Jobbhelg

Jobbhelg. Trött imorse, gick ändå och la mig runt 22 igår. Det behövdes verkligen! Håller nog på att bli sjuk, var helt slut efter jobbet så gick och la mig och sov i typ 2½ timme. Väldigt onormalt för att vara mig. Är typ trött nu igen!!
Så ska nog inte vara vaken så länge ikväll heller. Jobbar som tur är kväll imorrn och resten av nästa vecka.
Skönt.
Så tråkigt att inte kunna springa när det är så varmt ute. Hade sett fram emot det men halsen gör ju ganska ont och då ska man väl låta bli sägs det. Idag har jag inte varit i skick att springa heller så...men surt är det. Blää.

Nä, ska nog mysa ner mig i soffan nu. Kanske Margit är social =)

Ha en bra helg!!

Torsdag = träningsdag!

Igår blev det minsann tränat. Först träffades jag och Fia på Iksu efter att hon slutat jobbet och körd bröst, biceps, framsida axlar i ca 50 min. Jobbigt, kul, trevligt. Skönt att vara igång med styrketräningen igen och roligt att träna med Fia, som det ska vara=) nu börjar rutinerna komma igen :D

Sen upptäckte jag på kvällen att det var plusgrader ute så jag sa till mamma att nu ska jag ut och springa. Då ville hon genast med så vi snabbade oss och bytte om och for ut. Lindade foten hårt och det gick faktiskt att springa på den nu. Vi sprang inte så långt, både pga foten och pga att mammas tempo är högre än mitt så det blir sjukt tungt för mig. Men roligt är det och man behöver ju springa snabbare ibland också!
Vi ruschar mellan lyktstolpar, jäklar vad skönt att springa utan tiotusenton kläder så mycket lättare det gick!

3.14km, 22.26min, 7.08min/km, medelpuls 170, maxpuls 186

Inte min dag

...eller iallafall inte min morgon. Ursch vad jag försov mig imorse, och ändå är jag jättetrött idag. Jag gick inte ens och la mig sent igår, men tydligen så var det för sent eftersom jag försov mig. Vaknade 7.30!!
Satte igång kaffebryggaren..det var bara det att när den bryggt färdigt inser jag att jag glömt tömma ur vattnet som var i kannan. Det var ganska blaskigt kaffe kan man säga..fick brygga nytt.
Bilen kall, och jag som gick ut i pyjamas igår för att ställa tiden rätt. Morr. Fick knappt upp dörrarna..
Sen hittade jag inte kortet till jobbet..
Men sen, sen flöt dagen på som en vanlig dag. Alltid nått.

..och det är onsdag och jag har inte sprungit ett endaste litet steg än. Jag vill springa. Dumma fot. Men, imorrn kanske jag vågar..den har inte gjort ont idag, så kanske jag hade kunnat testa idag, men idag har jag ingen motivation till nått..

..orkar inte ens åka och handla och laga middag. suck.

Mumsig baconsås

Middag igår och lunch idag blev en snabb och mumsig baconsås.

Eftersom det inte fanns några mått i receptet och jag ville göra minst 4 portioner(och det blev det, STORA portioner, det hade nog kunnat delas upp på fler kanske..) Så kommer här "mitt" recept:

3 baconpaket
3 gula lökar
3 dl grädde
2 dl (eller är det 2½dl i en burk?) creme fraiche
Myyyycket svartpeppar

..annars gör bara som det står i receptet :) Blev kalasgott och kan ätas som sås till pasta, eller som till sallad som jag valde att äta det. Yummie, och går skitfort att laga! Me like!

Rygg, axlar, triceps

Gud vad jag kommer ha träningsvärk i ryggen  imorrn! Eller det är iallafall vad jag hoppas.
Har tränat med Fia idag. :) Vi körde rygg, baksida axlar och triceps. (60min)
Kändes lite ovant att vara tillbaka på Iksu var sjukt längesen jag tränade där. Vi körde iallafall några övningar som var nya för mig och det var roligt att inte köra samma som förut. Känns som att det tog bra också, tycker inte att jag brukar få det att kännas så mycket i ryggen.

