Förkyld

Så var jag förkyld igen.
Suck.
Så helgen som skulle spenderas i löparskorna och på skotern blev spenderad i soffan. Typ.
Lördag kväll blev dock trevlig, bjuden på middag hos jobbarkompis J och hans tjej H. Spelade spel och såg en film som vi alla somnade till tror jag. Sjukt trött!
Lyckades hålla mig vaken och boka Vasalopps-spinningen på Iksu den 6e mars. Får väl se om jag är frisk då. Lär ju inte köra det som första pass efter att ha varit sjuk men..håller tummarna!

Igår jobbade jag övertid. Har ju varit sjuk en hel vecka den här månaden redan.

Nu är det tvättid som gäller. Solen skiner och det droppar från taken. Mys. Inte mys att tvätta och vara sjuk!!

Måndag. Igen!

Jogg med ruscher..

Skulle ju egentligen ut och springa igår men sköt på det till idag. Var ju bra på ett sätt eftersom det bara var -3 idag och typ -13 igår. Fast det blåste en del idag.
Blev peppad av mamma att jag skulle köra intervaller/ruscher/fartleks-liknande pass.
Så jag körde typ 1,5km uppvärmning, sen längs cykelbanan, mätte ut två punkter och kutade åt ena hållet samt gick åt andra. Sen runt 1,5km nedvarvning.
Blev 10st, och såhär blev km-tiderna:
1. 4:30
2. 4:26
3. 4:31
4. 4:31
5. 4.37
6. 4.26
7. 4:41
8. 4:35
9. 4:33
10. 4:02

Vilket snabbt och kanske slarvigt räknat ger ett snittempo på 4:59 min/km. (eftersom inte varje rusch blev 100meter som den skulle..typ)

Totalt så..blev det 5km, 42.52min, 8.34 min/km (men då är ju promenaderna mellan ruscherna med!)
Puls: snitt 163, max 190

125 dagar

Idag är det 125 dagar kvar, skönt!! Just idag är en tung dag, bläää. Så det kändes fantastiskt uppmuntrande med endast 125 dagar. Det är ju mindre än ett ½ år. YES!

Också är det bara 21 dagar tills jag fyller år. Det är mysigt!

Jag längtar hem till Paps. ♥

Får köra ett år till :)

Inget spring idag...ännu. Istället åkte jag till Mami och fick mat, på väg dit hämtade jag upp lillebror också. Sen skjutsade jag mamma till jobbet, hämtade upp lillebrors M och skjutsade hem dom och for sedan hem.
Och sen fastnade jag först med S i tele, och sen nästa S i tele. Höhö.
Och nu gör jag middag. Hungrig!! Såå..tror springet får bli imorrn istället. Det går nog det också. För idag vill jag äta, och sova.
Så det blir fredag någon gång!!

SUPERPOLON gick igenom besiktningen!! WOHOO!

Uppsagt!

Igår ringde jag hyresvärden och sa upp min lägenhet. (Supernervös, vet inte varför men jag avskyr såna samtal).
Det gick bra, det skulle göras skriftligen men han var i stan så han svängde förbi. Nu är det gjort!!
Han frågade utifall jag kanske kunde vara ute tidigare ifall han hade någon som ville flytta in och jag sa ja, en månad går då bra iaf. Det vore ganska skönt om det blev så..

Spännande det hära. Höhö. Ska väl börja packa ihop stuffs snart iaf, å börja ta hem det till Paps.

Åsså måste jag ringa å säga upp bredband och sånt typ idag med. Jobbigt!!

SuperPolo!!

Idag gäller det, idag ska SuperPolon besiktas. Nervöst..vore ju onekligen trevligt om man slapp ombesiktning!!
Jag fick ju iallafall sovmorgon, så bara det kanske gör det hela värt :P höhö.
Sjukt megatrött när jag klev upp ändå. Linserna typ klistras fast i ögonen, uuäääk. Vill operera mina ögon. Nyss!

Snart helg iallafall, känns underbart.

