twohundredsitups


Ingen bra idé..

Som vanligt klickar man på bilden och skriver in anvnamn + lösen för att komma till inlägget.


Sjuk

Vaknar med värkande öga och snörvlig näsa men tänker att det säkert går över och far till jobbet ändå, fast tveksam var jag.
Börjar frysa på jobbet och får ont i skallen av ögat, det rinner och är irriterat och näsan forsar.
Bestämmer mig för att gå hem så vid lunch far jag hem. Eller rättare sagt jag far till älskade Margit och lägger mig i soffan med henne. Mycket mysigare att vara sjuk med Margit än att vara sjuk utan henne!!

Nu ska jag dricka lite kaffe. Fast egentligen borde jag väl dricka the med honung eller så.

Hatar att vara sjuk å vill inte riskera nått innan helgen direkt!! :(

Veckans träning v.47

1 x löpning - 3,1km
60 min innebandy
2 x promenad, totalt 110min

Det blev en mycket lugnare vecka än tänkt, planen var ju egentligen att denna vecka skulle vara medelhård, och sen en hård vecka och sen lugnt och skönt i Egypten. Men så blev det inte.
Nu är jag hemma sjuk så man får väl se hur man mår i veckan men som det ser ut nu kanske det bara blir promenader om jag inte blir ännu sämre. Måste röra på mig lite iallafall annars blir jag en boll på riktigt :P haha.

1a advent 2010

Vaknade till strålande sol, -15 grader och 1a advent. Självklart blev första tanken - skotran!!
Knäppte lite kort, ja - jag körde också! Det är ju så jäkla kul... :)






Lite glömd träning..

Har visst "glömt" att uppdatera lite träning. Mest för att det gick fruktansvärt dåligt.

Tisdag; 3,1km löpning, 24.01min, 7.45min/km - skitpass, får stanna och gå flera gånger, det fungerar absolut inte.
Torsdag; 60 min innebandy, gick helt okej förutom att jag krockade med J och for i golvet. Fortfarande öm i vä rumpa-armbåge-axel idag. Går väl säkert över.
Lördag; 60 min promenad, "lågpuls" så håller inte koll på km, bara tid.

Är springsugen men ville inte springa idag, det käntes som att det skulle kunna vara både halt och jobbigt.
Får väl se hur det verkar ute imorgon, annars blir det en promenad imorrn med.

Fick hjälp av Margit ;)

100media_imag002 (MMS)

Fick hjälp av Margit ;)


Veckans träning v.46

1 70min spinning
1 styrketräning 30 min
3 x löpning tot 15km (!)

Sammanfattat en förhållandevis bra vecka. :) Äntligen 3 pass löpning, äntligen styrketräning!

5 km

Efter frukost och lite chill i soffan börjar jag bli uttråkad så jag bestämde mig för att fara ut och springa. Så skönt att göra bort det på dagen när det är ljust och man ser vars man springer :) Också kan man med gott samvete ligga i soffan på kvällen, hehe.
Stannade och hämtade andan vid 4km för då hade jag bestämt mig att jag skulle försöka köra den sista km snabbare. 6.22min gick den på så lite snabbare blev det ju. Hann bli arg också, en massa folk som är ute och går som inte kan akta på sig utan måste ta upp hela vägen, tvingar ut mig utanför cykelbanan så jag vrickar till foten. FAN skrek jag. Hade lust att skrika nått riktigt elakt men gjorde inte det. Om man bara går i sakta mak kan man faktiskt akta på sig för de som springer, cyklar eller dylikt. Det är ju inte så att man riskerar att ramlar om man typ går som en snigel. MORR.

5km, 33.20min, 6.40min/km

Wake me up before you go-go

Vaknade före kl 8 idag. Otroligt, men det är väl iofs rätt bra. Om man nu bara kunde göra nått vettigt av tiden, men det har jag ju svårt för så.
Är hungrig men inte sugen på nått och vet inte riktigt vad jag ska äta. Frukost är såå tråkigt, speciellt när det inte finns så mycket hemma.
Försöker peppa mig själv att jag ska ut och springa nu på förmiddagen, men utan frukost kommer jag inte att lyckas med det så jag måste nog pallra mig upp ur soffan å hitta på nått.

Mina händer är alldeles svullna det är så läskigt, jag måste ha legat på dom eller nått. Gillar inte när dom är svullna det gör som ont!

Har återigen hittat en utbildning jag vill gå denna vore perfekt men jag vet varken om jag får söka den eller om det inte är för sent att söka den. Ska ta reda på det iallafall.

