Gott nytt år!


12,58

kilometer är det alltså kvar. Cirkus ungefär för att vara exakt.

Ja, vi får helt enkelt se hur det går. Jag menar det blir ju distansrekord så det sjunger om det. Men visst vore det roligt att klara det. Jag hade inte varit orolig om det inte vore för träningsvärken jag har. Om den innebär att jag inte kommer orka springa så mycket, så kommer det ta alldeles för lång tid att fixa de där kilometrarna.

Men som sagt, det skulle vara så jäkla roligt och jag skulle få lite extra pepp/motivationsboost om jag grejade det!

Vinterlöparskor

Iform har testat vinter-löparskor. Först tänkte jag, men typiskt att jag inte läste det här innan jag beställde mina skor. När jag sedan läser testet inser jag att jag inte direkt blev klokare. De har ju missat de mest klassiska vinterskorna, dessutom testar de bara två par skor med gore-tex och de andra skorna får dåligt betyg eftersom man blir blöt. Humm..inte tycker jag det står direkt hur greppet är på snö&halka heller, det känns mer som att de testat skorna under höst typ.

Då känns Marathon.se testet lite bättre. Dels får man se hur de gjorde, och sen känns det seriösare också. Det är liksom skor tänkta för vinter som de testat, antingen rena vinterskor, eller terrängskor.


Jag längtar iallafall efter att mina skor ska komma så jag får testa dem. Blir spännande!!
På TeamSportia igår så fick jag iallafall känna på dem, fast herrmodell strl 43 eller så, och de var mycket lättare än de andra skorna som fanns i dammodell och strl 39 som jag hade funderat på. Hihi.
Jag antar att jag inte får dem förrän nästa vecka men jag hoppas då rakt att de hinner komma då! :)

Nääheej.

Nä, någon joggingtur blev det inte alls idag, jag har fruktansvärt ont i hela kroppen och tar mig nästan inte ur soffan.
Träningsvärk från snöpulsning och skotertur antar jag. Blääk. ONT gör det.
Och herrejävlar vad jag sov idag. Klockan ringde 9 men jag sov till 9.50 typ. Åt frukost, surfade lite och la mig sedan i sängen med vetekudden. Vaknade när pappa ringde 12.50. Ojdå!
Och nu är jag megatrött igen. Tjihoo!
Dricker kaffe. Mums. Men har tråkigt, kan ju inte göra nått som jag vill göra.
Söt fixar tvätten iallafall, jag slapp eftersom jag har så ont. Det var snällt! :]

Over and out.

Näst sista dagen

Jaha, imorrn är det näst sista dagen för detta år.
Känns konstigt, tycker att det gått fort. Alldeles för fort.

Morgondagen bjuder förhoppningsvis på en joggingrunda, tyvärr en tvättid, och kanske en sväng på Motorbolaget!
Blir säkert en bra dag det också. Man är ju ledig iallafall.

Det går så sjukt fort när man är ledig. Och så sakta när man jobbar :(

Inget


Åkt typ 5 mil skoter idag. Väldigt mysigt....

100media_imag011 (MMS)

Åkt typ 5 mil skoter idag. Väldigt mysigt. Dock väldigt ont i kroppen nu, kommer ha träningsvärk överallt!


Viktigt.


Morgonjogg



Jogg var väl kanske egentligen att ta i, eftersom tempot blev typ långsammast ever. Men först gick det okej att springa, jag var stel i rygg och höfter men det gick ändå bra. Sen fick jag promenera för det var oplogat och gick inte alls att springa, hann bli kall och fick det jobbigt att komma igång igen. När jag väl var framme vid spåret vid slalombacken så var det inte skottat på hela vintern.
Bara att pulsa med andra ord. 1 km tog typ 14 minuter!! Så jag var trött i benen och frusen när jag äntligen var på plogad/skottad mark igen.
Kämpad igång benen men fick blanda promenad-jogg friskt för att tillslut ta mig hem.

Är ändå impad över mig själv, jag tog mig ut med kräm+mjölk i magen, hade inte väntat en evighet efter det, det var ca -11 när jag stack ut och -13 när jag kom hem igen.
Och dessutom så pass många km på 2 dagar! Wohoo! Tillslut fixar jag nog att springa allt trots att det är vinter. Men det går väldigt mycket tyngre nu.

