Näähepp

Jag vill springa. NU. Jag behöver det. Jag vill inte vara förkyld längre.
Jag vill bort..härifrån. Jag vill åka utomlands. Jag vill till Sarah. :)
Jag vill definitivt inte vara här..varför kunde inte semestern vara längre?

jävla ekorrhjul.


Förbannade jävla skit helvete


....

It's really good to hear your voice saying my name
It sounds so sweet
Coming from the lips of an angel
Hearing those words it makes me weak

I told myself I won't miss you
But I remembered what it feels like beside you

I really miss your hair in my face
And the way your innocence tastes


Lillebror är stor!!

Grattis älskade lillebror på 20års dagen!!
Hoppas att du får en underbar dag!

/syrran


Veckans träning v.34

ca 13km löpning fördelat på 3 gånger, dock 2 gånger samma dag.

Det blev ju lite mindre löpning än tänkt denna vecka, dels för att jag lagt in ett backintervallpass(som jag tänkt fortsätta med) samt pga. jag är sjuk nu.

Suck.

Kommande vecka får jag nog hålla mig till att på sin höjd gå lite promenader..eller kanske cykla. Vågar definitivt inte springa med tanke på hur förkyld jag är. Hoppas bara att det inte blir värre, har ingen lust att behöva vara hemma från jobbet...

Bellmanstafetten (2x5km!!)

Springer andra sträckan. Går väldigt bra till en början, jag ligger ungefär i det tempo jag vill och allt känns superbra. Men efter vätskekontrollen nån gång så gör sig krassligheten påminnd och jag blir tvungen att gå. Försöker att gå snabbt och inte så långt, men någon gång mot slutet blir jag riktigt snurrig i skallen och för börja ta det lugnare. Kommer in på en tid som ändå känns okej med tanke på att jag gått, dock besviken eftersom jag ville ta mig runt snabbare. Ramlar i princip in över växlingslinjen, är alldeles yr och helt borta. Blääk. Garmin säger 31.46 och den officiella tiden blir 32.26.
4.95km, 31.46min, 6.25min/km.

Det ordnar till sig med lite mat, vatten och vila iallafall, och jag bestämmer mig för att köra en sträcka till ändå.

Springer sedan femte(och sista) sträckan, bestämmer mig för att bara göra det, springa lugnt och gå när det behövs för jag förstår att jag inte kommer att orka springa hela när kroppen kändes som den gjorde under den tidigare sträckan. Tar vatten med mig som jag klunkar lite nu och då och det känns helt okej.
Den officiella tiden på denna sträcka är försvunnen, så jag har bara min Garmin att lita på och den fick tiden till 37.37.
5.03km, 37.37min, 7.29min/km.

Totalt: 9.98km, 69.23min, 6.57min/km

Jag vill hem nu!!!

Blääk vad jag är less. Sitter på Arlanda. Ätit lunch/middag whatever. Mat iaf. Planet går 17. Fia ska hämta. Sötvän! Saknar..♥

Längtar hem som en tok, sjukt ont i mina fötter som har skavsår typ precis överallt. Hostat så jag har träningsvärk i magen. Blääk. Uuuh, jag vill inte vara sjuk. Det är tråkigt. Jag vill träna..å kunna andas genom näsan. Haha.

Trött som tusan är jag också..fast man i princip bara suttit och väntat, väntat, och väntat lite till..

Jag har iaf klippt mig! :) Lite mindre slitet nu..lite kortare också tyvärr :P

Jaja, ska väl gå till gate´n om ett tag. Fördriva lite tid tills dess...see you!


Söndag..

Ursch, jag är inte så pigg. Blitt förkyld. Jobbigt.
Vaknar tidigt och upptäcker att frukosten blivit flyttad till 10.30 istället för 9.30. Jag är hungrig nu..!!
Funderar på...om man kanske skulle skita i frukosten som ingår och gå ut en sväng och leta reda på nått ställe att äta frukost på istället?!...vet inte, men är hungrig nu.
Mår inte så bra, helt tjock i näsan..urk.

Jag träffade iaf H&T igår, världen är liten. Det var roligt!

Hemma..helg!

