Kvällens sysslor (eller meningslöst svammel)

Ikväll har jag sysselsatt mig med något så roligt som tvättid. Ursch. Ännu mera ursch att kläderna inte är torra än och man bara har tvättid till kl 22.
Men de får väl hänga över natten, tror inte direkt att någon tar illa upp av det. Hoppas jag iaf.

Bytt tv-bänk, det blev kanon-super-bra! (tack D att jag fick köpa den av dig!)

Samt hängt upp mina nya gardiner. Nu behöver jag bara ha hit Mamsi, för de som hänger bakom är sneda så hon måste fixa det åt mig som hon brukar göra.

Bytt sängkläder också, duktig! :)

Nu ska jag lägga mig i soffan en stund, Vickan är gosig. Sen ska jag sooooova.

Veckans träning v.4

Veckans sammanfattning:
5 x ridning
2 x löpning á tot 8,5 km


Besviken över att jag inte lyckades med mitt mål (3 tillfällen löpning/vecka) men eftersom jag dels skjutit upp träningen för att jag varit så trött, och samtidigt har jag ridit jättemycket denna vecka så är känns det på nått sätt lite okej.
Jag har haft jävulsk träningsvärk av ridningen, jag har ridit 2 hästar på samma kväll, och jag har haft utsläpp i stallet med lite sömn.
Så det är ändå en väldigt bra vecka. Ridning mår man bra av!

Veckans träning v.3

Missade visst en veckosammanfattning ser jag.
Nåväl, här kommer den en vecka försenad.

3 x ridning
3 x löpning (1 ute 2 inne) tot 13km
1 pass trappmaskin&rodd

Härlig vecka, mycket motion!

Blåsig ridtur och fruset öra

Idag var jag och Walle ute på en mycket blåsig tur. -13,5 grader men i och med blåsten så kändes det mycket, mycket kallare än när det var -20 häromdagen och vi var ute och skrittade.
Jag tänkte inte på att det blåste så jag tog mina fleecehandskar. Tappade känseln i höger hand efter ett tag. Helsike vad ont det gjorde när den kom tillbaka, aj aj!!
Vi var iallafall ute i 45 minuter och hann med lite galopp också. Walle var pigg! Han fick för sig några gånger att han minsann skulle backa och inte gå framåt, men jag väntade bara ut honom och drev honom sen framåt och då gick det bara fint. Så om det var någon slags testning av "piloten" kanske, jag vet inte!
Han är hemskt rolig att rida iallafall och jag tycker redan mycket om honom!

När vi nästan var hemma hade jag även tappat känseln i höger öra. När jag kom in i stallet och började få den åter gjorde det så ont att jag mådde illa. Nu har jag ett knallrött öra som är varmt och fortfarande gör ont. Måste hitta mina öronmuffar, annars måste jag faktiskt köpa såna. Samma sak med handskarna, hittar jag inte mina, eller om dom är hos Paps, så måste jag köpa för det går inte. Det gör så jävla ont!!

Här kommer dagens bilder:

I boxen före ridturen, samt vid stallet efter ridturen
Är han inte snygg?

3 juni 2010



TACK PAPPA!!!!

Tidig morgon

Idag var jag uppe med tuppen och släppte ut hästarna.
Gud vad fort det gick, när Walle stannade kvar inne och Ravve har åkt. 2 gånger mindre att traska upp gör stor skillnad i tid!!
Walle fick käka frukost inne medans jag mockade och gjorde i ordning.
Sen red jag honom på ridbanan, dock är det ganska mycket snö där så vi höll inte på så länge, ca 30 min. Vill ju inte att det ska bli för jobbigt för honom.
När jag ridit klart såg jag att Chicko hade rymt, så det var bara att snabba sig in med Walle och gå upp till Chicko, återställde hagen och stoppade in honom i den.
Men när jag kom upp med Walle hade han rivit ner en stolpe och var påväg att rymma igen så då fick han traska in med mig. Den lille lymmeln!!

Hann med att fota 2 bilder också. Inte världens bästa direkt, svårt när man är själv och håller i tyglarna, men det syns ju lite hur han ser ut iaf! :) Han är såå mysig!



Barbacka i månskenet, me like

Ja jag skulle ju berätta lite om igår. Vilken härlig kväll jag fick!!
Började med att mocka åt Imze, men var smart och lämnade Walles box för jag insåg att jag skulle frysa när jag kom in igen. Var ju -20 ute.
Red en sväng som jag brukat rida med Dusty, förbi ponnyklubben. Men vägen över åkrarna var inte plogad, jag vet ju ungefär hur den går så jag chansade och styrde ut i djupsnön. Inga problem, vi tog oss över.
Imze var pigg och vaken, ganska lik Dusty, dock inte lika mycket "spöken" men han reagerar ungefär på samma sätt. Dock så "glömmer" inte han som Dusty gjorde, utan när han gått förbi det farliga var det inte farligt en gång till.
Skrittade mest, men blev lite trav när jag höll på att frysa ihjäl. Påväg hem mötte vi en buss, precis där det är refuger och skitsmalt. Jag fick ju lite halv panikkänsla (Dusty färskt i minnet) men det hade jag inte behövt ha. Han var totalt obrydd om bussen så det var inga problem för den att köra förbi oss. Åh så skönt. Sen skrittade vi hem!

Fötterna var som isklumpar när jag kom tillbaka till stallet, så det passade ganska bra att mocka och göra i ordning allting mellan hästarna.
Sen var jag i valet och kvalet om jag skulle rida Walle öht, men jag var så sugen också tänkte jag att det var bättre att "spara" den vilodag han skulle få till en annan dag.