Vila imorrn då, ja iallafall från löpningen. :)

6.17km, 57.08min, 9.16min/km

Två intressanta

..artiklar från DN! Brukar inte läsa DN speciellt ofta så det är tur att man blir tipsad ibland. Nu tipsar jag vidare!

DN debatt
"Huvudinvändningen mot LCHF-kosten är att det saknas långtidsstudier. Det är emellertid föga sannolikt att en diet som redan efter några veckor kan normalisera blodsockret och blodets insulinhalt, sänka blodtrycket, öka insulinkänsligheten och minska kroppsvikten utan negativa effekter på blodets kolesterol, inte skulle vara gynnsam på längre sikt."


Lova att inte banta nästa år
"– En del av kulturen kring julmaten gör att väldigt många människor sätter sig i bilen den tredje januari med några kilos extra vikt, säger han.
Boven bakom det är hjärnans belöningssystem.
Hjärnan älskar socker och gör nästan vad som helst för att lura dig att äta mer av så kallade korta kolhydrater. Fett är inte fettbildande — kulmagen beror på sådant som läsk, godis, potatis och öl, enligt Martin Ingvar."





Veckans träning v.51

2 promenader med Krajna, totalt runt 90 minuter och 7,5km.

-massa ätande?!

Haha, det är ju jooobbigt att äta så det klassas väl som träning. Inte?! Nähä.
Jaja, det blev bara 2 promenader, mest pga kylan. I helgen när det inte var kallt längre hade jag ju inga springkläder med mig, så då fick det bli 2 promenader istället. Så det var ju då bra. Att det blev nått.

Ha vare ute å kute..

Hann i princip bara hem från Paps så bytte jag om och for ut och sprang. Det var verkligen efterlängtat och väldigt skönt.
Visste inte riktigt vars jag skulle springa, så det blev lite snirklande här och där, men fick ju ihop rätt många km iaf!
Det var ganska tungt eftersom det var oplogat, kändes väldigt mkt i fotleder och höft-utsida lår, så efter 4 km var jag tvungen att börja blanda jogg-prom. Men det gjorde inte så mycket egentligen, jag har inte varit ute så här långt på vintern och inte på väldigt länge heller så jag känner mig rätt nöjd!

Nu är det 18,7km kvar på utmaningen. Får se om jag klarar det!!

6.75km, 55.26min, 8.13min/km

Springsug

Nu börjar jag vara riktigt springsugen faktiskt. Måste ju passa på medans suget infinner sig och vädret är okej.
Så när jag kommer hem ska jag minsann ut och springa!!
Min utmaning får jag nog lägga åt sidan trots allt eftersom det inte blev nått spring förra veckan. :(
Ska kämpa på och se hur mkt jag kan få ihop, men 25km på 4 dagar är ju lite väl mycket. Antar att jag inte hinner springa på nyårsafton. Och även om jag hinner det så är det mycket, för jag lär ju inte vilja springa varje dag kanske..
Får väl se hur det går. På 4 pass blir det lite mer än 6 km/pass och det borde jag egentligen kunna klara.

Nu funderar jag och Paps på att ta en promenad med Krajna. Vore mysigt.

Prommis med Krajna!

Blev en promenix ikväll också. Blev runt 40 minuter så var hemma lagom till att filmen på 1an började.
Krajna blev glad. Jag med! Hihi. Visserligen mörkt ute men det finns ju pannlampa.
Blåste en del också.
Gick runt "bögda" sas. Eller in till civilisationen..eller nått. Haha. Runt 40 min blev det iaf och ca 3,5km. Vad mycket fortare det går när man springer ;)
Hade varit skönt att springa. Jag längtar faktiskt nu..

Får se hur det går med utmaningen, det blir ju lite tight nu när jag inte hann springa nått i veckan. Är inte så många dagar kvar av detta år! =/

Inte på topp direkt


Juldags-promenad!

Passade på att få lite frisk luft och dagsljus mitt på dagen. Temperaturen är ju betydligt humanare nu för utomhusaktiviteter, -10 låg den på.
Blev ca 50 minuters promenad och 4 km.
Krajna var såklart med, och Paps&S. Vi gick Skanska, och på hemvägen mötte vi grannen som kom som en tomte genom skogen! :P

Det var skönt med frisk luft, att röra på sig lite och busa med Krajna.

Nu kan jag säga att jag ångrar att jag inte packade ner mina springgrejjor. Jag trodde inte att det skulle bli milt förrän imorrn men nu hade jag ju kunnat springa redan idag. SUCK!

Inviger vetevärmetofflorna jag fick av pap...