Firar fredagskvällen med 5km löpning ;)

Wohoo tänkte jag och snörde på mig skorna och stack ut. Inte mycket motstånd alls idag.
Skönt, lagom klädd, lite snö-regn i ansiktet.
Tungt, segt uppför. Mycket backar, men ändå en trevlig känsla hela tiden.

Ett perfekt sätt att avnjuta en fredagkväll på!! :)

5km, 34.31min, 6.54min/km

Gym: rygg

För första gången på evigheter har jag varit på Iksu och gymmat. Tack sötaste vännen för att du fick med mig och för dina råd, tips&pepp! ♥

Det blev iallafall rygg, 4 övningar-3 set - 10 reps, plus uppvärmningsset på första övningen med lägre vikt och fler reps.
Kändes helt okej, jag tycker som alltid att det är svårt att träna rygg, men det är ändå grymt skönt när man gör det. Men jag känner aldrig den där pumpen man känner i armarna typ.
Är iallafall svagare än vad jag har varit, inte så konstigt, men tråkigt är det ju :P
Bara att ta tag i styrkan igen..

30 min.

70 min tråkig spinning

Ja, idag var spinning-passet verkligen inte roligt. Jag funderade flera gånger på att stiga av cykeln och fara hem.
Musiken var verkligen inte i min smak. Den blev inte peppande alls och gjorde bara ont i öronen. Instruktören var heller inte speciellt peppande. Det tyckte jag iofs inte förra onsdagspasset jag var på heller, men då var iallafall musiken peppande så då tryckte man på lite extra.
Det var helt enkelt inte kul, men jag försökte att pusha mig själv och körde iaf hela passet ut. Men kommer nog kanske inte gå på detta onsdagspass några fler gånger, ska nog prova någon annan instruktörs 70 pass ist. Nått borde det ju finnas som jag gillar.
Hoppade över Core´n, det började blixtra i min tinning och jag kände att jag bara ville hem och lägga mig. Känns lite, lite bättre nu efter en ipren så jag hoppas det ger med sig snart. Orkade inte vänta 20 min på Iksu när allt bara kändes kasst.
Är glad att jag härdade ut hela passet ändå, idag var helt enkelt ingen bra träningsdag.

Träningsplanering v.46 [updat.]

Må. Tenta, mest troligt vila.
Tis. Löpning 5km
Ons. 70min spinning + ev. core (om jag orkar vänta på att passet ska börja, ca 20min glapp mellan)
Tors. Löpning
Fre. Styrketräning m. Fia
Lör. Löpning
Sön. ev. 70 min spinning kl 16.00

5 km i 9 minusgrader

Gick bara fint att springa trots ca 9 minusgrader. Kändes förjävla kallt innan jag tog mig ut, men när man väl börjat springa dröjer det inte så länge innan man är lagom varm. Måste alltså ha klätt mig ganska rätt för temperaturen med andra ord.
Dock tror jag att mitt vänstra knä vill ha mer värme, det kändes stelt och kallt när det var ca 1km kvar och började då göra lite ont. Nu efter varm dusch och stretch + back on track knäskydd säger knät inget alls, så jag kanske får prova att springa med knäskydd nästa gång.
Inhandlade typ "Slip stopper" liknande halkskydd idag, dock mycket billigare. Fungerade hyffsat. Håller vad de lovar iallafall, det står att de inte fungerar på typ asfalt med tunn ishinna och det gör dom inte heller. Men att springa i kanten av vägen eller på cykelbanor fungerar utmärkt, blir mkt bättre tryck i frånskjutet av steget motför utan tycker jag. Blir spännande att höra om mamma tycker samma sak.

Blev iallafall 5km, den första 5km rundan sen Bellman i slutet på augusti. Tjohoo! Det kändes knappt jobbigt. Inte alls tvinga mig själv framåt hela tiden känslan utan ganska filosoferande och benen bara sprang på. Fort gick det inte, men det kan jag inte heller begära av mig själv med såhär lite löpning i benen heller. Det kommer, det kommer.

5km, 34.36min, 6.55min/km

Swoosh!

