Första tävlingen

Jag fick en "mojj" av J i julklapp, så att man kan föra över film från vhs till datorn.
Nu har jag efter mycket om och men lyckats installera den och faktiskt fått in min första film på datorn.

Detta är min och Dustys allra första tävling. Det var i Svedje, den 19 september 1999. Mer än 10 år sen!!!

Här kommer den:



Lite pinsamt är det allt, tur att vi gick åt det bättre hållet sen iallafall ;) Min älskade, jag saknar dig så otroligt mycket!

Brunch hos Mami

Är hos min Mami nu, har sovit här inatt. Vicky hade nämligen skitit i min säng. Jippie vad skoj! Eller kanske inte..
Så då for jag hit och tvättade, och sov här eftersom jag ju inte hade några täcken hemma.

Ska äta brunch nu, och sen åka hem.

Ikväll ska jag ta in hästarna och tömköra Ravve.

Ganska kallt är det idag också, som tur är har mamma en låååång skarvsladd så jag fick värme på min bil!

Julklappspengar

Nu har jag handlat upp mina julklappspengar, hehe.
Jag tog ju pengar istället för duschdraperiet för de hade inget annat jag ville ha på Teknikmagasinet, så då blev det en brödrost för de pengarna, och sen fick jag pengar av Mormor&Morfar(TACK snälla) så då blev det en äggkokare för dom.
Så nu har jag prisjaktat och googlat lite och skickat iväg en beställning på Netonnet.
De dyker väl upp nästa vecka kanske, jag längtar!!

Tack snälla!

Uppe med tuppen

Idag är jag uppe med tuppen, för jag har tvättid. Också hade jag lovat mamma att jag skulle skotta åt henne om jag fick frukost. Så nu är jag här och vi ska strax dricka kaffe.

När vi åkte hemåt igår så var vägarna plogade, och det var lite trafik. Skönt! Dock hade det skett en olycka med en timmerbil så de dirigerade om trafiken så att man fick köra via stugunäs-yttersjö mot röbäck-teg för att ta sig hem.
Gick ju fint det också, tog lite längre tid bara.

Skönt att komma hem, var jättetrött men det var en kul kväll.

Idag kommer Paps och han ska sätta upp min tv, sen ska vi på bio ikväll!

Hästgrejjor säljes

Säljer lite nya(okej, en begagnad) grejjor på Tradera.

Take a look!



Inte min dag

Det gick inte så vidare bra för mig idag.
For in till stan, skulle på Kjell och Teknikmagasinet. Teknik gick bra, inte så mycket folk, lämnade igen duschdraperiet.
Sen skulle jag till Kjell. Men det var stopp. Gick inte att ta sig fram, pga att typ Idol-Kalle va där och sjöng. Provade en annan väg men det var smockfullt där också så jag fick ge upp.

For till Stadium på Ersboda, tänkte köpa min jacka. Naturligtvis så fanns den inte i min storlek, den fanns inte kvar i damstorlek alls, och de andra i samma modell var antingen herrstorlek eller svindyra.

Suck. Vilken dålig dag!!

Nu ska jag alldeles strax ta Krajna med mig och åka till stallet :)

Jul i stugan


Men det var någon som njöt.

Krajna! ♥


Man kan säga..

..att det snöat idag!!





Mamma skjutsade mig till stallet imorse. Jag hade förberett för att hon skulle få köra Audin, men vi tog oss inte in på parkeringen med mammas bil. Det blev en spännande färd, men tillslut kom vi fram om än något sent.
Vi fick parkera efter vägen för vi tog oss inte in på gårdsplanen.
Sen fick vi skotta fram stalldörren, pulsa med hästarna in och ut. Synd att jag glömde kameran, Ravve blev alldeles till sig, ett riktigt snömonster!!
Som tur är blev det skottade lagom till sista hästen. Så då slapp man pulsa. Jag har lyckas sträcka mig i låret!

Sen färden hem, vi kunde inte vända bilen så vi fick köra den långa oplogade vägen. Men det gick bra, min mamma är så duktig så. Tillslut kom vi hem, och jag dog i soffan och sov typ 3 timmar.

Nu har jag lyckats sopa fram Audin, varit och ätit, och handlat lite så jag har frukost imorrn. Fyndade en hyacint också, jag älskar såna, och det var ½ priset på alla julblommor!