100media_imag009 (MMS)

Inviger vetevärmetofflorna jag fick av paps. Megamysiga och så varmt för mina kalla fötter :)


Hotell Gyllene Knorren avsnitt 24


Julaftonsmorgon 2010



Vaknar före 6 så är lite övervänt nu kan man säga. Väntar på att mamma ska komma så vi kan öppna julklappar, hihi, mys!
Är kallt idag också, precis som i natt runt -27, hur mysigt som helst. Paps eldar i öppen spisen, minns inte sist vi gjorde det. Är väldigt väldigt mysigt.
Tomtenissen hittade fram inatt också, hihi. :D Tur det!!

-25

Äntligen den 23e hos Paps!
Var väl här vid 11.30 eller så, hann med en snabbhandling och uthämtning av paket innan också. Typsikt nog måste jag försöka byta en tröja, den passade inte alls på mig, och jag tror inte den kommer passa även om jag tar en större storlek. Fel modell helt enkelt.
Iallafall så har det nu julpyntats och möblerats om och torkats bänkar och bytts gardiner och grejjats. Som det ska vara! ♥
Snart kommer lillebror och hans M och då ska vi äta middag, sen ska granen kläs, det ska dammsugas+torkas golv och mattorna ska in i köket. Sen är det bara knäck+fudge+ julskinka kvar!

Wohoo!!

Jag älskar julen....(men jag saknar min Dutt)

-25 grader ute nu och kallare verkar det bli. Mys.

Torsdag den 23e!


Kallt...

Enda nackdelen med att det blev så kallt är att jag inte vågar/vill springa.
Suck.
Hade planerat springa igår kväll när jag kom hem, men det var ju typ -15 då och samma i dag.
Imorrn ska det bli kallare och det var inte förräns på söndag som det var springvänlig temp igen.
Hinner inte ta mig till Iksu eller nått annat löpband heller. Suck.

Det får helt enkelt bli promenader i helgen i stället, täckbyxor på! Så får man prova att springa så fort det är lite mindre kallt. Jag har faktiskt inte provat att springa i -15, men jag tror inte att jag har tillräckligt med kläder för att inte frysa. Dumt.

Planen är iallafall att sluta tidigare ikväll. Hämta paket som lillebror glömt. Packa i ordning stuffs, fixa räkningarna och sedan imorrn fara till Paps vid typ 10 tiden. Måste hämta ut ett paket på affärn som öppnar kl 10.

Wohoo, jag längtar. Snart snart snart julafton!

3 dagar kvar!!


Utmaning?

Upptäckte när jag var in på min träningsdagbok en sväng att jag har ca 25,5km kvar att springa i år så har jag sedan sprungit 400km totalt.
Det vore ju rätt coolt.
En utmaning för de dagar som är kvar detta år?
Jag tror bannemig det!!
Om jag springer 3 pass/vecka så måste jag springa ca 4,25km för att klara det.
Borde ju onekligen inte vara speciellt svårt. Bara det inte blir svinkallt nu så jag inte kan vara ute och springa :(

Men okej, detta är min utmaning för de dagar som är kvar av detta år! :D

Veckans träning veckorna 48,49&50

v.48
2 x styrka-mage-sit ups utmaningen.
SJUK

v.49
3 x styrka-mage-sit ups utmaningen.
1 x styrkepass 30 min på gym
Simning typ varje dag.
Egypten :)

v.50
2 x lufsjogg, tot 6km.
SJUK

Ja det var ju ingen vacker sammanfattning detta inte. Först sjuk, sen semester, sen sjuk igen. Och typ noll i motivation också. Den försvann någonstans på vägen..
Nu börjar den hitta tillbaka, men om det ska vara så satans kallt så kan jag inte springa utan måste nöja mig med att promenera i såfall. Iaf när jag är hos Paps! Men kläderna åker då med, trots att det är jul..
Jag längtar redan efter att få springa med Krajna!

Mys-snö-lufsjogg

Fick nått ryck igår kväll och kände att jag bara MÅSTE ut i snön och springa.
Fast springa är ju inte rätt ord egentligen eftersom det går så satans sakta. Det känns mycket snabbare än vad klockan visar, haha.
Iaf så lyckades jag trilla omkull alldeles från början också men det gick bra trots det.

Skönt var det..och mysigt.

3km, 22.49min, 7.36min/km


I had it all


Hotell Gyllene knorren avsnitt 19


Okej.