Foten är svullen, lite blå och gör ont. Jag kan inte ha mina vinterskor :( Dumma fot. Hoppas den blir bra snart. Vill springa..men man kan ju styrketräna iaf. Kanske spinning också fast jag får nog inte på mig spinningskorna.. :(

Veckans träning v.3

2 styrkepass
3 x löpning totalt 16,1km och ca 2 timmar.

Trist att vricka foten och trist att det blev alldeles för korta pass den här veckan. Gick inte riktigt som tänkt men det blev ju faktiskt 3 tillfällen löpning och 2 tillfällen styrka och det känns kanon iaf. Träningsvärken från styrketräningen har inte varit nådig! Haha. så går det när man haft uppehåll för länge...

Vrickat/stukat foten..

Blev en joggingtur idag tillslut. Fast den gick mindre bra kan man säga. Det började jättebra men sen lyckades jag vricka foten och trilla ikull. Det är synd att jag ska vara så bra på att trilla ikull..suck. Nu är foten svullen och gör ont. Blää. Det är samma fot som alla andra gånger. Suck.
Efter att jag ramlat så linkade jag en bit innan det hade släppt och gick att springa vidare. Hade som inte lust att ringa efter hjälp direkt..men det gick bra att springa på den, dock så kanske det inte är så bra i efterhand, vad vet jag. Gjort är gjort iaf.

5km, 36.57min, 7.23min/km, medelpuls 168, maxpuls 188

Ost- och baconpaj med bladspenat

Hittade receptet hos Träningsglädje, det är ur Ferry Food. Jättegod, och superlätt att göra!

200g bacontärningar

1 dl riven västerbottenost

6 ägg

2 dl vispgrädde

1 påse färsk bladspenat

smör salt och peppar

  • Sätt ugnen på 200 grader och smörj en form UTAN löstagbar kant.
  • Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  • Vispa ihop ägg, ost och grädde.
  • Fördela bacon och bladspenat i formen och slå över äggsmeten.
  • Krydda eventuellt med salt och svartpeppar.
  • Grädda i 30 minuter tills pajen stelnat och fått fin färg.
  • Servera med sallad.
Jag glömde helt bort att krydda något, men nu när jag ätit pajen kan jag inte säga att jag saknar kryddor, det blir ganska salt av baconet så man ska nog vara försiktig med saltet isåfall.
Jag åt min paj som den var och den var så jävla god! Kommer garanterat göra den fler gånger eftersom den var så enkel att tillaga!

Hängig

Känner mig sjukt hängig. Var meningen att jag skulle springa hem från jobbet men jag fick nog soppatorsk eller så för jag bara hoppade in i bilen och åkte hem. Drack kaffe och surfade en stund och tänkte sticka iväg ut.
Nä istället hamnade jag frysandes under täcket, somnade till en stund. Fick middag&massage, kändes lite bättre.
Åker till H-sund och betalar räkningar, handlar. Kommer tillbaka till stan och nu har jag ont i huvudet och känner mig sådär krypig i skinnet som när man ska bli sjuk..suck.
Sist jag kände så här for jag ut och sprang och sen har det varit bra, haha. Men nu har jag en paj i ugnen och är så sjuuuukt trött så jag ska inte springa idag. Om jag känner mig bättre imorgon tänker jag springa då, annars får det faktiskt vara..jag vill inte bli sjuk bara!!

Glömde visst..

Har ju gymmat idag! Jag glömde nästan bort det..eller nått.
Körde överkropp, typ biceps-triceps-axlar-bröst-rygg-mage. Fick inte riktigt till det idag. Jag var pepp på att träna men det kändes inte så mycket som jag ville. Visst kommer jag säkert ha träningsvärk, men det "känndes" inte som att jag tränade när jag var där på nått vis. Ett mindre bra pass med andra ord..ca 40 minuter blev det iallafall.
Alla löpband var upptagna så det blev ingen löpning. Tycker det var väldigt trist.

Jag tycker att det är ett mysigt, litet, trevligt gym men om det vid 14-15 tiden en fredag är proppfullt på löpbanden(fanns det 5-6st kanske?) så antar jag att det är vanligt att de är upptagna. Visst kan det vara upptaget på Iksu också men där har det varit ytterst få gånger, typ 1 gång kanske under alla tillfällen jag varit dit, nu har jag tränat 2 ggr på Medley och 1 gång var det upptaget. Ingen bra statistik med andra ord.
Men ska man bara köra styrka tycker jag att det kändes mycket trevligare än Iksu just för att det är mindre.