Den vackraste ängeln i himmelen


Hos Mami

Sitter hos Mami och umgås med Margit (som ligger och sover) så hon inte skulle behöva vara ensam så länge.
Har haft utsläppet i stallet imorse, mockat åt 3 hästar och haft en busig Krajna som sällskap. Bra start på dagen faktsikt! Är så mysigt att vara i stallet på morgonen.
Var något hungrig när jag kom till mamma vid 11 tiden men som tur var fick jag äta frukost här! ♥

Nu ska jag bege mig hemåt så inte Krajna fryser i bilen, har haft kupevärmaren på men den har nog stannat nu. Ikväll blir det party hos T, så jag hoppas att mina byxor hinner torka tills dess.

Imorgon har jag utsläpp igen!

På begäran kommer här två bilder




Back in town

Så var man tillbaka i Umeå igen.
Lite vemodigt att åka hemifrån dock, hade jag kunnat så hade jag gärna stannat ett tag till.
Men jag har utsläpp i helgen, det är fest imorgon, och jag ska ta hand om en tjej i stallets 2 hästar. Så det var bara att packa sig hemåt igen.

Påväg till stallet så hamnade vi i diket också. Men som tur är så kan man ju diffa Audin, så vi tog oss upp utan att hämta hjälp, och både bilen och vi klarade oss fint. Men lite chockad blev man allt.

Krajna är här, jag har lånat henne från far. Vi har nyss tagit oss en promenad till Konsum för att handla Cola och äpplen. Hon var så duktig och stod utanför och väntade. Min lilla tjej! :)


Nu ska det kollas på Wallander - Skytten. :)

Julskinkan, granen, julmusik! :)

Julskinkan är äten, granen är klädd, julmusik spelas och julpyntet framtaget.
Kan det bli mysigare än såhär?
Att tillbringa kvällen den 23e hemma hos Paps♥, det är en tradition som inte kommer att brytas!! ALDRIG.
Det blir inte mer jul än så, det är då julen verkligen börjar!!

Nu är jag mätt i magen och börjar faktiskt bli lite trött. Ska väl klämma lite på julklapparna innan det är dags att hoppa i säng.

Imorgon är det äntligen julafton!!! Som jag längtat!

Sista gången..

Sådär, nu har man betalat räkningar för sista gången i år. Tänk om det hade varit sista gången för alltid?! Vad trevligt det hade varit.

Har packat och snart bär det iväg till min kära far där julen ska spenderas! ♥ Måste bara komma ihåg att svänga in på Coop och handla kalvsylta också. :)

Vicky har fått en liten julklapp, det är en rosa mus som piper. Den var visst rolig, hon har rejsat runt ett bra tag med den.

Ska packa i ordning julklapparna nu tänkte jag, och sen surfa runt litegrann innan det bär iväg.

God jul!!

Jullov!

Jullov! Äntligen! Jag tog ledigt imorgon. Har ju jobbat in en hel del flex och tar ut den sista ½ semesterdagen så jag får vara ledig.
Åker till pappa på eftermiddagen, är nog där innan han slutar.
Är stalledig i 2 dagar!!

Idag har mamma följt mig till Ravve och tömkört honom. Tack snälla för hjälpen, sällskapet. Och klädprovningen samt springet runt i affärer ;) Du är bäst!!

Nu ska jag nog slänga på en film eller så och dega i soffan. Tröttheten kommer nog snart skulle jag tro. Eller jag hoppas det iallafall. Mat fick jag hos min Mami så jag behöver inte tänka på det iaf ♥

ÅÅh vad jag längtar till julafton! Typ bara 1 dag kvar nu! :)

Jag ser det snöar!

Det snöade när mamma väckte mig imorse, och det snöar fortfarande. Jag blir sååå glad. Då måste det bli en bra dag.
Mjukt vackert snöfall några dagar innan julafton, kan väl inte bli bättre?

Idag är väl dessutom den längsta natten på hela året. Sen vänder det och blir ljusare. Skönt det med.

Känner mig löjligt lyckligt glad idag. På en måndag! :O Kanske det var för att jag slapp vakna till en väckarklocka utan det var mamma och Margit som väckte mig, och jag fick kliva upp och sätta mig vid ett dukat frukostbord. Värste lyx! Tack min underbara mamma, hoppas det går bra att köra och jobba idag!

Ravvis

Idag har jag tömkört Ravvis, men det blev bara en kort stund, underlaget var så dåligt. Jag höll till på ridbanan eftersom det hade hunnit bli mörkt, tänkte att den kanske skulle vara lite bättre nu, men det var den inte.
Så det blev skritt och lite trav, men gav ganska snabbt upp traven när han så tydligt markerade att underlaget inte var okej.
Han fick ju iallafall komma ut och röra lite på sig. Det blåste ganska ordentligt och på väg tillbaka till stallet tror jag att han växte flera meter, haha ;)

Men nu ska jag dricka kaffe och sen blir det en lugn kväll framför tvn, imorgon är det först stallet och sen jobb.