Och ikväll kommer Margit! <3

Pulszoner


Måndags-spring med Mami♥

Mamma skulle komma och hämta Margit idag och då sa jag att jag skulle ut och springa. Så frågade hon om hon fick följa med och det är ju självklart.
Tog Lövörundan igen, tänkte att den kommer mamma gilla att springa, hon som älskar hav! Synd bara att det typ var alldeles grått så man såg inte hur vackert det är där ute. Trist!
Det är roligt att springa två, det går lite snabbare för mig då. Pulsen låg bara 2 slag högre på snittet än förra milen trots att den gick mycket långsammare!! Iofs var det mycket kallare då också. Nu var det bara runt -12, men man frös en del om fingrarna. Annars okej.
Fick lite ont i fotknölarna mot slutet, väldigt irriterande. Känner inget nu dock.

Skön start på veckan!!

10km, 76,40min, 7.40min/km, snittpuls 165 bpm(81% av max), max 182 bpm(90% av max) (hade 163 i snitt och 177 i max förra milen)

I rymden finns inga känslor.

Hade två mysiga dagar hos Paps i helgen. Kom ju med bussen mitt på dagen och hann vara hemma en stund innan det var dags att skjutsa Paps+arbetskompisar till hockeyn.
Sen spenderade Krajna och jag kvällen i soffan förutom när vi var ute och sprang. Och när Paps kom hem så slog vi på en film, I rymden finns inga känslor. Ååh vad jag gillade den! Har velat se den jättelänge! :)

Sen på söndagen så sov jag lite för länge, hade tänkt kliva upp tidigt men så blev det inte alls. Rensade ut lite stuffs på mitt rum som borde ha varit gjort för lääänge sen, men tack vare att Foccer rev ner allt på golvet så blev det äntligen gjort nu.
Sen umgicks jag bara med min käre far. Som btw, lagade en helt underbar middag åt oss!! Älgfärsbiffar m. stuvad svamp, blomkålsmos och sallad. Yummie!!

Tack för en mysig helg Paps! ♥

Veckans träning v.7

2 pass löpning totalt 15km
2 Total training, totalt 90min

Hade såå gärna velat springa en dag till men det var ju alldeles för kallt ända fram till fredag så det fick bli som det blev. Hade lite ont i foten på söndagen så vågade inte springa då.
Annars en helt okej vecka. Skönt att komma igång med någon form av styrka på Iksu också. Det behövs ju!

Spring med Krajna

Tog bussen till Paps på mitt på dan. Hann träffa lillebror&Madde innan de for vidare till hennes föräldrar. Skjutsade sen iväg Paps + arbetskompisar på hockeyn, handlade och åkte hem. Krajna och jag placerade oss i soffan, men efter ett par timmar blev vi uttråkade och slängde på oss kläderna och stack ut och sprang.

Det är rätt häftigt att jag kan springa dagen efter jag sprungit en mil, det har inte gått förut. Dessutom blev passet ett snabbt pass, med nuvarande "form" eftersom alla pass varit segare typ. Det är ännu mer häftigt!
Så förutom att pannlampan bestämde sig för att gå sönder precis när vägbelysningen tog slut så var det ett roligt pass. Mysigt att springa med Krajna igen. Runt -13,5 grader var det.

Nu har jag en snarkande Foccer på mina ben. Precis som det ska vara. Älskade kisse!

5km, 36.19min, 7.16min/km

10km blev det idag. Lövörundan:) typ -17 o...

imag0157_1298041 (MMS)

10km blev det idag. Lövörundan:) typ -17 och sol. Väldigt vackert ut mot havet. Själv såg jag ut som en tomte eller nått. Fint.


Brrrr..så kallt!

Ursch vad det ska vara kallt ute. Det blir inte mycket spring den här veckan. Inget alls som det ser ut just nu, jag orkar inte åka till Iksu för att springa på löpbandet som jag hatar. Så då får jag hitta på annat i stället.
Veckan har hittintills inneburit 2 st Total training(45min/st) pass med Fia! :) Mycket mycket roligt och väldigt jobbigt. Mest jobbigt. Men jobbigt på ett roligt sätt. Hihi.