Jaja, imorrn blir det iallafall att springa hem från jobbet. Och nu är det dags att hoppa i säng!

Älskade misse<3


Hjulen kastas ut..ut..ut!

Det var ju meningen att det skulle bli träning igår. Både spring på löpband och styrka på Medley. Mamma var redo och jag hade varit uppe hyffsat tidigt.
Ja först så kom jag på att det vore ju trevligt om granen kastades ut, så det tog ju sin lilla tid. Men Mamsen väntade tålmodigt.
Kom iväg lite senare än tänkt men inte så farligt ändå, träningen skulle hinnas med.

Tjoff, så tappade Volvon ett hjul?! Jaha...bara att ringa mamma och be henne komma med en domkraft..leta hjulet..hitta hjulet...rulla upp hjulet..å sen skruva tillbaka det.

Jo sen var det ju bara att glömma träningen för då var klockan så mycket att en dusch&lunch var allt som hanns med. Typiskt!

Tur att veckan har fler dagar. Tur att ingen gjorde illa sig när hjulet kom flygandes. Och tur att inte bilen gick sönder!


En perfekt morgon..

Ja denna dagen fick verkligen en perfekt start.
Uppe tidigt, äter frukost. Tar det lugnt, dricker kaffe, surfar litegrann. Ingen stress alls utan bara lugn och ro.
Sen byter jag om och sticker ut och springer. Hade fattat att det var kallt men termometern visade inte HUR kallt så jag tog ett lager kläder till och stack iväg.
Gick bara finemang. Det var lite kyligt till en början men jag blev varm rätt snabbt. Idag kändes benen pigga och det var aldrig sådär supermegajobbigt som det blev i söndags. Enbart skönt.
När jag kom hem såg jag ut som frosty the snowman typ. Det visade sig vara -18 ute!! Men det gick ju bara fint det med.
En härlig start på dagen!

8,1km, 62.50min, 7.45min/km, snittpuls 162, maxpuls 178

Ferry

Har ju önskat mig Björn Ferrys bok "Ferry Food" i födelsedagspresent.
Hittade en artikel på dn, där det även fanns några recept!

Här är länken.

Löpband + styrka

Såg att man kunde få en provvecka på Medley, tänkte att det skulle vara roligt att prova ett annat gym.
Så idag har jag, mamma&S varit där.
Det blev 3km på löpbandet, 19.50 min, 6.37min/km, och sen ca 40 min styrka. Körde ben&mage.

Det var inte en stor lokal men det kändes ganska hemtrevligt faktiskt. Roligt att vara på ett annat ställe faktiskt.


Veckans träning v.2

2 pass löpning á 15km. Totalt 01:58:41.

Inte många tillfällen men blev ju helt okej mängd iaf. :)

9km snölufs

Ja ursch vad jobbigt det var. Oplogat, jävla storm å snö. Tungt. Fick ont i höfterna tillslut, haha. Och i benen.
Helt död. Blev inte så långt som tänkt, för det gick absolut inte. Men nästan, bara 1 km i från iaf.
Gick bara i trappor och ett ställe där man fick pulsa i djupsnö.

Skön runda trots allt.

9km, 73min, 8.07min/km

Morrn morrn, glada söndag!

Margit har varit lagomt galen här på morgonen. Rusat runt runt och pratat och lekt med pinnarna och haft sig. Knasig är hon. Å söt. Men nu tror jag hon bestämt sig för å sova lite, haha.

Sitter och dricker en kopp kaffe, ska strax slänga på mig kläderna och sticka ut och springa. Försöker leta upp en lämplig runda bara, men det verkar svårt. Hittar ingen som passar riktigt. Suck! Får springa rakt fram å vända kanske. Det är så tråkigt dock :( Löser sig nog, jag har ju Garmin..

I eftermiddag blir det Californication&Vampire Diaries :D Yey!!

Making believe that you still love me..


Lyrics | Volbeat lyrics - Making Believe lyrics

Cause you started something, oh can´t you see..