Kyligt ute, äntligen!!

Idag är det kallt, äntligen kallt! :)
Förutom att mina vinterskor är helkassa och kallare än ett par vanliga gympadojjor så gillar jag när det är kallt. Jag tror att jag ska ta och slänga iväg de där skorna. Ursch vad arg jag varit på dom idag. Man ska inte frysa mer i ett par vinterskor än i ett par gympadojjor, så är det bara. Det är ju liksom meningen med vinterskor att man inte ska frysa!!

Nu har äntligen den sista julklappen anlänt, så kvällen ska ägnas åt att slå in den/dom och sen ska den också spenderas i stallet. Dock blir det en tidig kväll ikväll, för jag jobbar hela långa helgen och imorgon är det dags-passet som gäller. Börjar med andra ord 06.30.

Nu ska jag pälsa på mig kläder igen om en liten stund, för jag ska åka till min fina vän Fia för en fika så vi hinner ses innan hon beger sig hemåt för att fira jul med sina nära och kära. :)

Lång dag!

Så var man då hemma efter en arbetsdag på 13,5 timmar.
Men dagen har gått fort, den började med en föreläsning, nu minns jag inte vad karln hette men efternamnet var iallafall Oom. Han var rolig och tiden gick ganska snabbt, men jag var väldigt trött. Intressant att lyssna på iallafall.

Sen fick vi gå in och jobba typ 2 timmar innan det 14.30 var dags för julbord :) Jag "tror" att det var jättegott, jag har ingen smak alls så jag vet egentligen inte. Blev iallafall proppmätt och fick lägga mig ner, haha.

Sen in igen och jobba tills 23.30. Men som sagt, det har gått fort!

I helgen blir det mer övertid. :)

Inte mindre hes..

Inte har jag varit mindre hes idag, snarare tvärtom. Stundtals har rösten varit helt borta och jag har endast kunnat viska. Snacka om irriterande, jag som brukar prata så mycket..fast alla andra tycker väl att det är skönt!

Har varit på Previa idag och ska få göra sulor till stålhätteskorna som vi måste ha på jobbet efter årsskiftet. Ska till Gå & Löp-kliniken redan imorgon för att prova ut sulor. En väldigt snäll arbetskompis ringde och bokade tid åt mig eftersom jag inte vågade med min röst. Tack!
Måste åka och prova ut skor också, fick beviljat av min snälla chef att slippa de hemska som erbjuds på jobbet då jag vet att de inte kommer att funka. Mina skavsårsfötter gillar inte såna, och inte mina knän heller.

Imorgon kommer hovis 11.00 för att slå på tappskon, och innan dess hade jag tänkt motionera Ravve. K har lovat att jag ska få gå ner på åker där det är lite mjukare så han kan få rasta av sig. Han är ju hysteriskt pigg just nu.
Hoppas det går bra att slå på skon också, vore skönt om det kunde gå okomplicerat till.

Men nu måste jag hoppa i säng, ska upp tidigt imorgon eftersom jag ska åka förbi mamma så hon kan baka till mig. Min snälla mamma :) ska nämligen jobba 10-23.30 på torsdag och behöver ha nått enkelt med mig att äta då, vi äter nämligen lunch/middag 14.30 och det blir ju lite väl länge utan mat om man ska jobba till 23.30.

Godnatt!!

Hes

Gud vad hes jag är. Kan knappt prata och halsen gör ont.
Ursch. Jaja, så länge det stannar vid halsont och heshet så gör det väl inget.
Och bara jag blir frisk till julafton så är jag nöjd...vill gärna känna smaken av julskinka..helst!!

Imorgon måste jag upp tidigt, ska hinna till stallet och tömköra Ravve innan jag ska till Previa och få nått intyg om sulor och skor till jobbet. Ska åka halv 11.

Funderar på när jag måste vara i stallet..kanske vid halv 9? Undrar om jag hinner då.. hoppas det, för tidigare orkar jag nog inte kliva upp...

Idag har det snöat!!

Premiärtur i skogen med mamma som sällskap

Idag följde mamma med mig till stallet och sedan ut på en tur i skogen med Ravve. Vi tog med oss longerlinan och det visade sig senare vara tur. Sen om den behövdes för att jag kände mig säkrare då, eller om den verkligen behövdes, det förtäljer inte historien.
Det gick ganska bra först, han var spänd men kändes ändå okej och jag var lugn. Sen kom vi fram till ett ställe där det förmodligen varit en vattenpöl för det var is som gick sönder över hela vägen. Då ville inte Ravve mer och jag tyckte att han kunde gå på sidan i stället. Men då skulle han upp i skogen så jag försökte få honom att gå mer åt sidan, då började han backa, och backa, backa, backa. Kände mig helt hjälplös. Jag gillar definitivt inte sånt.
Mamma kopplade på linan och då gick det bara fint.