3 underbara kilometer med Krajna

Har precis kommit in från en tur med Krajna. Tänkte att det får bära eller brista med magen nu ville jag springa. Det gick fint.
Det var runt -5, tungsprunget, blev lufsjogg, halt eller så for man igenom, men ändå alldeles alldeles fantastiska 3 km.
Det snöade fortfarande och var becksvart och tyst. Bara knarrandet från skorna. Underbart!

3km, 23.23min, 7.31min/km

Har shoppat idag:) denna på Cubus, sen var...

100media_imag005 (MMS)

Har shoppat idag:) denna på Cubus, sen var det rea på en affär som jag knappt minns vad den heter men där blev det en over-size kofta, en typ stickad tröja och en jättefin topp som pappa sa att jag måste köpa, och då kan man ju inte annat än lyda eller hur? :P


Gumman glad att se mig:) älskade boff<3

100media_imag005 (MMS)

Gumman glad att se mig:) älskade boff<3


Jag lever

Hemma från Egypten med en superdum mage som jag tror vill döda mig. Uuuäääk. Måste nog springa på toan igen, hann visst bara börja skriva det här..
Såå, tillbaka för ett litet tag iallafall.
Sitter och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp. Vände typ i dörren på jobbet när jag insåg att det här inte skulle fungera. Det gör så oooont i den också. Gah.
Trodde ju att jag var frisk, det gick bra hela dagen på jobbet igår och söndag kväll när jag äntligen fått riktig mat igen(blev bara godis på flygplatsen) så skötte den sig ju också, men igår kväll när jag och lillebror gick på stan satte det igång igen.
Så jag antar att det inte riktigt ska vara så, så får se vad VC säger..

Sjukt less iaf!

Snart.

Nu kommer snart både mamma och söt. ♥
Jag har haft tråkigt hela dagen så dom är efterlängtade. Det är verkligen inte roligt att vara själv hemma och sjuk.
Men jag har typ packat färdigt, beställt tax-free och skrivit ut biljetten.
Upptäckt att vi har lite mer tid på oss mellan flygen än vad jag trodde, så det känns bra.

Blir nog en saffranssemla ikväll, och kanske något annat onyttigt.

TGIF med andra ord:)

3 december 2010

Hotell Gyllene Knorren avsnitt 3


Inte länge kvar

Nä nu är det inte länge kvar, imorgon vid den här tiden sitter vi på flyget till Egypten.
Det ska bli underbart att få komma iväg ett tag, jag hoppas bara att jag inte blir mer sjuk och att alla hajar håller sig borta.
Hoppas också att det är ett bra hotell, läste precis en familj som fått salmonella när dom var där, det kändes inte så bra. Fast jag har läst några andra som varit där och tyckt det varit bra så. Sjuk kan man väl bli överallt.

Ikväll ska mamma komma. Det blir mysigt. Nu är jag hungrig igen, fast jag nyss har ätit. Drygt.

Firar 2 veckor utan snus också. Wohoo. Fast det är dryyyyygt utan..

Tankeläsare


Less

Det är så otroligt tråkigt att vara sjuk.
Jag hade iofs trott att jag skulle gå till jobbet idag men kände mig inte alls pigg igår kväll så jag stannade hemma och tur är väl det, jag sov typ till halv 12 och har känt mig mkt sämre idag än igår.
Suck.
Men ska nog försöka ta mig till jobbet imorrn för vi ska ju ha roligt med laget och det vill jag ju inte missa.

Var på Magnus Betnér igår. Han var tok-kul. Har träningsvärk i magen idag av allt skrattande igår. Hihi.

Ska försöka orka fara med Polo till OK och kolla kylarvattnet så allt är ok. Sen ska M&D få ha den när jag är i Egypten. :) Hoppas den sköter sig då, lilla superbil. :D

2 december 2010

Hotell Gyllene Knorren avsnitt 2


3 dagar kvar


Önskelista på Discshop ;)

denna sida önskar jag mig:
* Mysteriet på Greveholm
* Jul i Kapernaum
* Sunes jul (annars finns den på cdon.com)
* Trolltider

Och på denna sida önskar jag mig:
Ja, typ vad ska man säga, ALLA Astrids filmer.. + julfilmen!!

Man kan även lite enkelt påstå att jag önskar mig "Astrid Lindgren kappsäck"

Snälla tomten?!

1 december 2010

Hotell Gyllene Knorren avsnitt 1

RSS 2.0