Så jag tänkte att jag skrittar ut barbacka så slipper jag frysa. Det var otroligt mysigt! Men väldigt vingligt från början då han testade mig litegrann. Men det gick fint och på tillbaka vägen hade jag fått tillbaka lite balans.

Otroligt vackert var det när vi kom till en bit där det inte är någon belysning, skog på båda sidor om vägen, massor av snö och fullmåne som lyser upp vägen åt oss. Då mår Beffa som en drottning.
Som jag saknat detta!!!

Cardio: Löpband

Blev ett "snabbpass" mest för att få träna, kom på Iksu typ 25min innan dom stängde så insåg att det enda jag skulle hinna var 3km. Är ju som det jag springer ute också så det kändes ju okej.
Körde första km på ca 6:40 fart, andra på 7:30 fart, och tredje på 6:40 fart med en liten ökning på slutet. Gav enligt löpbandet snitthastighet på 7:01min/km.
Otroligt skönt, men gud vad slut jag är nu. Har aldrig sprungit i den hastigheten tidigare, men roligt att känna att man orkade iaf 2 km av 3.

Lite siffror:
Tid: 20 min 51 sec
Total sträcka: 3.00 km

Hastighet: 8.63 km/h

Tempo: 7 min/km

Snabbt inlägg

Sitter och stoppar i mig lite kesella och bär, sen ska jag hoppa i duschen och sen sängen.
Har ganska precis kommit hem från stallet, var förbi Fia och lämnade muggar innan bara.
Så inlägg om pållisarna får bli imorrn!

Nu ska jag softa ner och sen sleeeeeep!

Snabbmiddag, massage, stall

Sitter och ska slänga i mig middag, eller mellanmål eller vad tusan man vill kalla det.
Sen ska jag bylta på mig kläder och dra till stallet. Hade egentligen tänkt åka direkt, men jag har fått massage av G. Och sen blev jag så hungrig och frös så mycket så jag insåg att jag ville ha mina täckbyxor idag. Och då kan jag ju lika gärna äta lite också.
Så ska kasta i mig maten nu, sen klä på mig och dra.
-18.4 grader, burr!!

Vilket j*vla väder!!

Den som säger det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder har lite fel.
Det finns visst dåligt väder. Speciellt om man äger en Polo.

På väg till mamma, vilket är ungefär 4-5km så körde jag fast 3ggr. Den sista gången så jag inte kom lös.

Först tog jag mig inte från min parkering. Höll på att bli galen, det fanns ingen spade! (btw, jag önskar mig en spade!) Hade sån tur att traktorn svängde in på parkeringen så jag klev ur bilen och han förstod att jag inte kom ut. Snälla traktorkillen skottade så nära min bil han kunde och frågade sen om jag trodde att det skulle gå bra! ÅH! :)
Jag tog mig ut och kunde fara och tanka (typiskt att måsta göra det i detta väder).

Körde mkt försiktigt till Mami, men den långa uppförsbacken mot henne gick inte. Stopp sa det mitt i backen. Andra bilar körde om mig. Så hörde jag en knack på rutan, och ett supersnällt par sa att de skulle knuffa mig upp. Så de knuffade och jag gasade och upp kom jag! TACK SUPERSNÄLLA!!

Kom fram till mamma, tog mig inte in på parkeringen det kanade bara så jag tänkte vara smart och åka och vända. Hamnade i ett djupt hjulspår för långt mot snödrivan och satt fast.

Då bröt jag ihop totalt, så jävla less på bil och väder!! GAAAH vilken dag.

Jag hoppas att jag kommer kunna ta mig till och från jobb imorrn, och dessutom ska jag till stallet. Och jag MÅSTE dit imorrn, för L är borta så jag har 2 hästar imorrn. Idag tog både L och Y sig inte dit.

Jävla skitväder!!!

Kan man sväva på rosa moln jämt?

Dags att rida igen, och jag har längtat precis hela dagen. Tror inte jag tänkt på nått annat idag faktiskt.
Y har hjälpt mig idag :)
Började med att hon skulle skritta sin andra häst en stund först så jag red fram själv, och sen när hon ställt in sin häst började hon hjälpa mig (eller hon hjälpte mig ju innan också när hon hann se något).
Det gick mycket bättre idag, jag var stabilare i sitsen, hon behövde inte påpeka saker om sitsen "lika" ofta, även om hon såklart måste göra det fortfarande. Imze gick också mycket bättre från början.

Men idag tog vi också och testade på galoppen. SJUKT jobbigt. Han byter bak, hela tiden så man liksom studsar runt som en jädra skottspole där uppe tills man får fatt i balansen och får honom att jobba. Och så fort jag liksom tappade minsta lilla, så bytte han hejvillt igen. Skitsvårt! Skitjobbigt! SKITKUL!

Jag har nu kommit hem efter att ha suttit i sadeln 17:50-19.30.

Gissa hur min kropp känns? ONT ÖVERALLT! Mörbultat, svettig, trött, och fantastiskt lycklig.

Jag har inte glömt hur man gör! Nu ska jag beställa ett par vinterridstövlar ;)

Här kommer en mörk och väldigt dålig bild som ska föreställa jag och Imze. Tyvärr fungerar inte min kamera när det är mörkt trots blixt!


Ponnyakuten

Måste bara tipsa om ett program som jag helt missat.
Visst, jag är nog lite för gammal, men det är roligt ändå!
Jag älskar ju alla hästprogram så.