Jag vill helst av allt springa NU, men jag får vänta ett tag till, suck. Men imorrn kanske det blir en promenad iallafall, det går ju alltid för sig!

Nu är Margit här♥ hon är mysigast i världen!

Veckans träning v.6

20km löpning fördelat på 3 tillfällen
1 x Dynamic training
1 x Total training

Ursch vad mycket träningsvärk veckan innebar men samtidigt otroligt roligt. Total training ska köras fler gånger(idag!) för det var så skoj och förmodligen klockrent att träna sådan styrka när man springer.
Nöjd att det blev en mil tillslut också, det var längesen. En bra vecka..

Denna vecka blir det nog inte så mycket sprunget..det är ju över -20 ute och det verkar ska hålla i sig. Jag kommer nog inte att springa på löpband för jag tycker att det är så vansinnigt tråkigt.

Alla gator..

Mamma hade skickat mig en utmaning. Den gick ut på att man skulle springa alla gator i ett-två bostadsområden och sen ladda upp kartan. Såklart så tog jag mig ann utmaningen i lördags. Hade skrivit ut en karta så jag inte skulle missa alltför många gator, men man ser ju på kartan att jag missade några "stumpar" här och där. Typiskt!

Det blev mil. Det var längesen jag sprang en mil så det var roligt. Jag kunde öka sista 500 meterna, jag hade inga skavsår och mina ben var pigga och fräscha resten av dagen. Lite träningsvärk i vaderna på söndagen men annars märkte jag inte av att jag sprungit en mil. Roligt!!

Det gick inte fort, men huvudsaken är ju faktiskt att jag är uppe på milen igen. :)

10km, 1h 18min 35sec, 7.52min/km, snittpuls 171, maxpuls 188


Lördagmorgon

Jaha, så var man vaken då..typiskt!! Var iofs fantastiskt skönt att ligga kvar i sängen när söt klev upp och for på jobbet..men jag vaknade av hans väckarklocka faktiskt, brukar inte göra det?!
Å nu kände jag mig rätt så pigg, så det är väl bara dumt att gå och lägga sig igen då.
Har lovat att jag ska städa idag. Oj så roligt :P Åsså ska jag springa..en massa hade jag tänkt ;) Får väl se hur det hela går, jag börjar få sjukt mycket träningsvärk efter mitt&Fias pass vi var på i torsdags. Aj-aj. Men skönt aj-aj.

Ska hälla i mig nästa kaffekopp och käka lite frukost nu hade jag tänkt.

Btw, jag hittar inte min bankdosa, vars har jag lagt den? Helt sjukt jag hade den ju för någon dag sen!!

Kvällsjogg

Blev sen middag idag så träningen som skulle bli direkt efter jobbet blev istället en sen kvällsjogg. Lika skönt var det ju för det men jag fick tyvärr inte sällskap i stället. Var bara -5 grader nu på kvällen, alldeles lagomt med andra ord.
Får hoppas det håller i sig till imorgon också!
Iallfall så gick det hyffsat, vä knä tjurar lite, vet inte riktigt vad det beror på, men känns en aning som träningsvärk och isåfall är det ingen fara. Stretchade noga idag så kanske det känns bättre imorgon.

6km, 45.59min, 7.39min/km, medelpuls 168 bpm, maxpuls 190 bpm

Total training

Sjukt roligt pass tillsammans med Fia ikväll. Det är så roligt när man går därifrån och känner sig så jäkla glad och slut, och så var det idag. Peppande musik, bra instruktör och roligt pass.
Sjukt jobbigt dessutom, haha.
Det var 4 olika stationer, med 3 övningar på varje som man gjorde om och om igen i 6 minuter innan man gick vidare till nästa station, nu minns jag inte om det var 30 sek vila eller 1 minut, haha kasst minne men man hann typ ta en klunk vatten å sen var det bara att köra på nästa station.
45 minuter, men det är inkl uppvärmning, nedvarvning&stretch + genomgång av stationerna.