Helgen har bara swooshat förbi. Fort som tusan!
Fredag, träning, hämta lillebror och Madde och Cubben och drar till domsjö för att lämna Cubben. Sen vidare ner mot mormor och morfar men fastnar i bilkö pga. lastbil som tippat av vägen vid Skule. Resan tar väl kanske en 2 timmar från Umeå i vanliga fall men nu åkte vi vid 15 å var framme efter 20. Suck så trötta!
Bestämmer oss för att stanna över natten eftersom lastbilen inte är bärgad ännu vid 24-tiden.
Sov läänge och väl, mumsig härlig frukost/lunch/brunch innan vi beger oss hemåt igen.
Hinner bara hem, duscha, svida om till "party-stassen" som mamma skulle ha sagt, innan det var dags att bege sig till Fabriken och AstraZeneca IF fest.
Hemma nån gång efter 3, stupa i säng, och sen upp vid 11? tiden. Madde och lillebror kommer och plockar upp och färden går till älskade Paps och firande av honom på fars dag♥. Trött men otroligt mysigt.
Sen hem, dö i soffan en liten stund innan sängen och vips så var helgen slut.
Utan träning. Med alldeles för mycket mat och godsaker.
Men med underbart umgänge med släkt, familj och vänner! ♥

Träningsplanering v.46

Må. Tenta, mest troligt vila.
Tis. Löpning
Ons. 70min spinning + ev. core (om jag orkar vänta på att passet ska börja, ca 20min glapp mellan)
Tors. Löpning (om jag hinner pga föreläsning, annars vila och löpning fre+lör ist)
Fre. Löpning (går bort vid löpning på tors)
Lör. Löpning
Sön. ev. 70 min spinning kl 16.00

Veckans träning v.45

Innebandy 60min
Core 30min
Spinning 55min
2 x löpning tot 7,56km

Blev ju ganska trevligt på träningsfronten, dock ledsen att det bara blev 2 löpturer men helgplaneringen gick helt åt fanders. Nya tag denna vecka och NU ska det bannemig in 3 pass löpning.
Senare i vinter när det är hemskt kallt och jobbigt att springa har jag tänkt dra ner till 2 pass och köra något lååångt spinningpass som komplement, men inte redan nu när det faktiskt inte är för kallt att springa ute. Bara halt..men så länge det går utan att spänna sig alltför mycket vill jag få in 3 pass i veckan, plus lite annan rolig träning.
Men nu börjar man ju komma igång igen och det går åt rätt håll iallafall!

HELG

Wohoo!! Äntligen är det helg. Som jag har längtat. Jag har ju jobbat 11 dagar i rad eftersom jag jobbade övertid helgen som var. Det var dessutom bara dag-pass så jag var ganska trött söndag kväll. Sov ändå bara från typ 2-10 på måndag, så någon megasovmorgon blev det rakt inte.
Har ju varit superduktig hela veckan och klivit upp kl 8. Är riktigt stolt över mig själv, har nog inte klivit upp så tidigt en kvällsvecka sen jag hade Dust. :) Och då var det nog typ varannan dag det blev tidigt.
Man får så himla mycket mer fritid helt plötsligt. :) Inte för att jag gjort så mycket vettigt ändå, tränat och haft stallet en dag. Är väl iofs ganska vettiga saker ändå :P

Imorrn bär det iväg ner mot Härnösand, Morfar fyller år och ska firas. Mys. Jag längtar efter Mormor&Morfar så det ska bli jätteroligt.
Sen på lördag är det Astra IF fest, och på söndag är det ju farsdag så då ska Papsen få sig ett besök :D

Sen var den helgen slut. Men den har ju bara börjat ;)

Innebandy

Äntligen dags för innebandy igen, det blev ju inget förra kvällsveckan eftersom vi hade föreläsning då, men nu körde vi igen.
Blev bara 6 st så vi spelade på lite kortare plan men det var jobbigt ändå.
Dock är det ju så himla roligt än fast man är kass som tusan! :P
Är så tråkigt dock med mitt knä, jag vill varken pajja det igen eller att det ska göra ont så jag "fegar" ju och vågar inte springa fort och tvärvända osv. så det blir ju inte riktigt lika mycket springande men man är helt slut efteråt ändå så.

Det var dagens träning det! :)

Solen tittade fram!

Lagom tills jag begav mig ut på en joggingtur så tittade solen fram. Helt underbart!
Typ 7 minus och vackert väder, då blir man glad.
Det gick ganska lätt idag, kände mig hyffsat pigg. Gick i 2 branta backar, plus över en parkering, inte speciellt mkt alltså. Höll förutom dessa gångpartier ett helt okej tempo för att vara jag, känns roligt.
Nu efteråt protesterar mitt ena knä litegrann. Ska prova nästa gång och ha nått av knäskydden och se om det är kylan som gör det, brukar inte få ont i knäna av att springa, men däremot när det är kallt.