Lyrics | Volbeat lyrics - I Only Wanna Be With You lyrics

Fredag, äntligen fredag.

Ja det tog ju 4 dagar men nu är det fredag. Tjoho! Ska bara kämpa oss igenom denna dag, sen är det helg för de flesta och hur underbart är inte det?! Wohoo!!

MoDo klådde Brynäs igår med 6-1. Jag älskar när MoDo vinner över Brynäs ;) Wohoo!!

Margit-katten väckte mig, "lite" före väckarklockan. Hon ville leka med sin pinne..insåg att jag bara skulle bli tröttare av att somna om så jag klev upp. Haha.
Det är inte vanligt att jag är uppe FÖRE väckarklockan en fredag. Då brukar jag försova mig!! Hoho!

Ahmen jag tror det här blir en bra dag. Det är ju snart helg så vad kan gå fel?!

Koll..


Torsdag

Idag är ingen bra dag, jag tror inte att det blir nått spring. Lillebror kommer snart med mat till mig så jag kan göra middag, känner mig inte direkt upplagd att vänta nån timme å sen springa sent igen.
Har ju 3 dagar till den här veckan att springa på så det löser sig nog.

Margit katten är världens mysigaste. När jag gått och lagt mig igår satt hon sig vid mitt huvud å pickade med tassen på täcket. Jag vet att hon vill att man lyfter på det då men hon brukar aldrig krypa in utan hon ska bara kolla läget typ. Men nu satt hon en stund å funderade, sen kröp hon in, rullade ihop sig mot min mage och började spinna. ♥
Så himla mysigt för en frusen Beffa. Min katt-skatt! ♥

6km

Efter en lång onsdag var jag ganska trött och det var sååå svårt att motivera sig till att springa. Men jag visste ju att jag skulle må så mycket bättre när jag var färdig.
Snurrade runt omkring här där jag inte sprungit så mycket. När jag sprang förbi lägenheten hade jag bara sprungit nästan 5 km men jag höll på att låta mig ge upp redan då. Av nån anledning lyckades jag bygga lite pannben och få mig själv att springa vidare, så det blev 6km precis som det var tänkt tillslut.
Lite snöskottning efteråt, haha, styrketräning ;P

6.03km, 45.38min, 7.34min/km, medel 170 bpm, max 184 bpm

En ganska bra tisdag

Mycket, mycket piggare än igår även om tröttheten slog till efter lunch. Har varit en lugn dag.
Nu middag, vila lite och sen hoppa i väg till en jobbarkompis & hans sambo för fika =)

En supertisdag med andra ord. Är så glad idag!!

what it feels like beside you

I told myself I won't miss you
But I remembered what it feels like beside you

I really miss your hair in my face
And the way your innocence tastes
And I think you should know this
You deserve much better than me

Veckans träning v.1

Oj hopsan hej vad det går, fort var årets första vecka gjord, trots att den bara innehöll 2 arbetsdagar.

Det blev iallafall såhär:

4 pass jogg, totalt 23.01km och 3h48minuter

Det är tråkigt att det går så långsamt att springa just nu men samtidigt känns det väldigt roligt att vara ute och springa länge så det är väl ett plus antar jag.
Var inte tänkt att jag skulle springa 4 gånger men blev så himla sugen. Tror att det blev veckomängds-rekord den här veckan faktiskt!

Springsug

Blev så sugen på att springa för det såg så mysigt ut när det snöade så fluffigt.
Dock var det väldigt oplogat så det var tungt, och lagom tills jag var ute snöade det inte fluff längre utan mer regnade. Suck.
Iaf, körde 1km lugnt, sen följande 2km startade jag med 200m tempoökning, den första gick jättebra då var jag på plogad bilväg men den andra var på oplogad cykelbana! Sen den sista km lugnt, fick kämpa uppför ÖK väldigt tungt och oplogat.

4km, 31.46min, 7.57min/km, medel 164 bpm, max 181 bpm

Jag är passageraren

Du skrapar rutor nu igen
Jag är passageraren, det är du som kör
Stan förblöder, allt är stängt
Du pratar jobb, jag längtar hem igen

Åh, det är så svårt att höra vad du säger
Vad är det du egentligen vill säga?


Saknaden är oerhört stor just nu.