Ponnyakuten som sänds på söndagar i SVT går att se på SVTPlay!

Shit, jag har sett alla 3 avsnitten nu och längtar redan till nästa! ;)

Hamburgare ftw!

Ah, precis ätit middag. Blev hamburgare igen! ( :O ) Men det är ju så gott, och jag har liksom fått en hang up på hamburgare just nu. Tror inte att det skulle vara lika gott att äta typ Maxburgare varje dag, men det är så himla gott att äta hemma. Helst såna som finns på typ Ica och ibland Coop, såna som är 4 st i en förpackning färdiga att stekas liksom. De är mkt godare än de frusna. Aaah, me like snabbt och lättlagat.

Nu har jag ett bröd i ugnen som jag bakat. Får se om det blir bra och smakar gott. Började ju inte så bra, jag spillde ut sesamfrön över hela köket(=typ sesamfrön i hela lägenheten). Sen råkade jag ha för liten skål och sen funderar jag om formen är för liten också. Men det lär ju märkas. Det är alltid nått som går åt skogen när jag bakar/lagar mat.

Jo när jag skulle steka hamburgaren så upptäckte jag att alla stekspadar var i diskmaskinen som gick för fullt. Kom på den genialiska idén att använda osthyveln. Brände mig lite på handen men annars gick det vägen :P

(okej, det är 7e gången på 8 dagar som jag äter hamburgare. Men det är lungt, jag kommer inte få skjörbjugg för det. Jag har ju faktiskt ätit hos mamsi också!)

L Y C K O R U S

Jag tror att jag svävar på små rosa moln just nu.
Det är så jävla roligt att rida!! :)

Kom till stallet vid 2-tiden.
Red först Walle för första gången. Red honom på ridbanan och L hjälpte till. Gick jättebra, det kändes som att jag satt mycket bättre på honom och att min ridstil passade bättre på honom för det var som att allting fungerade nästan på en gång. Men visst har jag mycket att jobba på med min sits, men det kändes som sagt bättre idag.
Satt mest med ett smile i ansiktet tror jag, för det var så jäkla roligt. Han är otroligt välriden och väluppfostrad, så himla härligt!

Sen tog jag in Imze, gjorde i ordning honom och stack ut i skogen. På vissa ställen var det jättedåligt underlag för det är en massa skotrar som kört där men tillslut hittade vi en stig där vi kunde både trava och galoppera. Och Hej! vad roligt det var tyckte vi båda. Imze blev jättepigg när han fick galoppera!
Jag älskar att rida i skogen när det är massa snö, himlen är rosa och det börjar precis bli mörkt. Påväg hem så lyste månen upp vägen åt oss. UNDERBART!

Nu är jag precis hemkommen och är som i ett stort lyckorus! Jag längtar redan tills nästa gång jag får rida!

Hjärtat.


Saknad.




..och jag kommer aldrig sluta älska dig


Den vackraste jag vet


Cardio: Intervaller på löpband

Nu har jag varit på Iksu och sprungit intervaller. Tänkte att det skulle vara roligt att testa, också tänkte jag att tiden kanske skulle gå lite fortare då. För så himla roligt är det inte att springa på löpband, jag tycker att det är mycket roligare utomhus. Men tyckte att det kändes lite för kallt idag. Fast när jag kollar tempen så är det bara -6 men jag frös då ordentligt.
Jamen iallafall, så inledde jag med 1km jogg, sen körde jag 4x400 meter i 6.30-tempo med 2-3min gångvila mellan, sen joggade jag typ 1,3 km, och avslutade med att gå de sista typ 200 meterna tills det blev 5km.

Hela passet tog 39,40 min och totalt blev det alltså 5km.

Blev ett ganska skönt men jobbigt pass. Dessutom blev jag så irriterad på skorna idag, för det första tog den ena stortån hela tiden(det brukar den aldrig göra) och sen fick jag skavsår/blåsa typ i hålfoten. Av någon konstig anledning?
Men storleken på sockarna stod precis på det stället jag fick blåsor/skavsår, så jag undrar om det är de som gjorde det. Kändes som att foten brann innan jag var hemma. Jag blir inte klok på mina fötter, och jag hatar dom.


Just det, jag var duktig och stretchade benen efter att jag sprungit idag också. :)

Mamma är bra!

Ah, nu är jag hos min Mami och ska få middag:D ♥
Skönt, då slipper jag äta hamburgare för 6e gången den här veckan. Hihi.
Fast jag klagar inte, hamburgare är gott och går snabbt;) Men kanske är onödigt att helt leva på det :P

Blir inget bilfix idag, ska ta det till veckan i stället. Men imorrn blir det Wallander :D och ridning :D wee vad jag längtar!!

Så det blir en lugn lördagskväll, eventuellt ska jag ta mig ut/till iksu och springa. Eller om jag gör det imorgon.
Beror på när jag kommer hem från mamma, Iksu stänger väl typ 19 idag, och jag tror det är kallt ute nu.

Den som lever får se..

Linser på väg!

Nu har jag varit duktig och beställt linser. Tråkig utgift men insåg att jag bara hade linser så jag kan byta på det ena ögat. Lite tråkigt eftersom jag förmodligen haft de jag har alldeles för länge.
Men nu dröjer det ju bara några dagar så kommer de sen.

Har köpt en hårddisk för mina julklappspengar också. Det behövs, för min blev full jättesnabbt. Suck.
Och min externa jävlas hela tiden. Den är dum! Jag har hur mkt plats som helst ledigt, men den säger att den är full när jag ska försöka flytta över en fil. Fast filen är mindre än utrymmet jag har kvar på den. Irriterande nanting!