4,56km, 32.09min, 7.03min/km

Grått, trist och kallt.

Trötter. Det är så grått och trist och kallt ute idag. Typ över -7 när jag vaknade. Blää!
Ätit frukost och dricker kaffe nu, yummie! :D
Tänkte försöka sparka mig iväg ut och springa om en stund..hoppas man inte fryser ihjäl!
Måste ta och införskaffa mig ett par fodrade byxor. Och ett par nya skor kanske..eller typ dubb till de gamla å köpa nya till våren. Läskigt å halka omkring.

Funderar på att gå på spinning och core på fredag innan lillebror slutar och vi ska åka till Mormor&Morfar. Det borde jag hinna tycker man, sista passet slutar kring 13, och lillebror slutar 15. Får väl se hur det känns då.

Imorrn ska jag ha Pampas! Wihoo! Blev erbjuden att fara ut och rida honom idag också, allt var färdigt. Men har lite stuffs som ska göras idag så det kändes lite för stressigt för att det skulle bli roligt faktiskt. Snart åker han..buhu!!

HPB


Veckans träning v.44

1 x löpning tot 3km
1 x 70 min spinning (Depeche Mode Mania)
1 x ridning ca 35 min


Superdålig vecka. Visst blev det 3 "träningstillfällen", men planerna var lite högre än så. Jag skulle ju springa minst 3 ggr! Det gick inte så bra.
För lite sömn och för mkt stuffs som skulle göras efter jobbet gjorde att träningen direkt prioriterades bort.
Suck. Menmen, man kan bara ta nya tag och göra det bättre!

Träningsplanering v.45

Må. Löpning 3km
Tis. Löpning 4,56km
Ons. Pampas, ridning - blev ingen pga snöoväder
Tors. Innebandy
Fre. Spinning + Core
Lör. Löpning
Sön. Vila


Lägger in i efterhand, testar ny funktion. Bockar av i efterhand också. :)

3km i vackert soligt kallt väder

Ja, för kallt var det. Väldigt kallt om rumpan! Men solen värmde gott. Ca 6,6 minus tror jag det var.
Det var tungt idag, sovit som en stock så kroppen kändes svullen och stel. Drack bara kaffe och åt en clementin innan, det kan ju också bidra till att det inte fanns så mkt "tryck" i benen.
Annars en helt okej runda.

3km, 20.05min, 6.42min/km

Enya, som jag haft hand om i helgen. Är ho...

100media_imag001 (MMS)

Enya, som jag haft hand om i helgen. Är hon inte söt så säg?


Hipp hipp hurra på din födelsedag!!!

Grattis världens bästa oOa på 25-års dagen!!! Hoppas du får en underbar dag med många fina presenter!
Vackert väder har du ju redan fått! :)

Groggy

Trött som tusan. Känner mig lite groggy, nästan som om jag vore bakis. Men det är jag ju inte förstås, bara för lite sömn.
Var chaufför igår, blev inte så jättesent, men tillräckligt när man skulle upp och jobba dag för 7e dagen i rad. Dock självvalt så det är ju ens eget fel, men huvva vad jag ska sova imorrn! Inget ska få störa det. Jag ska sova tills jag vaknar av mig själv! Det har jag bestämt!!!
Igår hade jag massor av planer som skulle göras efter jobbet. Jag skulle sova, jag skulle springa, och en del annat. Vad blev det av det? Inget. Såklart. Fan! Skippade springet för jag var så trött och hungrig, försökte sova i stället så jag inte skulle vara totaldöd. Det gick inte heller..
Sen i bilen då blev jag trött och hade lätt kunnat somna. Suck.
Så jag kunde ju lika gärna ha sprungit faktiskt.
Inte ens en ordentlig middag blev det, nä jag orkade inte laga mat, så det blev max i stället. Bra där.

Så idag är det lika bra att inte göra upp några planer som bara gör en besviken om man inte lyckas fullfölja dem. Istället ska jag försöka sova en stund och sen bara ta det lugnt. Mysa med Maggan, hon vill säkert sova med mig! :) Myskatt. Hoppas hoppas verkligen att jag kan sova typ en timme så man känner sig som en människa resten av kvällen iallafall..

Vackert väder ute..