Sen hade jag glömt bort den lilla fåran med vatten som bildas där i skogen när det regnat mycket, den som Dust älskade att hoppa över. Så gjorde även Ravve, vi tog oss ett litet skutt. Inga problem där, han hoppade mjukt så jag kunde följa med i hans rörelser utan att rycka han i munnen :)

Sen dök nästa isfyllda ställe upp, och mamma undrade om vi skulle vända. Men jag visste att jag brukade få Dusty förbi där genom att gå på sidan i skogen, så vi provade och det gick bara fint. Sen promenerade vi fram tills skogsvägen tog slut och bilvägen tog vid, där vände vi.

På hemvägen gick det sämre, han fick nått "ryck" och reste sig. Men med mama till hjälp så klarade vi ut det också och tog oss sedan hem.

Men det känns inte som att jag har så mycket "styrning". Start och stopp fungera, eller hjälpligt iallfall, han gillar inte att stå stilla någon längre tid men han stannar när jag vill iallafall.

Imorgon ska jag tömköra, och sen får vi se om mamma hinner följa med mig någon fler dag!

Veckans träning v.50

2 pass styrketräning
1 promenad á 30 min

Äntligen är jag igång igen med träningen, men vad händer då? Jo, jag verkar bli sjuk..ont i halsen. Morr! Jaja, det lär ju bli promenader till veckan om inte halsontet ger med sig, för jag vägrar att inte träna nått mer nu. Är det inte det ena så är det det andra.
Så tråkigt när man vill, men det är något som stoppar en. Mycket bättre när man inte vill och inte gör det.
Suck.

Premiärturen

Idag har jag och J varit ute med Ravve på promenad genom "byn" i 30 min. Han skötte sig ganska bra, var inte ett dugg rädd för bilar, det lyckades komma typ 4 st men han reagerade inte ett dugg över dom. Skönt att veta! Däremot var postlådor farliga, vägarbetsskyltar och lite gropar. Men sånt är man ju van vid!

När vi kom tillbaka till stallet så gick vi till ridbanan och jag satt upp. Först med J som ledare, och sen med J som gick bredvid, och tillsist med J som stod mitt i ridbanan. Tack för hjälpen!

Så nu är premiärturen avklarad och helvete vad långt det är till marken ;) Upptäckte det när jag skulle sitta av, haha.

Imorgon ska mamma följa med oss ut i skogen, så får vi prova det med sällskap också första gången. :)

Promenad

Idag blev det en promenad som dagens motion. Fick skippa träningspasset både igår och idag pga. halsont och huvudvärk. Igår trodde jag att jag skulle få feber, men den har inte dykt upp idag iallafall. Hade ordentligt med frossa igår och det stack i hela kroppen. Hoppas verkligen att den inte tänker dyka upp senare i veckan!

Diskmaskin

Nu har jag en diskmaskin!! :) Yey! Och första disken är i, ännu mera yey!
När man stänger dörrarna så blir det ganska tyst också, det stör inte direkt mycket iallafall!
Så himla kung :)

Också har jag tvättat idag, och för första gången torktumlat allt och inte hängt någon tvätt. Då fick jag allt torrt och hann med allt jag tänkt också. Frågan är ju hur mycket som har krympt istället men. Hellre det än att jag får blöt tvätt hela tiden!
Ska tvätta en maskin imorgon också, sen är äntligen allt rent! Väldigt trevligt måste jag säga. Började bli lite kris :P

Nu ska jag dricka upp min kaffekopp sen ska pappa och jag ut och shoppa julklappar!

Tappsko

Träffade stallägaren i stallet som sa att hon hört att Ravve hade en sko som glappade. Men hon trodde att den satt kvar.
Tog ut honom på gången och upptäckte att så var det inte. Han har tappat den! Suck. Så himla typiskt.
Provade att tömköra honom men det var alldeles för knöligt så det blev bara en kort stund och sen fick han gå in.
Han hade nog träningsvärk sen igår, då han blev ordentligt tömkörd i alla gångarterna och fick busa av sig också!
Var väldigt lugn och gosig idag. Myshäst!