Nä, nu ska jag ta och göra nått annat ett tag...

Vattenbyte i akvariet..

Jag försovde mig imorse, men Fia mådde inge bra så det blev ingen träning, tur i oturen! Annars hade det blivit lite stressigt.
Sitter nu och väntar på att akvariet ska tömmas. Ska se om jag får ner temperaturen lite när jag har bytt vatten. Det är alldeles för varmt där i så jag har förlorat 1 fisk till. Tråkigt!


Hmm, åt en lustig frukost, men det gick! Makrill, 2 ägg och beasås som jag gojsade ihop. Mätt blev jag. Haha. Var väl ingen jätte kulinarisk upplevelse direkt men. ;)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och tjöta lite med lillebror.

Cardio: Löpband 5km

Jaaaa! Idag slog jag mitt personliga längdhetsrekord!! :D Jag klarade 5km på löpbandet!!
Nu ska jag bara lyckas klara det ute också. Wiiii!

Lite siffror:
Tid: 37,37 min
Total sträcka: 5.00 km

Hastighet: 8.00 km/h

Tempo: 7 min 31 sec/km

Blommlanne

Ja idag har mamma och jag tagit oss en tur till blommlanne (Blomsterlandet). Jag trodde faktsikt inte att jag skulle hitta nått alls men det gjorde jag. 4 st blommor med krukor kom jag hem med, och nu har Mamma och Margit planterat om dom åt mig.
Hoppas dom passar där jag tänkt mig att ha dom. Jag gillar blommor, men jag har dålig hand med dom. De flesta brukar dö...
Så nu hoppas jag att de här överlever, för det blev ganska dyrt.

Men förhoppningsvis fint :) och jag gillar rosa, svart och bling-bling ;)

Träffade en arbetskompis i kassan också :)

Nu väntar jag på att lillebror ska duscha färdigt, lovade att skjutsa han till Ålidhem så han kan handla chips och cola, om han bar ut blommorna till min bil ;) Men då ville han duscha först :P
Fick en Margit i knä´t så det gör ju inte så mycket att vänta då!

Det blev inget mer

Nä, det blev inget mer. Fast jag var så sugen.
Insåg väl att det kanske inte är så bra att fara och spela innebandy direkt efter att man sprungit. Det skulle bara ha blivit stressigt och jobbigt, och jag tror nog att jag inte ska stressa.

Nu sitter jag i stället och funderar på vad jag ska äta till lunch. Jag är inte sugen på nått alls just nu! Trist. Det är sånna dagar man önskar att man kunde ta en tablett och sen var man mätt. Jag hatar att laga mat, och ännu värre är det när jag inte kan komma på någon maträtt jag är sugen på.

Sugen på mer

Är sugen på att fara och vara med på innebandyn, men vet inte om jag orkar. Det skulle vara så himla roligt så egentligen vill jag inget hellre. :)
Man skulle ju iofs kunna vara med men ta det lite lugnt. Hmm..

Måste fundera en liten stund, vi skulle ju träffas snart isåfall. ;)

Ska jag eller ska jag inte?!

Cardio: Löpning 3 km

Tid: 22 min 17 sec
Total sträcka: 3.03 km

Hastighet: 8.16 km/h

Tempo: 7 min 21 sec/km


Jag fick stanna och gå ett par hundra meter idag på slutet. Det gick verkligen inte att springa längre. Men sen kunde jag springa hela vägen hem.
Roligt att tiden är lite snabbare än sist fast att jag sprang hela vägen då.
Men nästa gång ska jag klara att springa hela på en gång! :)

Är ändå nöjd.

Julegranen dansas ut, ut, ut

Nu har jag plockat ner mina julsaker. Kände mig rastlös och insåg att jag nog inte borde fara ut och springa.
Så då kom jag på den brilianta idén att julsakerna skulle ner.
Vad tomt det blev...

Men julgardinerna får vara uppe ett tag till, jag har beställt nya gardiner idag, och jag orkar inte hänga upp några andra i väntan på dom direkt! Så duktig är jag då rakt inte.

Jag gillar min fina Hello Kitty klocka som jag fick i julklapp. Ny ryms den när julsakerna är borta!
Och de fina rosa ljusen jag fick av Paps också. :)

Dusten fick ta plats i fönstret också. Det såg så tomt ut!

Nu ska jag lägga mig i soffan. Fast jag är sugen på nått...hmm...

(också måste jag skaffa en kartong till, mina julsaker ryms inte längre i 2. De har visst förökat sig den här julen.)

Cardio: Trappmaskin och rodd

Meningen var att Fia och jag skulle springa på löpbandet. Men när vi kom till Iksu upptäckte vi att alla löpband, cyklar och crosstrainers var upptagna. ALLA.
Vad göra? Jag ville ju bara vända om hem igen, och hellre fara ut och springa. Fast då hade det väl aldrig blivit av..
Fia föreslog att vi skulle köra trappmaskinen, så då gjorde vi det. Och sen avslutade vi med lite rodd.
Jag var sjukt svettig och mina ben brände rejält efter trappmaskinen. Jobbig grej det där!!

Total tid: 25 min

Imorgon åker han..

Nu har jag käkat middag. Eller ja, typ för ett tag sen. Mums!

Fick veta för en liten stund sen att Ravve åker imorgon, han har pajjat hagen idag och kan ju inte stå inne själv.
Såå, jaa. Det känns ju både och. Lite tvåsidigt liksom.