Mycket stall

Det blev mycket stallvistelse för mig nu, mysigt.
Mån,tis&tors har jag haft Pampas. Myst och ridit, surrat med folk i stallet. Skönt och avkopplande som vanligt.
Sen ringde Y, som hade Imze och Allis och frågade om jag kunde tänka mig att ta hand om hennes föl Enya när hon åker bort i helgen.
Säger ju inte nej till att pussa på en fölis direkt :P
Lite läskigt att komma till ett stall man aldrig varit in i dock. Och dessutom bara ha sett fölis en gång i hagen, hihi.
Men hon var sååå mysig! Stod länge och gosade och nosade på mig. Verkar jättesnäll.
Behövde bara fylla vatten idag, stallägaren hade tom. mockat! Fast det egentligen var jag som skulle göra det..vilken service, hihi!
Så fredag-söndag får jag pussa på fölis, och på onsdag ska jag till Pampas igen! :D

Trött..

Ursch vad trött jag är. Märks verkligen att det är fredag. Ska jobba två dagar till. Självvalt, javisst, men det kändes väldigt, väldigt tungt att kliva upp tidigt 7 dagar på raken!!
Har nyss ätit middag iallafall, nu kaffe och en stund framför datorn. Känns som att jag skulle kunna somna nu, men måste hålla ut ett tag till. Hoppas på att piggna till och ta en springtur, men får väl se hur det känns. Har ju två dagar till på mig den här veckan som tur är. Det är svårt när man är trött och det är mörkt och kallt ute.. Får lov att tagga till lite snart!

Vääldans god fiskgryta

1 paket fisk (vilket som..) (Jag tog 2 paket torsk.)

50g smör

2-3 dl vispgrädde

3-4 msk dijonsenap

2 msk majonnäs

cayenne peppar

örtsalt

5 ägg

3-4 tomater

Stek upp fisken lite, häll på grädden.  Lägg i senap, majonnäs och kryddor.  Koka upp, låt småkoka i ca 10 min. Koka äggen för sig, skala och skär i småbitar.  Hacka tomaterna.  Mot slutet på kokningen så häll i tomater och ägg och rör om.

Servera!

Blev ca. 6 portioner, kanske mer om man inte är megahungrig :P Jag åt som det var med extra majonäs till. Dundergott! Superenkelt!!

Hittade receptet här.


Lite träning..

Det har ju faktiskt blivit 2 "pass" till i veckan.
I tisdags red jag Pampas. Det blev inget jättelångt eller ansträngande pass, skritt och lite trav. Det hann ju bli så himla mörkt trots att jag snabbade mig som en galning, han är ganska snubblig så man vågar inte göra så mycket i skogen.
Hade Pampas idag också men red inte pga. min onda axel, gick knappt att mocka. Nu känns den helt okej om jag inte gör några häftiga rörelser men så var det ju innan jobbet idag också så vi ser väl hur det känns imorrn.

I går var jag och Bokmalen på 70 min spinning med Depeche Mode Mania. Spelades bara Depeche Mode! Det var roligt, inget favvoband för mig men några låtar kände jag igen och jag gillar verkligen när det är teman!! Hade lite problem med axeln stundtals så det kändes inte som att jag tog ut mig på samma sätt som förra veckan, men det kändes ordentligt ändå.

Ikväll var det planerat spring, men blev sent innan hemkomst från stallet. Ledsen Margit och torsken som skulle vara till middagen i frysen gjorde att jag planerade om och tar springet imorrn istället.

Nu mätt och belåten, snart kaffe och Lyxfällan!!

Älskade Vicky <3


Älskade underbara finaste Vicky-katten är tillbaka!!
Papsen öppnade dörren och höll på att trilla omkull av förvåning när en svart kissemiss kom farande!
Och så hungrig, så hungrig. Hon åt visst så hon kjöjdes (oj vad jag inte vet hur man stavar det ordet).
Gud vad skönt att veta att hon lever, att hon är tillbaka, världens finaste Vickan!! Ursch vad jag har oroat mig och tillslut trott att jag aldrig mer skulle få se henne men nu är hon HEMMA igen!
Glad!!!

Kickat igång träningsveckan..

Idag får jag känna mig duktig. Börjat veckan med träning, det var längesen! Woho!!
Blev middag ganska sent eftersom jag var till Pampas efter jobbet och sen var ganska trött. Men efter Biggest Loser var jag taggad att ge mig ut.
Det var stundtals ganska tungt men jag lyckades springa utan att stanna och det är jag så glad för. Jag längtar tills det går lättare och jag orkar springa längre. Bara att kämpa på!!

3km, 20.30min, 6.50min/km

RSS 2.0