Gym: Rygg & framsida axlar

Vi skulle egentligen köra spinning idag, men eftersom jag fortfarande hade ont i mitt knä, plus tappat en grej på min stackars tå så den är alldeles svullen och blå, så gymmade vi i stället.
Körde rygg och axlar i 30 min, blev 2 uppvärmningsset först idag.
Den ena axelövningen var ny för mig, rolig och den tog som tusan!
Blev 2 övningar på varje muskelgrupp.

Torsdagens träning

blev 40 minuter bröst, biceps och triceps med Fia. :) Cyklade 5 min som uppvärmning.
Vad härligt det var att äntligen träna igen. Trots att jag var både trött och stressad och hade ont i mitt knä så är jag riktigt glad att jag tog mig iväg.

Kändes att jag inte tränat på ett tag, är redan svagare i vissa övningar!

Fiskmat

Ska slurpa i mig sista kaffe-skvätten, hoppa i bilen och hämta upp C. Ska åka till Ravve.
Sen blir det direkt till Iksu för träning tillsammans med Fia. Mys!
Sen hem i duschen och middag.

Har iallafall hunnit hämta ut mitt paket på posten och varit till akvariebutiken och handlat fiskmat. Så nu är fiskarna glada igen!

Men nu måste jag åka!

Veckans träning v.49

Bestod av noll, zero, ingenting.
Först för att jag hade planerat vilodag, och sen för att jag inte orkade. Och därefter när jag faktiskt skulle träna, så pajjade ju ryggen. Hade kanske kunnat träna i helgen, men jag vågade inte.

Fast igår sprang jag ju faktiskt lite när jag tömkörde Ravve på banan. Det var tungt och jag blev svettig. Haha. Men om det räknas som mer än vardagsmotion känns det inte som. :P

Varken träning eller stall

Ja idag var det ju "långa onsdagen" som kommer att bli min stall-lediga dag. Hade tänkt att jag skulle träna idag men när jag kom hem hade jag ont i huvudet och var riktigt trött och seg. Så jag ställde in det och ska istället träna imorgon.
Tänk att det är över en vecka sen jag tränade sist. Helt sanslöst. Men nu blir det nya tag. :)

Annars har jag inte gjort speciellt mycket mer än att laga mat och tala i telefon sen jag kom hem. Tiden går fort ändå!
Nu tror jag att jag ska se på julkalendern och sen ska jag nog faktiskt ta och krypa ner i sängen. Börjar bli trött!

LCHF chokladtårta

Nu har jag bakat/gjort en Chokladtårta. Smeten smakade himelskt gott, så vi får se hur det färdiga resultatet smakar. Hoppas hoppas att det blir bra! Nu ska den stå i kylen så jag kommer inte hinna tjuvsmaka på den innan jag bjuder arbetskompisarna på den, men om smeten är god borde väl kakan bli god? Kan väl inte bli så mycket fel när den ska stå i kylen tycker man? Jag hade dock ingen form med löstagbar botten, men jag hoppas att det fungerar iallafall!
Återkommer med en utvärdering när jag smakat på kakan.

Hittade receptet på Kolhydrater i Fokus, samt hos 17år127kg.

Här kommer det:

(10 portioner)

  • 250 gr 70%-ig choklad

  • 4 dl vispgrädde

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 ½ tsk pulverkaffe

  • 3 msk kakao

     

  1. Hacka chokladen.

  2. Koka upp 2 dl av vispgrädden, ta ifrån värmen.

  3. Tillsätt chokladen i grädden, rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna till svagt ljummen temperatur.

  4. Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, smeten ska nätt och jämnt droppa från vispen.

  5. Krossa snabbkaffet till fint pulver. Sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaopulver. Vänd ner i gräddsmeten under omrörning, rör till slät konsistens.

  6. Klä en rund bakform, ca 23 cm, invändigt med plastfilm. Formen bör ha löstagbar botten.

  7. Bre ut smeten i formen.

  8. Täck tårtan med plastfilm och ställ i kylen minst 10 timmar.

  9. Lossa tårtan från formen. Stjälp upp och ner på serveringsfat, lyft bort plastfilmen. Sikta över kakao eller dekorera med bär.


Jag har tömkört!

Idag har jag tömkört Ravve för första gången. Jag kände mig väldigt ringrostig och lyckades inte riktigt ha koll på tömmarna hela tiden men överlag så tycker jag att det gick bra. Några kommunikationsmissar blev det men jag var antagligast inte tydlig nog. Blir nog bättre med lite träning, det var ju så längesen jag tömkörde så det kändes lite knepigt.
Han verkade då nöjd och glad, speciellt när vi kom in till stallet igen. Fick en morot innan han fick gå in i boxen också, mums mums sa han.

:)

Mysig kväll igår!