Såhär beskriver Iksu passet:

Total training

En högintensiv träningsform som går ut på att få en bred blandning av kondition, styrka, rörlighet, precision och koordination. Övningarna utförs med kroppsvikt, stänger, medicinbollar, kettlebells etc.

Polo-fix

Snart är superpolon hel igen!! Wihoo!!
Är på Skroten och J hjälper mig fixa den. Snällt :) Men jag fryser ihjäl så jag sitter och värmer mig på kontoret istället. Väldigt hjälpsam är jag, haha. Tror inte jag är så himla mycket till hjälp om jag varit med heller men..lite kanske.
Får hoppas att besiktningen tycker att det är en bra lagning. Annars måste vi göra om, det känns dryyygt!!

Tack så hemskt mycket för hjälpen snälla J! Det uppskattar jag verkligen! :)

Dynamic training

Har varit på Iksu med Fia och provat ett nytt pass. Jobbigt som fan var det!! Snacka om att svetten forsade.
Men jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker om själva passet. Jag gillar inte det här med "lagsports-känsla" men samtidigt är det roligt att det är så jobbigt.
Jag måste prova fler gånger innan jag bestämmer mig. Kanske jag tycker det är roligare om jag inte har megaträningsvärk också.
55 min var passet iallafall och tiden den bara flög iväg.

Nu är mitt knä lite ömt, men jag hoppas att det bara är träningsvärk..

Fyyy...

Fy vad trött jag blev nu!
Hade jättemegasvårt att somna inatt, det blev sent i säng men sen låg jag bara och vände och vred på mig och lyssnade på söt som snarkade. Min träningsvärk gjorde så ont så varje gång jag rörde mig trodde jag att benen skulle gå av eller så :P
Åsså slutar söt och andas ibland när han sover det är skitäckligt att lyssna på. Så det gick verkligen inte att somna, jag vet inte vad klockan var när jag äntligen somnade men alldeles för mycket. Sen kliver söt upp 04.16 och då vaknar jag också, pigg som en mört..
..just nu är jag inte lika pigg..nu är jag snarare väldigt trött och vill sova. Bläää!!

Måste fara på jobbet snart så kan man åka hem tidigare och sova lite. För ikväll ska Fia och jag träna kl 18 så det blir ju inte så mycket tid innan träningen hemma.

Blir nog en jobbig dag det här.. :(

Kvällsjogg

Hämtade ut mina nya Newline-tights idag. Och nu ikväll när jag provade dom så tänkte jag va fan ut och kut du har dom ju redan på dig.
Så det gjorde jag..men jag har sjukt mycket träningsvärk i benen sen skoterturen igår, så benen kändes ungefär som stockar eller nått. Fruktansvärt osmidiga och tunga iallafall. Gick bra så länge det inte var uppför. Men det råkade bli mycket uppför och motvind. Då gick det sakta. Typ slowmotion. Haha.

jaja, det var skönt för knopp å själ å tightsen var sköna också. Nu blir det dusch och skutt i säng!

4km, 30.46min, 7.42min/km, medelpuls 172 bpm, max 183 bpm

Renskav med kantareller och lingon

Ännu ett recept ur Ferry Food. Jag har ju inte boken själv men jag hittade receptet här.
Tänkte skriva ner hur mycket jag tog av allt så jag kommer ihåg till nästa gång. :) Det var iallafall kalasgott, även till pären som S hade. Jag skippade lingonen eftersom jag avskyr det men jag antar att det är pricken över i om man gillar det.
Men hursomhelst..

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt bacon
1 pkt frysta kantareller
1 pkt renskav (det mindre paketet ca 240gram tror jag det är)
3 dl grädde

Annars gjorde jag i princip som det står på bloggen jag hittade. Fräste hackad lök+pressad vitlök, sen klippte jag i bacon som fick fräsa med. Tinade kantarellerna och slängde i dom en stund, sen i med den halvtinade förpackningen renskav. När det fräst klart på med grädde, salta&peppra efter behag och låt det puttra ihop.
Serverades med kokt blomkål till för min del. Mums!