If I could turn back time..jag skulle inte tveka en sekund!

Rena värmeböljan

Det var bara 3,5 minus när jag for ut och sprang, när jag kom tillbaka var det -2 och det började typ "snöregna" under tiden jag var ute.
Skönt att det inte var kallt men det blev lite varmt med underställ.

Det blev iallafall en runda i mina nya skor. Sprang över till centrum-sidan av stan och kutade runt i lite parker där och så innan jag styrde kosan hemåt.
Gick bara fint. Provade att lyssna på ljudbok för första gången men jag vet inte om det kommer att fungera när jag springer. Jag är rätt bra på att hamna i mina egna tankar och då missar jag ju massor ur boken! Men ska prova några rundor till iallafall.

6km, 47min, 7.49min/km, medel 158 bpm, max 173 bpm

Fredag


Idag har jag och Margit tillbringat dagen ungefär såhär. Inte många knop gjorda alltså!
Jag har inte ens varit utanför dörren men läser på fejjan att det snöar och är tråkigt väder att vara ute i. Vilken tur att jag planerat in vila från springet då! ;)
Jag hade en svag plan av att dra på Iksu men känner verkligen inte alls för det längre. Var sugen på Pump, men den började kl 16. Får se om det blir nått i helgen, jag ska iallafall springa en dag till.
Annars blir det en fruktansvärt lugn helg har jag bestämt.
Bara kramas med Margit, älskade lilla söta katt, min kattskatt!♥

7km

Nysnö. Nya skor. Nytt underställ. Ny buff. Mycket nytt! Försöker springa i pulszon 3, vilket resulterar i väldigt långsamt tempo enligt mig. Men det går ju iofs långsammare när det ligger massa snö på marken också. Skorna var väldigt sköna att springa i, jag var blöt överallt utom fossingarna, de var varma och torra.

7km, 58.35min, 8.22min/km, snittpuls 157 bpm, maxpuls 171 bpm


Shopping-torsdag?!

Ja oj, det blev lite shoppat idag. Haha. Men bara saker som behövs egentligen så då gör det väl inte så mycket? :P
Det blev iallafall ett fleece-underställ som blir perfekt att åka skoter i. Väldigt mysigt med hög krage. Skönt! McKinley var märket. Hur det nu stavas.

Sen blev det ett vanligt "lager 1" underställ till mig. Visserligen billigt, men det var på rea också. Får hoppas att det är bra, känns skönt att ha två iallafall. Känns lite handikappat å bara ha ett :P

Ja och sen så var det rea på en jätteskön lager 2 tröja, snygg är den också, microfleece tror jag den var gjord i, den är iaf glansig på utsidan, vit med rosa sömmar. Vill nästan ha den som en vanlig tröja, den var jätteskönt. Hög krage och dragkedja i halsen! Min andra tröja har ingen krage och det blir kallt faktiskt. Nöjd!

Och tillslut har jag inhandlat en buff! Det blev en merinoullsbuff efter mycket velande från min sida, men den var rosa, kostade bara 70kr mer, och jag antar att den är varmare än en vanlig buff.

Wihoo vad skoj det ska bli att inviga alla nya stuffs!
Men, nu ska jag äta nått och umgås med älskade Maggan en stund, vill inte lämna henne själv på en gång!

Salomon Speedcross 2 Gtx® W

Mina nya fiiina skor! Jag längtar så tills jag får inviga dom! Kändes jättesköna. Lätta och med tåutrymme denna gång, samt att sulan ser ut att ge bra grepp. Om den gör det återstår att se, men I´m happy!


Pulszon 3

Här och här kan man läsa om olika pulszoner.
Jag har lånat mammas Garmin och läst i nya fitness om en ny formel för kvinnor att räkna ut sin maxpuls. Glad i hågen räknade jag ut min såklart, la in värdena för pulszon 3 och stack iväg ut och sprang.
Om man nu kan kalla det springa. Jag fick ju springa så fruktansvärt långsamt för att inte pulsen skulle gå över. Helt galet långsamt!
Nästa gång ska jag prova med den vanliga formeln, 226-ålder, för det såg ut som att det skulle stämma mycket bättre.
Iallafall så var det -14,5 grader ca men det gick bara fint. Jag frös litegrann om fingrarna. Fick springa och röra på dem. Men det gick ju sakta också så.
Nu måste jag snabba mig och dricka upp kaffet&hoppa i duschen!