Har varit nästan lika trött idag som igår men det har ju sina skäl! Jag och C hade nämligen bestämt att vi skulle se SATC-filmen och det drog ut lite på tiden innan hon kunde komma så det blev ganska så sent i säng för mig. Men vi träffas ju inte så ofta så då är det garanterat värt att vara lite trött!

Hade en mysig kväll, tack för den! :)

Annar så har jag inte gjort speciellt mycket idag. Varit till stallet och sen lagat middag. Ska se om jag lyckas baka en "LCHF chokladtårta" nu som jag kan ta med till jobbet imorgon och bjuda på, och sen tänkte jag faktiskt hoppa i duschen och lägga mig framför soffan tills jag somnar. Tycker att jag är värd det idag! :)

Tömkörning

Idag har söta Ravve fått röra på sig. Tömkört har vi gjort idag. Eller C tömkörde och jag spanade in hur hon brukade göra så att jag gör på samma sätt. Var inte så mycket som skiljde sig från hur jag brukar göra så det ska nog gå bra.
Han busade lite grann men betedde sig annars bra. Trodde han kanske skulle vara spänd men inte speciellt. Såg mest nöjd och glad ut tycker jag.

Roligt! :)

Vicky..

Ja just ja, anledningen till att jag inte gick och la mig förrän kl 03.30 inatt, var inte bara att jag lagade mat.
När jag äntligen skulle gå och lägga mig, så upptäckte jag att Vicky bajsat och kissat i sängen.
Så det var bara att riva ut alla sängkläder och ställa sig och skrubba bäddmadrassen.
Sen hopp i duschen, och efter det bädda på soffan.

Så ja, jag har varit väldigt trött idag, men just nu är jag pigg. Som vanligt. Är nog en riktigt kvälls/nattmänniska jag.

Önskelista version 4

  • Steelseries Iron Lady rosa mus, finns på MediaMarkt
  • Teflon stekpanna med höga kanter
  • Presentkort på Stadium
  • Ljusrosa soffkuddar, 4 st. Eller knallrosa, men de ska vara rosa iaf!
  • En sån här, så jag får in mina filmer på Dust till datorn.
  • Denna bok
  • Brödrost
  • Skivstångs och hantelset från Rusta
  • Roxcore mediaspelare, finns på Kjell&Company
  • Steelseries Iron Lady hörlurar, rosa, finns på MediaMarkt
  • Rubiks kub, finns bla. på Teknikmagasinet
  • Duschdraperi med blodiga händer, finns på Teknikmagasinet

Middag..

Nu sitter jag och äter middag. Blev lax med kall romsås. Mumsigt fullibibban!! :)
Var väldigt väldigt hungrig ska jag säga, men jag var duktig och for och handlade de jag behövde och började sen med middagen direkt när jag kom hem. Diskade undan under tiden så nu kan jag bara slappa ikväll, så otroligt skönt! Me like!

C kommer om ett tag och vi ska se på SATC och äta fruktsallad! Hoppas jag håller mig vaken, för det blev ju väldigt lite sovit inatt. Tror jag ska sätta på en kaffekopp faktiskt. Sen har jag ju tvättid också, men jag kom ju hem kl 19 och kände att maten var viktigare. Får se om jag går och slänger i en maskin iallafall.
Får tvätta det som katten pissade på hos mamma, och tur är väl det!! Så det är redan i maskinen.

Nej, nu ska jag ta och äta upp min middag :)

Ännu en..

..nattlig matlagning och sen natt. Denna gång är det kyckling som är i ugnen. Jag förstår inte varför jag ska få lust att laga mat mitt i natten, men just ikväll är det ganska bra för jag skulle annars bara ligga och vända och vrida mig då jag vänt på dygnet. Dessutom är det otroligt tyst här för nu har min lillebror flyttat till mamma. Snyft. Saknar honom redan faktiskt!
Helgen har spenderats med bla. stall, True Blood-tittande, Julshow på Hippo, och god mat!

Tack till alla som förgyllt min helg! ♥

Horze

Ganska nyss hemkommen från stallet. Vad tråkigt väder det är idag! Supertrist verkligen. Jag som var så glad för det snöade igår. Och nu, bara poff borta!
Jag vill ha 2 meter snö och 30 grader kallt. Eller nått åt det hållet iallafall, mycket snö och minusgrader och sol iallafall. Jag vill ha julstämmning. Jag vill INTE ha en grön jul!