Jag tycker ju ändå om honom. Men, jag vet ju att det inte är bra varken för han eller mig när jag känner att det inte fungerar, det blir ju inte han hjälpt av heller.

Så på ett sätt känns det skönt, speciellt när jag samtidigt får vara kvar i stallet.

Men ändå konstigt..

Middag?

Ja, jag funderar om det kanske kan vara dags för middag nu?
Vad sägs om det?
Mmm, säger nog magen iallafall. Fast, jag är inte superhungrig. Knappt hungrig alls faktiskt.
Men har insett att det kanske är bra att äta lite middag också...Eller?!

Det är ju så jobbigt att diska stekpannan och faktiskt laga maten...eller, nu ljög jag, isåfall blir det nog typ hamburgare eller parisare och dom är ju bara att slänga i stekpannan. Så det är nog själva diskningen jag drar mig för.

Okej, jag har nog övertalat mig själv nu. En hamburgare med bea skulle ju inte sitta fel!!! ;)

Veckans träning v.2

Just det ja, har ju glömt att samanfatta förra veckan minsann. Den gick ju faktiskt riktigt bra! Jag höll mitt uppsatta mål, och det kändes trevligt. Sen slog jag ju "rekord" också och orkade springa hela min runda, inte bara en, utan hela 3 gånger!! Yes!

Så veckan såg ut såhär:
3 joggingrundor, totalt ca 9km
ca 45 min skridskor


(Och som vanligt sammanfattar jag endast för mig själv, man kan ju alltid välja att inte läsa!)

Vilodagar

Jag har ju haft vilodag nu både igår och idag eftersom jag har sån sjuk träningsvärk att jag knappt kan gå, än mindre sätta mig ned. Så jag vill inte ens tänka på hur det skulle vara att springa.

Men jag kan ju säga som så, att motionerat har jag då gjort idag. När man inte ridit ordentligt (mer än skritturer) på 2 år (minst) så kan man ju lugnt säga att det var jobbigt. Svetten lackade och jag fick ta av mig till fleecetröja. Hade inte ens långkallingar! (oki, det har jag sällan, men ändå!). Benen darrade och jag var helt slut efteråt.

Så "tränat" kan man ju kanske inte påstått att jag gjort, men motion var det ju iallafall.

Så lite duktig känner jag mig allt ;)

Lycka...

..är att Beffa har suttit i sadeln igen. Ett dressyrpass för Y på Imze.
När Y hörde att jag ska lämna tillbaka Ravve frågade hon om jag kunde tänka mig att hjälpa henne med Imze. Jag blev jätteglad och svarade såklart Ja, och idag har jag ridit honom för första gången med Y´s hjälp från marken.

Och det enda jag känner just nu är LYCKA. Jag minns inte ens när det kändes såhär sist. Eller jo, det måste ha varit när jag fick sitta upp på Dusty igen efter ca 6 månaders konvalecens. Då var jag också lycklig. Men sen dess, inget.
Allt har bara varit svart och trist och jobbigt sen jag fick sluta rida min älskade.

Jag kände mig otroligt ringrostig till en början och undrade om jag hade glömt allt. Det hade jag inte minsann, men jag har lagt mig till med en massa olater. Typ skitkass sits som försvårar otroligt mkt. Men när jag hade någon på marken, som kunde påminna och dessutom kan sin häst utan och innan, så gick det stundtals riktigt bra.

Jag tror att detta är början på något mycket, mycket roligt. Det känns så....

Så jag vill bara säga, TACK, till dig Y!

(träningsvärken imorgon, den vill jag helst inte tänka på ;) för den kommer, benen var som gele..)

Kort kväll

Kort kväll ikväll, slutade 21 eftersom vi börjar kl 8 imorgon. Väldigt, väldigt skönt eftersom jag inte mådde så bra när jag kom till jobbet. Men efter middagen och 2 alvedon så blev det faktiskt bättre, men det var ändå tur att kvällen var kort.
Jag åkte direkt till Coop och handlade, så nu har jag minsann mat igen.
En kalender ramlade också ner i korgen, jag har varit så upprörd över att jag inte köpt någon. Och först var jag upprörd över att Coop antingen hade dåliga, eller svindyra. Men tillslut hittade jag en som i princip är likadan som den jag hade 2009 och till ett överkomligt pris. Så då blev det faktiskt den. Skönt, nu kan jag komma ihåg saker igen. Glömmer ju allt annars :P

Ska strax ta och hoppa i säng, annars är jag väl stendöd imorgon och somnar på utbildningen och det vore ju dumt kanske. Eller iallafall pinsamt ;) Men det ska nog gå bra.

Annars har det inte hänt något speciellt idag. En helt vanlig, grå, trist måndag bara...

3km KAMP i motvind och snöblåst

Ja det bestod dagens runda av. Det har inte kommit speciellt mkt snö, nån centimeter kanske, men det var tillräckligt för att det skulle gå mycket tyngre att springa. Motvind och snö/regn i ansiktet var inte heller till hjälp. Att jag dessutom fick håll relativt fort gjorde att jag hann tänka många gånger att detta kommer inte att gå.
Men, det gjorde det! Jag sprang hela rundan igen utan att stanna och det känns så skönt!

Sjuk träningsvärk i hela kroppen har jag också, så idag är jag nöjd med min bedrift, även om det gick långsammare.

