29 september 2003 - 4 år av saknad och tårar

Idag är det på pricken 4 år sedan. Och jag minns det som igår.
Det finns inte och kommer aldrig att finnas en häst som du. En sån personlighet, en sån mjuk mysdoftande mule. Bara DU kan lukta så. Ingen annan!
Och jag minns det som igår när jag jobbade dig på gräsmattan och du fick för dig att du skulle göra piruetter i varje hörn! Eller när man var ute i skogen och galopperade, och du gjorde seriebyten bara sådar. Din passage... ÅÅåh vad jag saknar dig! Tiden har gått så fort men du finns så ofta i mina tankar..och i mitt hjärta stannar du kvar föralltid. Ingen kan ta den platsen. Den perfekta läromästaren.. Jag är så glad att jag fått äran att uppleva en sådan häst som du! Det är få förunnat!!
Älskade Flame.. finaste Flamman..vackraste Flamma <3

flame-emma-tävling

flame

vacker, så vacker..

Världens vackraste Flame

Hoppas du vilar i frid min älskade vän...

Chans

trängseln utanför
Sen december ingen snö
Jag följer efter dig
genom kön

Du stryker fingrarna
lätt mot min kind


Och i ett ögonblick
då allt står still
så får jag en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
så får jag en chans att ge dig
allt det du aldrig haft
Men var för feg

Det finns ett enkelt svar
Du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats
Jag tar allt

Jag trycker läpparna
lätt mot din hals

Jag frågar "gråter du?"
Du smakar salt

Du gav mig en chans att säga
allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig
allt det jag aldrig ger dig

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent


Att fånga en fjäril

Att fånga en fjäril, som vill
fälla vingarna ut över världen, en fjäril som flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga, den vill slita och rycka
som vilken lycka som helst, vilken fjäril som helst
vilken kärlek som helst, hur som helst

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm
om en lycka så öm för oss som alltid ska till
att fånga en fjäril.

30 månader! <3

30 månader av kärlek, är det idag. Det är lika med 912 dagar ungefär.
Och fler ska det bli!

I love you now and i love you forever.

En massa babbel..

Imorrn blir det shoppingtur med S. Jag ska shoppa mat åt Dust. =) haha. Väldigt mycket shopping. Och just det, kattmat och kattsand ska jag också shoppa. Sen blir det inte så mycket mer för min del. Men ska följa S och hitta ett par skor och lite annat som hon behövde, blir nog trevligt det. Jag har hittat ett par jättefina stövlar som jag vill ha i vinter, men jag vet inte om jag har råd med dom den här månaden. Bättre å vänta till nästa månad fast de kanske inte finns kvar då för det är rea på dom nu. Suck. Jaja, annars har jag ju 2 par vinterskor så jag borde ju klara mig, även om dom har några vintrar på nacken.
Värre är det med höst och vinterjacka. Den ena är för liten, den som jag älskar. Både för kort i armarna (kan jackor krympa i tvätten?) och för liten. Den andra är så himla varm, så den brukar jag bara ha när det är riktigt kallt, inte när det är "vanlig" vinter. Har sett en fin jättemysig som jag vill ha, men den kostar typ 600 kr. Bättre att jag sparar dom pengarna och köper en skoteroverall så jag har nått att rida i i vinter. För annars lär jag frysa i ridbyxor och täckjacka bara.. har ju inte ridtäckbyxor..

Måste sätta mig med räkningarna imorrn också, så det är bortgjort. Alltid lika bra att göra det på en gång, annars glömmer man bara bort det. Tycker det är så dumt att det inte är samma datum på alla, det är så drygt!

Imorrn får jag duscha håret också, ska bli skönt. Hoppas att det tänker sitta kvar bara!