6km, 51.17min, 8.33min/km, medel 149 bpm, max 166 bpm

Snart helg!!

Jippie, det är snart helg!
Jag fick ju dessutom ledigt i måndags så jag har ju bara jobbat igår. Och så ikväll då, sen är det helg. Det känns nice. Men fyyy vad lång nästa vecka kommer att kännas!

Iallafall så tycker jag att dagen bjöd på tråkigt väder. Bläk. Morr. :(
Men jag ska ta mig ut och springa. Får se hur långt det blir, det är rätt kallt. Känns inte alls speciellt motiverande just nu, men jag vet att om jag inte gör det idag så blir det svårt att hinna med 3 gånger den här veckan.
Så jag ska alldeles strax masa mig ut.

Såg iaf att mina skor är på väg nu! Har jag tur så kommer dom idag! Wihoo!

Veckans träning v.52

3 tillfällen löpning, totalt 18.12km, 2.31.53h vilket ger ett långsamt snitt på 8.23min/km.

Blev ju en bra träningsvecka trots allt men besvikelsen var stor att jag inte hann med 1-2 pass till i december. Hade för mycket träningsvärk och var på tok för trött för det.

Fick varva gång med löpning på 2 av tillfällena det drar ju ner tempot mycket, men annars var det helt okej rundor!

Lite mer statistik-nördande..


Antal pass/månad, per kategori.
Känner mig inte så värst varierad, haha. Det blev visst mest löpning ;)
Lite mer styrketräning vore nog på sin plats. Och kanske ett och annat spinning-pass?!
Får väl se hur det går med den delen av träningen. Löpningen känner jag mig megapepp inför, men resten..njae! Blir säkert bättre då Fia kommer tillbaka. Hon brukar peppa igång mig :) 2 ggr styrka/vecka ska jag väl kunna klara av tycker man?!

Årets första jogg.

Vad kan vara bättre än att börja året med en joggingtur? Mycket bättre än att ligga i soffan exakt hela dagen iallafall. Nu blev ju denna dag ganska aktiv, bad på äventyrsbadet i förmiddags, och nu spring ikväll. Skönt! Att det endast dracks 2 glas vin till maten + en fördrink känns också väldigt, väldigt bra idag, trött är man ändå.

Till joggingturen. Invigde de nya kläderna och dessa fungerade finemang. Blev dock lite kall om framsida lår ändå. Trodde jag skulle hålla mig varmare där. Men det var runt -13 så det gick ju bra. Blir det kallare så kommer det inte fungera.
Jag var lite i valet och kvalet innan jag stack ut eftersom jag nysit hela dagen och känt mig snorig + lite hängig. Men jag var nog bara trött, har inte ont i halsen och kollade feber för säkerhetsskull och det var vanlig temp.
Gick kalasbra att springa, kändes lätt, och jag kunde öka sista 250 meterna. Så, antingen är det nått på G ändå, eller så inbillade jag mig bara. Borde ju gått sämre att springa om jag hade nått på G i kroppen.
Skönt var det iallafall!!

5,2km, 39.15min, 7.32min/km

2o1o i siffror - löpning

Ja eftersom löpning just nu är den träningsform som jag tycker är roligast och helst vill syssla med så kommer här en liten summering av 2010.

Totalt: 387,5 km
Total träningstid: 46:29:06
Antal pass: 94 st
Antal km/pass(snitt): 4,1km
Snittempo: 7.12min/km

Månad med flest antal km: Augusti, 67,8km

2 månader blev det 0 km löpta. Mars&September. Annars har det hållit i sig bra hela året.

Sprang 5 st lopp varav ett var min första mil!! Har inte sprungit en hel mil utan att stanna sedan dess. Det har bara blivit "fjuttpass" sen då. Men det ska bli andra bullar på det!

Mål för 2011 då?! Längre, mer, snabbare - helst. Men fokus ligger på längre&mer. Får hoppas att snabbheten också dyker upp, men jag tycker att långt&länge är roligt. Och jag vill få upp vecko&månadsmängden.

RSS 2.0