Jag och C for till Horze idag. Ååh, jag älskar hästbutiker. Men vilken hästtjej gör inte det?! Skulle lätt ha kunnat shoppa upp alla mina pengar! Det är ju tur att inte Ravve är min! Då hade jag blivit fattig..
Istället blev det ett par strumpor och en mössa. 3% rabatt fick man också + 2 gratis strumpor. Trevligt!

Var iallafall kul att se hur deras saker ser ut i verkligheten förut har man ju endast sett dem på bild i katalogen eller på nätet. Roligt att få klämma och känna lite. Hoppas butiken går bra så den får vara kvar..

Nu funderar jag om jag ska ta tag i mitt bakande kanske..har ju sagt så länge att jag ska göra det nu så det vore väl på sin plats att det blir av!

Nattlig matlagning

Nattlig matlagning blev det just nu. Ungkarlskotletter, recept jag fått från pappa. Får se om jag lyckas denna gång, sist blev såsen kol och kotletterna som små koliga bitar. Inte så gott, nej. Det slängdes ganska snabbt. Men jag hoppas att jag ska ha lyckats göra rätt nu.
Dock råkade jag ta 2 msk sambal oelek, istället för 2 tsk som det skulle vara. Ooops!! Tur jag gillar stark mat.

Sen så stekte jag ju lite hamburgare för en stund sedan också. Jag var så himla hungrig igen. Så hamburgare med bea och ost blev det, mums!

Nu har jag druckit the, så nu börjar jag känna mig nöjd i magen. Förstår inte varför jag var så hungrig idag? Jag undrar om det är för att det blev så mycket godis igår? Har för mig att jag reagerat så förut när jag satt i mig godis eller annat som jag inte brukar äta.. hmm.

Nu ska jag kika in i ugnen och kolla om min mat är färdig. Sen ska jag väl göra matlådor av det också.

Sen blir det nog hopp i säng, vet inte vilken tid vi ska till Ravve imorgon men jag hoppas att det blir någorlunda mitt på dagen så man får lite dagsljus.

Hade tänkt hinna baka Oopsies imorrn också. Mums!

Önskelista 2009 version 3

  • Steelseries Iron Lady rosa mus, finns på MediaMarkt
  • Teflon stekpanna med höga kanter
  • Presentkort på Stadium
  • Ljusrosa soffkuddar, 4 st. Eller knallrosa, men de ska vara rosa iaf!
  • En sån här, så jag får in mina filmer på Dust till datorn.
  • Denna bok
  • Brödrost
  • Skivstångs och hantelset från Rusta
  • Roxcore mediaspelare, finns på Kjell&Company
  • Steelseries Iron Lady hörlurar, rosa, finns på MediaMarkt

Hungrig

Jag är hungrig. Igen! Men jag åt ju nyss middag? Eller nyss och nyss, kanske för 1½ timme eller så. Konstigt! Fast jag åt ju frukost hos mamma imorse, och sen inget förräns nu till middag vid 7 typ. Hmm.. får visst äta lite mera kanske ;) Har ju varit och handlat med mamma idag så nu har jag ju äntligen mat i kylskåpet. Skönt!

Gjorde ett klipp och hittade 8gb usb-minne på Coop för 149kr också! Så himla supernice tyckte jag att det var. Yey! Köpte 2 st. Bäst att passa på, såna behövs alltid verkar det som.. ;)

Nej nu ska jag se om jag kan klura ut hur jag ska kunna göra för att få färgerna rätt på mammas blogg. Kvällens sysselsättning!


Och grattis till vännen L som fyller 23 idag! :) Hoppas du får en rolig kväll!

Grattis älskade Foccer!



15 år idag! Min fina tjocka katt! Världens bästa Foccer!

Fredag

Trött! Trots tidigare hemgång igår. Det var skönt, min rygg var inte riktigt nöjd med mig, men det är den inte idag heller så det är väl bara att leva med det.

Är hos mamma har fått frukost! Tror jag varit här 3 ggr den här veckan och ätit frukost nu ;) Yippie!
Vi ska dricka en kopp kaffe nu sen ska vi åka och handla tillsammans. Blir bra, så tråkigt att handla själv!!

Nu har C anlänt till Umeå också så senare idag ska vi åka ut till Ravve :)

Skoning

Nu har den "lille" parveln blivit skodd. Och det gick ju inte lika enkelt som med Dusty.
Det var snarare riktigt besvärligt och hovis var glad att hon tillslut fick på alla 4 skor. Ett tag verkade det nästan som att han skulle behöva gå barfota.
Men snösulor blev det icket. Fanns inte en chans att hon skulle hinna få på dom.
Och emellanåt stod han nästan som en ängel i stället. Då var han hur snäll som helst. Men sen så fick han nått "il" och det skulle dras, sparkas och hoppas omkring. Han la sig nästan på hovis ibland. Ursch.
Får hoppas det går bättre nästa gång.