Idag har det inte hänt så mycket, har mest suttit här eller pratat i telefon med mamma och pappa. Umgåtts lite med L också som är hos oss. Nu spelar grabbarna(ovanligt?) men det är L´s sista kväll här så. Jag får roa mig själv ett tag! :)

You will have my love for eternity

When troubles bring you down
and you don't know what to do,
just look inside your heart
and you'll know that I love you.

Every one has a destiny to find,
looking in your eyes I have found mine.
You're all I ever wanted,
you're all I'll ever need.

I will be yours always,
you will have my love for eternity.


My precious..

(eller hur det nu stavas. what the hell) Min älskade, iallafall.

image100

(innan sommaren, nyinflyttad)

Att vara stark

Att vara stark är inte
Att aldrig falla
Att alltid veta
Att alltid kunna

Att vara stark är inte
Att alltid orka skratta
Att hoppa högst
eller vilja mest

Att vara stark är inte
Att lyfta tyngst
Att komma längst
eller att alltid lyckas

Att vara stark är
Att leva livet som det är
Att acceptera dess kraft
och ta del av den
Att falla till botten
Slå sig hårt

Och alltid komma igen

Att vara stark är
Att våga hoppas
när ens tro är som svagast

Att vara stark är
Att se ljus i mörkret
och alltid kämpa
för att nå dit

Morrr...

Åååh, vad irriterad jag blev idag. Trodde att jag skulle vara ledig imorgon och hade planerat in en massa bra, bla ridning tidigt på morgonen och promenad med S och vovve, för att vi ska på möte på kvällen. Nää då ringer dom och säger att jag ska "jobba" och inte jobba på riktigt utan jag ska typ stå på torget och dela ut reklam o sånt, för att de ska ragga kunder!! Morr!! Jag vill gärna jobba men jag vill inte göra sånt som inte är jobb när jag har planerat in annat, det tycker jag är skit!!
Så nu kommer jag inte hinna rida min älskade häst imorgon och jag hinner inte med någon prommenad! Det suger! Jag får bara hoppas att jag får gå hem så jag hinner i tid till mötet. Men det är ju 17.30, behöver kanske åka strax efter 17. Och jag ska ju egentligen bara vara tillgänglig mellan 7-16 så då ska jag bannemig få gå!!

En samling dagar..

Har inte haft ork att uppdatera på ett par dagar!
I fredags kom det lite folk till oss och det blev utgång! Jag var nykter för jag hade stallet på lördag morgon så jag fick vara chaffis åt S och sova hos henne. Fick köra P´s nya fina bil! :) Blev en ganska rolig kväll trots att det var väldigt lite folk ute!
På lördagen hade jag som sagt morgon i stallet, och jag hade bara sovit 1 timme men jag tog mig upp och for dit. Släppte ut hästarna och mockade i räääserfart, och sen tillbaka till S för att sova ett par timmar innan hon hade lunchen i stallet. Tillbaka dit, göra i ordning allt som jag inte orkat på morgonen när jag var för trött.. sen in till stan och lämna igen P`s bil och hämta S bil och åka tillbaka till stallet för att släppa ihop Dusty och Kajsa. Gick bara fin fint, Dust tyckte att det var jätteskoj att få en tjej.
Hem och ta det lugnt en stund, sen gick vi över till A för att käka mat och ha myskväll framför tv:n. Vi såg en jätterolig film som hette "Wild hogs", riktigt kul och bra film!
Sen var jag tröööött!
På söndagen hade jag lunch i stallet och sen så red jag och S en sväng. Mysigt! Spelade sedan lazerdome med älsklings bröder, + kompisar till hans lillebror och hans mamma. Blev även bjudna på mat på O´learys, härligt!