Tid: 22 min 32 sec
Total sträcka: 3.03 km

Hastighet: 8.07 km/h

Tempo: 7 min 26 sec/km

Utsläpp

Somnade på soffan igår. Det var ganska skönt.. Tur man ställde väckarklockan.
Precis ätit frukost, ska hoppa i (den kalla) bilen och fara till stallet för utsläpp av hästarna. Jag längtar redan tills jag är hemma!
Också börjar jag bli fruktansvärt ridsugen, men det kanske bara är bra?! ;)

Idag ska iallafall Ravve motioneras. Funderar på att vi ska ta oss en liten promenad men får se om jag orkar promenera, annars blir det tömkörning.

Sen ska jag hem, och sen ut och springa. Om det går.... jag har sjukt ont överallt!!

Ha en bra dag!!

Premiär på skridskor för i år

Jajjamen, det var det dags för ikväll tillsammans med J&P. Och OJ vad vingligt det var. Shit vad dålig balans man har alltså, haha. Det blir ju aningen bättre efter ett litet tag men gud jag skulle verkligen behöva åka ofta för att inte vara så himla vinglig som jag är.
Dessutom fanns där ingen sarg, och jag kan ju inte stanna så jag brukar åka in i sargen när det går för fort. Det gick ju inte riktigt att göra nu så då blev det ännu vingligare.
Men jag ramlade iallafall inte! :)
Typ 45 minuter blev det, och svettig blev man också så lite motion var det nog. Ont i fötterna och skavsår fick jag också, men kul var det!

Trött!

Jag är megatrött idag. Gick och la mig alldeles för sent igår och vaknade vid 03.25. Suck. Var inte så glad sen när väckarklockan ringde och jag skulle släppa ut hästarna.
Men jag hade J till hjälp så det gick smidigt och snabbt faktiskt. Skönt!
Nu har jag snart tvättid så jag måste ta och sortera tvätten. Tråkigt.
Sen hade jag tänkt mig att träna, och kanske åka skridskor ikväll med J&P. Blir roligt. Har inte åkt skridskor sen förra året!!
Just ja, skulle ju höra om mamsen ville hänga med på myrorna också, ska ta och ringa henne. Nu är hon ju garanterat vaken, så mkt som klockan blivit.
Jag som skulle sova när jag kom hem från stallet. Det blev visst inte så. Lika bra det, då kanske jag går och lägger mig riktigt tidigt ikväll i stället!

Cardio: Löpning 3 km

ClockTid: 22 min 20 sec
MapTotal sträcka: 3.03 km
SpeedometerHastighet: 8.14 km/h
SpeedometerTempo: 7 min 22 sec/km

Klarade hela rundan idag också, fast det tog lite längre tid. Inte så konstigt, det gick väldigt tungt i början, det är ju uppför när jag börjar springa så det är rätt drygt. Men jag tvingade mig själv vidare och sen är det en lång sträcka nedför som brukar gå jättebra, sen är det plant och där började det ta emot igen. Sen är det uppför sista biten hem och det är skitjobbigt! Men är nöjd ändå, nu har jag sprungit min runda två gånger utan att gå!!

Ingen träning, men massa ägg

Ingen träning idag, kände att jag var alldeles för trött och hungrig när jag kom hem från stallet vid 18.30 tiden.

For nämligen direkt och hämtade upp mamma efter jobb, sen blev det Yttertavle och äggboden. Handlade massa ägg! Mmmm, me like ägg!

Sen lämnade jag av mamma och for direkt till stallet, eller okej jag fick lov att stanna och tanka också, trodde nästan inte att jag skulle ta mig till macken men det gjorde jag.

Fixade i ordning allt åt Ravve, L var där samtidigt som jag så man fick ju surra lite också. Trevligt. Sen tömkörde jag Ravve och det gick ganska bra. Han var rätt tittig och spänd men lyssnade över förväntan ändå. På slutet var han dock jättespänd, de höll på att resa ett hus på andra sidan skogen och jag tror att han hörde detta.

For hem och fixade disken, kokade ägg (surprise!) och kaffe, och har suttit här sedan dess.
Ska nu lägga mig i soffan och slappa resten av kvällen hade jag tänkt. Imorgon blir det dock träning direkt efter jobbet, innan jag åker till stallet. Annars kommer inte träningen att bli av!!

Ska träffa söta Fia imorrn också, mys. Undrar vad vi ska hitta på?! ♥

Lååång onsdag

Lång onsdag idag. Jobbigt. Ville bara sluta så jag kunde åka till Ravve och sen hem och slänga mig i soffan. Kolla på Californication och bara slappa hela kvällen. Is the shiet!

Men tillslut så var ju dagen äntligen slut och jag fick göra allt det där. Helt underbart!

Kallt som fan kändes det som när jag longerade Ravve. Tappade känseln i ena handen och det gjorde så förbannat ont när den kom tillbaka så jag ville bara dö. Jaja, jag överlevde, blev färdig och fick åka hem iallafall. Skönt!

Ska se klart de sista avsnitten på säsong 3 nu, snyft! Sen ska jag nog hoppa i säng! :)

Cardio: Löpning 3 km

ClockTid: 21 min 59 sec
MapTotal sträcka: 3.03 km
SpeedometerHastighet: 8.27 km/h
SpeedometerTempo: 7 min 15 sec/km

I did it!! Jag sprang hela min runda, den runda som jag kämpat med sen i somras och hela tiden blivit så arg på mig själv för att jag aldrig lyckats springa hela. Jag har alltid varit tvungen att stanna och gå en bit, hur bra det än har kännts!
Men idag, äntligen, klarade jag det! Från dörr-dörr sprang jag. :D Snacka om endorfin-påslag nu. Känns så himla bra!
Dessutom på en helt okej km-tid också! Jippie!