Skotersöndag? Springsöndag?

Om det är bra väder imorgon så ska vi åka en sväng med skotran. Blir nog mys, roligt att få prova hur dynan känns och inviga de nya kläderna förstås :) Längtar...såg så mycket skotrar idag så man blir ju alldeles knasig!

Också vill jag hinna med en springtur...nyss helst! Är på tok för rastlös för att inte springa. Så det hoppas jag också att jag hinner med imorrn, nu är det lite för sent.

Tjoho, blir nog en bra söndag ändå.

Myslördag

Idag har Elli och jag varit till Övik och shoppat. Eller det blev mest jag som shoppade faktiskt.. :)
Hittade pyjamasbyxor som jag kollat på tidigare på rea! Å dessutom tror jag nästan kassörskan slog in fel för det blev ju billigare än vad som stod..woho! Jättemysiga. Också gick vi på Gina..jag har inte varit på Gina i Övik.
Shit vad stort det var!! Kändes mycket bättre än i Umeå, det är ju alltid fullproppat med folk där i Umeå men nu var det alldeles lagom. Shoppade litegranna där också..

Sen hem till Paps♥ för god middag och sen kaffe framför hockeyn..åkte efter andra perioden, skönt att inte komma hem toksent. Fast ville egentligen stanna kvar!

Tack för en trevlig dag! :)

Jag vill springa!!

Jag vill ut och springa, helst nu! Är sjukt rastlös och har inte lust att spendera ännu fler timmar framför datorn..men jag antar att det är bäst att lägga band på sig eftersom det faktiskt är min första någorlunda "pigga" dag idag.
Istället har jag roat mig med att boka in 2 pass till veckan med Fia! :] Ska bli roligt att prova nya pass, Fia har testat ett tidigare, men inte jag..
Såhär beskriver Iksu passen:

Dynamic training

Dynamic training är ett sportinspirerat intervallpass. Ett enkelt men utmanande gruppträningspass där du får känna på laganda och tävlingsmoment, allt för att höja din energi och öka dina resultat. Dynamic training gör dig STARK!

Total training

En högintensiv träningsform som går ut på att få en bred blandning av kondition, styrka, rörlighet, precision och koordination. Övningarna utförs med kroppsvikt, stänger, medicinbollar, kettlebells etc.

Skoterställ

Woho! Äntligen har jag ett skoterställ. Känns nice!! Inte det jag spanat efter sen förra året, för det fanns ju inte men jag är nöjd ändå. Nästan helsvart, lite krusiduller i vitt bara men det gör inte så mycket.
Hittade tom. bilder nu, hihi. Måste visa.

Tack söt, du är bäst! ♥




Tröstshopping

Man måste väl få trösta sig med nått när man är sjuk och bara legat i sängen hela dagen?! Eller hur..
Så då klickar man hem stuffs från nätet, haha. Nämen jag ville beställa dessa redan när jag köpte skorna men de var ju slutsålda då. Får hoppas de är sköna och passar men sidan har både gratis frakt och gratis retur så då vågar man ju chansa.

Såhär ser de ut:
Newline windbreaker winter tights

Januari

Januari månad bjöd på 62,5km löpning på 08:08:47 fördelat på 11 pass. Dessutom 4 styrketräningstillfällen!
En ganska bra månad, trots allt. Som dock hade blivit mycket bättre om jag fått vara frisk!



Veckans träning v.4

2 pass gym
ca 3 km löpning

Ingen rekordvecka direkt. Blev väldigt lite träning eftersom jag blev sjuk :( Hade ju tänkt springa på helgen! Första delen av veckan var ju foten pajj..aja, nya tag när jag är frisk igen!

Sjuk

Fy så förbannat tråkigt! Jag hatar att vara sjuk!
Det började med halsont redan i fredags men jag trodde inte att det skulle bli såhär drygt. Gick ju till jobbet igår men jag fick vara hem och lägga mig, det bara dunkade i hela skallen...blää!!
Hatar hatar hatar. Har varken tid eller lust att vara sjuk just nu..suck.

RSS 2.0