Igår hände väl inte så mkt faktiskt, en rätt trög dag. Låg mest bara hemma framför datorn. Postade ett paket men annars inget särskilt!
Idag har jag och S varit ute på långprommenad med vovven Jaffe! :) Det var riktigt mysigt. Sen hämtade vi ut ett paket åt mig, och ett paket som vi beställt tillsammans. For till stallet med våra saker, där älskling sedan hämtade mig!
Blev en jättegod fisksoppa med räkor till middag idag, och rostade mackor med ägg till! Mums!
Men nu sitter jag dock här alldeles ensam, för älskling har åkt för att hjälpa hans bror med lite skruvning i nån bil!
Som tur är så börjar Desperate Housewifes ikväll, kl 21! Längtar..

Igår..och idag!

Igår var vi på möte på ridskolan, det gav väl egentligen inte speciellt mkt eftersom man redan kan det där "säkerhetstänket" när man haft häst hela sitt liv, och man förstår att man måste vara ekonomisk, och man förstår att man måste arbeta på ett ergonomiskt sätt. Men för de "yngre" så kanske det gav något. Jag och S var helt klart äldst, närmast oss i ålder var född 91 (!) Oj oj.. men men, nu ska man alltså jobba extra på ridskolan, iallafall 2 söndagar framöver. Blir nog bra det.. (Lönen räcker ju tex. till foder för Dust en hel månad..eller massa shopping till honom ;) hihi...)

Idag har jag jobbat, 06.00-14.30 på posten. Roligt såklart, men gud vad seg man var innan man fick upp tempot igen! Trött var jag också, kunde inte somna natten innan...tung natt..
Har ridit Dutt idag också, tillsammans med S&I, roligt! Det tyckte pållarna med, de hade visst glömt bort att de träffats förut o var tvugna att skrika lite!
Blev en mysig (med pigg och glad Dutt som var rädd för..ja allt!) och härlig, men kall ridtur i skogen! Pigga hästar och tyvärr halvmörkt så man fick passa sig så de inte snubblade när det blev rötter. Men allt gick som smort och inga älgar träffade vi på heller.
Sen har jag varit hemma hos S tills älskling och D kom och hämtade mig. Blev aldrig någon skruvning för älskling ikväll, han fick aldrig tag i sin bror..typiskt!

Imorrn kanske det blir pokerkväll och tacos, och på lördag blir det mys med A! Fast först ska jag ha morgon i stallet och kl 14 ska L och jag släppa ihop Dusty och Kajsa. Håll tummarna att de tycker om varandra! (Bara inte Dutt tycker om henne "för" mycket...)

Godnatt!

Mysig dag..

Har varit en mysig dag med mamma. Först fika på News, sen en långpromenad(nåja, ganska lång iallafall) och efter middagen blev det bio, som också S följde med på. Underbar och älskad av alla såg vi. Den var rätt okej, hade jag inte läst boken hade den nog varit ännu bättre! Men rolig var den..Även om det var tungt när hon var på sin mormors begravning..Suck, det gör så ont fortfarande..
Sen fick vi snabba oss, men mamma hann med bussen, och däcken likaså! Följde med S till stallet, pussade på Dutt och nattade pållarna. Sen hängde S med hem hit och här sitter vi nu.
Älskling har kommit hem, och D har en tjej här på filmkväll! Roligt för honom.. :)

Staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm..

Kapitalet höjer hyrorna
och staten bostadsbidragen
så kan man fiffla en smula
med den järnhårda lönelagen
och till och med betala mindre i lön
än priset för mat och för hyra
för staten skjuter så gärna till
om levnadsomkostnaderna blivit
allt för dyra.

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt
staten och kapitalet, dom sitter i samma båt
fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Skolans uppgift är som sig bör
att skola arbetskraften
om kvastarna skall sopa bra
får man inte slarva med skaften
spärrar och kvoter och testprogram
är ett system för att sålla
agnarna från vetet och för var o en
till hans rätta fålla.

Sida vid sida, tillsammans stryker de fram
staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm
fast det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt
staten och kapitalet, dom sitter i samma båt
fast det är inte dom som ror, som ror så svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Tempot höjs vid maskinerna,
här drillar man eliten
produktionen har inte plats för den
som blivit illa sliten
men för att ingen skall tro att det är något fel
med de tunga ackorden
betraktas han som ett sjukdomsfall och behandlas
av den barmhartiga arbetsvården.