Veckans träning v.1

Årets första vecka, och träningen blev:

1 Cardio-pass på gymmet
1 Kort joggingrunda

 Och härmed startar mitt mål, att springa 3 gånger i veckan!! Övrig träning ses som en bonus så länge jag har häst, för jag hinner inte med att träna som jag gjorde förut. Och springningen har blivit bortprioriterad, men vill jag kunna springa Tjejmilen så är det bäst att sätta fart!!


Tung dag igår

Det gick tungt att jobba igår, jag var sjukt less och avskydde hela världen i princip. Men sen blev dagen bättre, jag och Fia gick nämligen och fikade på Waynes efter att vi lämnat in pappret åt mamma eftersom hon jobbade.
Det var så himla mysigt att sitta och surra och dricka gott kaffe. Det måste vi göra om vännen!! :)

Sen blev det ut till stallet, och sen hem och till mamma där jag fick äta middag. Svampsoppa, mkt gott!

Kom väl hem vid 21.30 eller så, tänkte dra ut och springa men bestämde mig för en vilodag då jag just då var helt slut och väldigt trött. Naturligtvis piggade jag sedan på mig, kom i säng vid 12 och låg sedan och snurrade runt halva natten kändes det som.
Dödstrött idag!! Vill bara dö! Eller rättare sagt, sova!

Men idag SKA jag träna. Tror jag ska dra ut och springa före jag åker till Ravve. Det lär väl kännas hemskt motigt annars om jag ska göra det efter stallet.

Borde åka på banken också, undrar om jag orkar hinna det idag?! Hmm...

Kort konditionspass

Jag tog mig ut på en kort joggingrunda tillslut iallafall.
Den blev 2,5km och 16 minuter.
Det som var positivt är att jag sprang hela vägen, och att jag måste ha hållit ett högre tempo än jag någonsin gjort förut!!
Men jag är lite besviken att den blev så kort!
Jaja, "den bästa träningen är den som blir av"
NU hopp i säng!

Back home

Hemma igen efter en otroligt mysig helg hos mormor och morfar!
Igår red vi i skogen och det var hur mysigt och roligt som helst. Fast jag lyckades få en grankvist under ögat så jag är lite rödblå där men det gör inte så mycket, det var så himla roligt!
Har faktiskt träningsvärk idag! :P

Och idag har jag fått köra rissla med Payan! Åh så himla skoj! Det var flera, flera år sedan jag körde sist!
Och dessutom var det hur bra väder som helst både igår och idag, strålande sol och bara några minusgrader!
Härligt!

Nu funderar jag på att ta en promenad, sen måste jag äta middag också måste jag handla kattmat åt Vicky!!

Årets första konditionspass

Har varit på Iksu med Fia och kört årets första konditionspass! Skönt var det!
Passet såg ut såhär:

Löpband, gående
ClockTid: 5 min MapTotal sträcka: 0.50 km SpeedometerHastighet: 6.00 km/h SpeedometerTempo: 10 min/km
Uppvärmning
Löpband
ClockTid: 15 min MapTotal sträcka: 1.97 km SpeedometerHastighet: 7.88 km/h SpeedometerTempo: 7 min 37 sec/km
7.30 takt, strax under 7:00 takt på slutet.
Crosstrainer
ClockTid: 10 min MapTotal sträcka: 0.82 km SpeedometerHastighet: 4.92 km/h SpeedometerTempo: 12 min 12 sec/km
Körde ur det sista ur benen. Slut!!

Totalt: 30 min

Uppe med tuppen

Idag kan man säga att jag verkligen är vaken tidigt!!
Mamma ska följa mig till stallet och hon ville göra bort det från morgonen. Redan såhär tidigt!
Så då fick det väl bli så, jag måste ändå vända på dygnet tillbaka till normala tider..
Men det är väldigt kallt, -25 ute. Brrrr. Känns nästan som minusgrader i min lägenhet också.

Jag ska äta frukost hos mamma så jag och Krajna ska ta och gå till bilen nu och åka i väg. Håll nu tummarna att den tänker vara snäll hela vägen.

Sen anmälan, ännu en kurs!

Skickade iväg en sen anmälan till ännu en högskolekurs. Distans självklart, och de hade plockat bort de obligatoriska träffarna. Men träffarna finns fortfarande och det är i Uppsala, så vi får väl se om det finns möjlighet att åka ner på någon av dem iallafall. OM jag kommer in. Eftersom anmälan var sen så vet man ju aldrig.

Verkar mycket intressant och jag vill gärna ha mer "kött på benen" om detta ämne så det blir nog superbra skulle jag tro.

Nu sitter jag och är mest irriterad för jag hade faktiskt tänkt plugga idag men jag kommer inte ihåg lösenordet så jag kan inte logga in från mammas dator. Får helt enkelt göra det ikväll i stället. Dumt!
Vet att jag ändrat lösenordet när jag bytte dator eftersom jag då också glömt lösenordet. Men tydligen hade jag inte ändrat det till något normalt lösenord utan jag har nog kvar det man fick när man beställde ett nytt och dom är ju OMÖJLIGA att komma ihåg. Arrrgh.

hos mamma

sitter hos mamma, bilen kokade på väg hit. Typ ispropp, suck. Ska bogsera den till skroten så tinar den förhoppningsvis. Jag som skulle till stallet!