Jävulskt kallt var det också, jag har ingen känsel i mina tår och nu måste jag slänga på mig andra kläder och åka till jobbet. Jag blir sen idag..

Massa svammel

Min Papi kommer inte på fredag. :( Bilen är trasig, så tråkigt! Jag som längtat. Får hoppas vi hittar en annan dag som passar bättre iallafall.

Dagen har gått ganska fort då det varit mycket möten idag. Ganska skönt faktiskt för jag var väldigt opepp på att jobba pga. min rygg.

Imorgon får jag åka till Ravve igen. Då ska hovis komma. Blir kung det!

Också ska jag upp tidigt och skjutsa lillebror och T till nått ställe där de ska göra sin tenta. Har en nervös lillebror här hemma nu. Hade jag också varit!! Men det kommer säkert gå bra..

Jag borde hoppa i säng men är inte speciellt trött, men har inget annat att göra heller. Tråkigt!

Börjar få träningsabstinens men måste ju låta ryggen vila. Vore dumt om den blev värre.. men jag saknar redan att träna!!

Fick lite massage idag av en arbetskompis, vad skönt det var! Me like! :) Tack söta du!

Nej, om man skulle ta sig en funderare på att gå och lägga sig kanske...

Julkalendern :)

Nu har jag sett de 2 första avsnitten av julkalendern. Tur det finns SvtPlay.
Vet inte riktigt vad jag tycker än, men som lillebror sa "vi vet båda två att du kommer tycka den är jättebra efter några avsnitt och att du kommer att se alla". Hmm...ja, han har nog rätt?!

Nu ska jag hoppa i duschen. Eller hoppa var väl att ta i, jag rör mig ganska stillsamt idag. Ryggen känns bättre, men inte bra. Vågar inte röra mig för hastigt eller så, känns som att det ska hugga till då.
Får ta det lugnt ett par dagar så kanske det går över.

Träningssummering: November

Antal tränade pass: 18 st
Total tränad tid: 10 h 33 min
Genomsnittlig tid per pass: 35 min

Denna månad skulle ju innebära mer träning än förra månaden. Det gjorde den ju också men det var verkligen marginellt.
Tror knappast att december kommer innebära mer träning, snarare mindre. Speciellt som det ser ut som nu, och med tanke på att jag är med häst nu också så kommer det innebära mindre tid till träning. Fast det blir ju ridning istället så lite "motion" får man ju.

Är ändå nöjd med månaden, jag har tränat när jag kunnat men ibland prioriterat att göra annat som kännts roligare och så ska det ju naturligtvis också vara!

Önskelista 2009

  • Steelseries Iron Lady rosa mus, finns på MediaMarkt
  • Teflon stekpanna med höga kanter
  • Presentkort på Stadium
  • Ljusrosa soffkuddar, 4 st. Eller knallrosa, men de ska vara rosa iaf!
  • En sån här, så jag få in mina filmer på Dust till datorn.
Och för tillfället kommer jag inte på något mer. Mamma har jag sagt nått mer till dig? Får uppdatera listan eftersom men just nu står det faktiskt helt stilla i skallen.

Ryggont

Jag vet inte vad jag har gjort, men helt plötsligt small det bara till och började göra svinont i ryggen när jag höll på och plockade i mitt skåp i stallet.
Det gör så ont att det gör ont när jag går.

Det sitter som i svanken typ. Jag förstår inte vad det är, men jag ska ta en värktablett nu iallafall och hoppas att det blir bättre så jag kan jobba. Har ju nån timme på mig att känna efter iallafall.

Har varit och hjälpt min mamma idag också, så det blev en tidig morgon. Men det gör inget, är ju så ljust och fint ute så det är ganska skönt ändå. Kommer väl vara väldigt trött ikväll i stället men, det är smällar man får ta.

Halt och fruset

Igår spöregnade det hela dagen, och idag har allt frusit och det är minusgrader?
Det var väldigt halt ute vid stallet, och ridbanan har frusit också.
Tråkigt, hoppas att det kommer snö snart.

Har börjat få lite ordning i mitt skåp nu, känns bra. Upptäckte lite saker jag lämnat kvar som är Dustens och ska hem till pappa. Insåg också att mina kläder tar väldigt stor plats nu när jag måste byta om i stallet. Det gjorde jag ju inte förut.

Ravve har tappat en sko, men mådde bara bra. Nyfiken krabat det där, kommer genast fram när man kommer till honom i hagen. Roligt!

RSS 2.0