Sida vid sida, tillsammans stryker de fram
staten och kapitalet, två vargar fromma som lamm
men det är inte dom som ror, som ror så att svetten lackar
och piskan som kittlar, kittlar inte heller
deras feta nackar.

Nya fötter..(läs: hovar)

Så har då Dust fått nya fötter..Äntligen! Blev 9 veckors mellanrum den här gången, för hovis har varit bortrest. Men som tur är verkar det ha gått bra, fast jag/vi skrittade bara sista veckan. Har överhuvudtaget blivit mycket skritt nu på slutet, har ju ridit mycket med S&N som är under igångsättning och bara skrittar än så länge. Men det är så himla roligt att ha någon att rida med, så jag tycker inte att det gör så mycket. Vi har ju hela vintern på oss att bygga, nästan iallafall.
I januari hade jag tänkt köpa ridhuskort och börja rida honom lösgörande på bana, om han är fräsch vill säga. Men det hoppas vi på!
Ska försöka klättra honom lite mer nu när fötterna är tillbaka igen, det är ju älgjakt nu så vi får tydligen inte rida i skogen, men klätterbacken ligger alldeles vid stora vägen, och det finns inga älgtorn där så S trodde att jag fick rida där. Det hoppas jag på.
Så tråkigt att inte få rida i skogen, jag vill inte trava på stenhårda vägar och det är ju i princip bara i skogen som det är mjukt. Eller det finns en väg till men för att ta sig till den måste man över 1 stor väg, och det är omöjligt i rusningstrafik så då måste man ha tur att det är lite bilar ute!

Skitkul

Skitkul

1. Spökskiten
Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas den för "Torpedskiten" av de som hör plasket.
2. Teflonskiten
Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte ett spår på papperet, utan du måste kolla i muggen för att vara säker på att du skitit överhuvudtaget.
3. Kletskiten
Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna för att inte skita ner dem.
4. Den tveksamma skiten
Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du inser... det kommer mer!
5. Spräck-en-ven-i-pannan skiten
Skiten som fick Elvis att kasta in handduken. Den kommer inte förrän du är svettig, skakande och alldeles blå av all ansträngning.
6. Dietskiten
Du skiter så mycket att du tappar 10 kilo.
7. Nu direkt skiten
Du får minsann vara inom en 10 sekunders radie av muggen. Normalt så inträffar den innan du hinner få ner byxorna.
8. King Kong skiten
Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kommer att kunna spolas ner utan att bli delad (normalt går det bra med en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan.
9. Blöta skinkor skiten
Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken.
10. Önskeskiten
Du sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ändå inte.
11. Cementskiten
När du väl börjat skita önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning.
12. Ormskiten
Rätt mjuk, ungefär lika stor som tummen men minst en meter lång. Den har potentialen att bli en "Torpedskit".
13. Korkskiten, även kallad "Flytaren"
Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar. Herregud, hur blir man av med den, den är fanimej osänkbar. Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.
14. Den Mexikanska skiten, eller "Vulkanskiten"
Det är som att skita sulfat. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna de närmaste dagarna. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutat svida. (Det är så mexikanerna vet att de är hungriga.)
15. Ölskiten
Den absolut värsta, naturligtvis också den mest vanliga. Inträffar dagen efter kvällen före. Normalt brukar det ju inte lukta så illa, men den har skiten luktar verkligen faan! Du sprayar muggen så mycket att det ser ut som om den blivit dränkt i tallbarr och fattar inte hur din häck kan sprida så mycken skit genom ett sånt litet hål. Sen upptäcker du att det inte finns ett spår av toapapper, ingen doftspray, ingen toalettborste och naturligtvis, står kvällens ragg utanför och väntar på att muggen ska bli ledig. Självklart inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.