Träningssummering December

December månads träningssummering ser inte så vacker ut. Jag tror att det blev sämsta månaden under hela 2009!
3 pass totalt, varav 2 styrketräning och 1 promenad.

Men det har ju sina orsaker. Trasig rygg och sen megaförkyld. Förkylningen släppte någorlunda lagom till jul, men då vill man ju helst njuta av att vara ledig.

I år blir det nya tag igen. Måste bara planera lite, så jag får in träningen samtidigt som hästlivet ska hinnas med. Och det andra livet också!

Trettondagen

Dagen började med att jag naturligtvis lyckades försova mig! Sen ville inte värmen i bilen fungera. Självklart när det är jättekallt ute! Lånade Pappas bil, stort TACK!
Sen vidare till B-byn för att umgås med min fina S. Mysigt vännen! God mat och goda kakor ;)

Hämtade lillebror och Krajna hos Paps och skjutsade lillebror till Mamma. Krajna ska vara hos mig till fredag för då vänds kosan neråt igen!

Nu är jag jättetrött och ska ta och hoppa i säng, med förhoppningen att jag ska lyckas kliva upp tidigare imorgon och vända tillbaka på dygnet lite! Hoppas att jag lyckas!

HELG

Jaaaa, HELG! ända tills på måndag! Hur otroligt underbart är inte det då? Weee!!

Men gud vad mina fötter gör ont. Det bara bränner under trampdynorna. Aj-aj!

Ska snabbkolla lite bloggar sen slänga mig i soffan och kika Californication! Nya serien jag är besatt av! :) Yey!!

En kväll kvar

En kväll kvar, sen ledigt i 5 dagar! Åh, det ska bli såå skönt! Haha. Än fast man bara jobbat en dag så längtar man redan till ledighet.
Har varit på Gå&Löp-kliniken och fått sulorna i mina skor. Hoppas jag inte får alltför ont ikväll.
Igår när jag kom hem hade jag skavsår. Efter EN dag. Yippie! Åh vad jag älskar såna skor...not!!

Imorgon ska jag åka till B-byn och hälsa på min sötaste vän S. Och oj vad jag längtar!! Ska bli mys.

I helgen åker jag till mormor&morfar, dit längtar jag också!!


Och idag har jag hämtat ut mitt paket med brödrost och äggkokare! Yey!!

Aj-aj

Aj-aj vad min mage gör ont. Det blev pizza till middag och det var ganska gott, men helsike vad ont i magen jag har nu. Aj-aj.
Trött är jag också, så in i bomben.

Längtar redan hem till sängen! Ska bli såå skönt att sova.

Fast jag måste på Gå&Löp-kliniken imorgon och hämta ut mina sulor till jobb-skorna så jag får inte sova så himla länge typiskt nog. Hästledig som jag är. Men en längre sovmorgon än idag lär det ju bli iaf!


Åter till vardagen

Iallafall i 2 dagar. Jobbar kväll mån-tis och är sen ledig till nästa måndag. Ska bli skönt, men känns helt värdelöst att inte vara ledig hela veckan faktiskt.
Kunde inte sova i natt, och det var riktigt riktigt segt att ta sig upp imorse. Men efter lite snoozande så är jag nu faktsikt både vaken och redo att åka till stallet.

Så det är väl ungefär vad som kommer att göras idag, stallet och jobb.

Ha en bra vecka alla!

Kaffe med Margit

Dricker kaffe med Margit-katten och passar på att surfa lite under tiden.
Ska alldeles strax åka ut till Ravve. Ska ta in hästarna idag och J ska hjälpa mig, -tack du är bäst!

Vaknade alldeles för sent idag, eller vaknade gjorde jag tidigt men sen somnade jag om i omgångar och lyckades inte kliva upp förrän typ 14! :O Shit. På tok för sent när man ska jobba till veckan. Aargh, jag vill inte jobba till veckan. Morr. Bara att bita i det sura äpplet!

Nej, jag ska ta och dricka upp kaffet och åka förbi Teg och hämta upp J så jag blir klar med dagens måsten någon gång!

Gott nytt år

Gott nytt år förresten!! Det har jag ju glömt att önska er. Men nu är det gjort! :)

Tänk att det redan är 2010. I år skulle Dusty blivit 27 år. Min fina vackraste Dust. Åååh vad jag saknar honom.

Lagat mat

Tror jag börjar gilla det här med nattlig matlagning ;) Ännu en gång har jag lagat mat mitt i natten, haha.
Men det är ju så, ibland kan jag få ett ryck och då är det lika bra att passa på, för annars blir det inte gjort alls.
Så nu har jag 5 st matlådor med köttfärssås som står och svalnar på bänken.
Trevligt!
Hoppas att jag får lust/ett ryck imorgon också, att laga lite mer mat. Är så himla skönt att ha inför kvällsveckorna, bara att ta ur frysen direkt till jobbet.
Och när det blir långa dagar hos Ravve är det också skönt att kunna komma hem och värma mat i stället för att ställa sig och laga den när man är så hungrig så det bara snurrar i skallen.

Så jag tänkte försöka vara duktig och göra lite olika matlådor så jag har. Sist hade jag ju gjort massa matlådor, dock var det samma recept, fast kyckling i en och kotlett i en, och tillslut var jag så less på dom att jag verkligen inte klarade av att äta dom!! Iofs så var det ju också för att de inte var lika goda som pappas, hans blir mycket bättre!

Imorgon funderar jag på att göra något av laxen som jag har. Får se vad jag hittar på, blir nog nått enkelt, men ska iaf göra så jag har matlådor!!

RSS 2.0