Surf

Idag har vi varit på tävling på Surf. Jag har varit hästskötare åt Curre och så hämtade jag S vid lunchtid så hon har också varit med idag. Roligt att kolla in de ekipage man känner igen! :)
Sen for vi hem och åt middag..tog det lugnt ett tag och sen for vi till stallet och red Dusty och Nutte. Dusty var så himla pigg och glad, det kändes jätteroligt!!
Nu börjar jag faktsikt bli ganska trött, skulle vara roligt att vara vaken när älskling kommer hem, har inte hunnit träffa honom så mycket den här veckan för antingen har jag varit med S eller så har jag varit i stallet.. menmen, imorgon är en ny dag och jag får ju träffa honom efter tävlingen så!
Nu håller vi tummarna att det går bra för alla imorrn!

M&W vann, Grattis!!


ps! jag tror att Vicky slutat löpa för den här gången. Hon är knäpp tyst och har varit det under den tid vi har varit hemma!

Sabotage!!

Igår var det någon som saboterade våra hagar. ca 100-200 meter tråd har stulits, tråd har slitits/klippts av, stolpar är avbrutna, uppslitna, och bortkastade. Hästarnas hagar var helt öppna och de hade kunnat springa ut på stora vägen, eller E4an som bara ligger 1 km bort. Som tur var gjorde de inte det, utan stod snällt i sina hagar, men man tänker ju på vad som kunnat hända!
Vi polisanmälde och tipsade VK, och idag fanns det en liten liten artikel på baksidan av VK, och även på VK´s hemsida.
Så nu står hästarna i vinterhagarna, hela och friska men ursch vad obehagligt det var. Man vet ju liksom VAD som skulle ha kunnat hänt..

Sov hos S igår, kollade film och hade det mysigt. Idag har vi varit ute och gått med vovve, och plockat ihop resterna av våra sommarhagar, förutom trästolpen som vi inte fick upp själva. J ska hjälpa oss imorrn!
Nu ska vi snart åka till stallet och ta in hästarna, S har kväll i kväll, och eftersom J ska åka iväg och skruva med R så hänger jag med henne i stället.
Imorrn ska jag jobba på ett nytt ställe. Shiet! Det känns visserligen bra att få jobba och det är ju bra att jag får vara på fler ställen så kanske man inte behöver vara utan jobb så länge...samtidigt har jag och S haft så himla roligt nu så då vill man ju nästan vara ledig. Vet dock inte om det blir hela veckan, eller bara imorrn. Det skulle jag få höra imorgon!

PS! Nu fungerar vår hemtelefon igen! :)

Sytt

Nu har jag suttit och sytt nästan hela kvällen. Tog en stund innan man läst igenom bruksanvisningen så man förstod hur den fungerade! Men sen när man kom på det så var den inte så svår.
Nu är mitt ländtäcke klart! Fast jag måste prova det på Dusty såklart, kan ju behöva sjusteras. Chansade bara på svansremmen(gjorde ungefär som på skritt-täcket fast lite längre för jag har för mig att på just det täcket är den rätt trång) och på remmarna som man sätter fast i sadeln. Men det är ju snabbt åtgjärdat om de skulle vara för långa!
Imorrn hämtar S och hennes mamma mig kl 7.15 sen bär det iväg till Hippo. Blir nog roligt. Kom på att jag glömt köpa hem frukost bara... :( suck! Men det finns ju en kafeteria och förhoppningsvis har den öppet tidigt!
Sen börjar personalfesten på älsklings jobb kl 16, och jag ska hinna till Dust och göra stallet innan dess också. Så jag kan inte stanna så länge som jag hade tänkt på tävlingen men innan dess kanske jag är less, man vet aldrig! Ska bli roligt iallafall, det är ju NM dessutom :)

Nej, nu är det nog bäst att jag hoppar i säng om jag ska ta mig upp imorgon!

RSS 2.0