Hemma och just slängt i mig lite mat innan det bär i väg mot stallet. Känns roligt men samtidigt är jag jättestressad fast jag egentligen inte riktigt vet varför. Kan kanske vara att jag vill hinna så mycket ikväll, samtidigt som jag vill dega i stallet. Morr. Dålig planering av mig, jag skulle ha sprungit igår så kunde jag ha packat imorrn och varit i stallet hur länge som helst. Jaja, jag hinner nog hem innan det är så mörkt att jag inte kan springa i skogen, för det är det jag vill!! :)
Fick bråttom, bråttom från jobbet, höll på att glömma stackars T som skulle åka med mig hem. Tur hon hann ikapp mig, fick ju dessutom en väldigt bra anledning att åka hem och käka mat då, för då var jag ju nästan hemma. Hade blitt ännu mer stressad om jag skulle ha åkt till stallet och varit hungrig. Haha. That´s me.

Iaf, skönt att vara ledig imorgon, jag vaknade imorse, såg på klockan halv 7!!! Panik, upp ur sängen, börjar grejja runt urstressad, kommer på att T ville åka, tänkte jag måste höra av mig å säga att jag försovit mig. Då får jag sms från T, och börjar sansa mig lite och ser klockan. 5.30 var den. Jag hade bara försovit mig en kvart.... :D dagens knäppaste. En trött beffa på morgonen gör knepiga stuffs och ser dåligt :P

I en backe nära mig..

Det blev backintervaller idag. Blev sugen på att prova.
Började med att jogga 1 km som uppvärmning. Sen tog jag mig till en backe i Gammliaskogen. Mätte lite fint start vid en skylt och stopp vid ett träd/stolpe. Det blev 50 meter.
Kutade 11 gånger upp, gick ner. Ser på tiderna att jag gick lite för långsamt ner, jag skulle nog ha gått lite fortare. Eller joggat. Men vågade inte testa jogga första gången. Trodde inte ens att jag skulle orka 10, också räknade jag lite fel och orkade 11. Så kan det gå! :P
Nedjogg 1 km.
Inget ont denna gång. Jag tog med mig sulorna jag har på jobbet hem, de från Gå&Löp-kliniken. Jag tycker att det fungerade super att springa med dom, för jag fick inte ont. Skavsår som vanligt dock. Men det är ju inget nytt. Skorna kändes lite tyngre än vanligt, jag tyckte att jag sprang lite annorlunda, och det kändes nästan träningsvärk-aktigt i vaderna. Ska nog prova ett pass till iallafall. Får jag inte ont så är det ju super, i söndags fick jag ju ont väldigt fort..

3 km(inkl. upp&nedjogg), 23:50 min, 7:56min/km (promenaderna ner för backen inräknat.)

Inte gilla måndag

...och btw, så tycker jag inte om måndagar.
Jag är jättetrött. Jag gick och la mig 22.30 igår. 01.00 var jag fortfarande vaken och hade snurrat en sisådär 3000 varv i sängen. Jättekul. Not.
Så jag har verkligen inte varit pigg idag. Och nu, nu är jag väldigt, väldigt långt ifrån att vara pigg. Börjar få ont i huvudet och längtar efter att få lägga mig och sova..
Men, jag måste tvätta. Och jag kan inte sova nu, det vore nog dumt.

Också ska jag och mamma på Strömpilen och sen ska vi äta middag :) Mys.

På torsdag..

..ska jag få rida!! Wohoo!!
Tycker att detta börjar gå mot en väldigt bra vecka, trots dagvecka, huvudvärk och trötthet.
Jag ska få rida!! Fatta!! Jag har inte ridit på svinlänge ju...jag minns rakt inte sist.

Så jäkla skojj! :D

Veckans träning v.33

2 pass löpning totalt 11,48 km


Skitvecka. Nothing else to tell. Eller nått.

Fan. Fan. Fan.

Tråkigt.

:(

Inte min dag idag.

Löptur med mamsen kändes som en superbra idé, jag kände mig taggad för det var så längesen vi sprang tillsammans.
Det var det inte. Jag tror det var sämsta löpturen någonsin för mig. Efter några få km börjar vänster fot göra ont. Det är liksom på insidan, vid sidan av hälsenan som. Stannar, vilar, stretchar. Fortsätter. Stannar. Kör lite löpskolning. Fortsätter. Går uppför backarna. Börjar må illa. Känns bättre, nedför, vi kutar som fan. Känns ganska roligt igen. Nähä, nu gör både knä, fot och mage ont. Jippie. Går ett tag. Springer, går, springer, går.
Skit. Skit. Skit. Skit.
Inge roligt. Och nu har jag dessutom magknip. :(
Nej, nu blir det the med mamma. ♥

7.58 km, 1.00.11h, 7.57 min/km

Hos Mami..

Och myser med Margit-katten.. ♥♥
Betalt lite räkningar(tråååk) och pussat på kisse. Trött är jag fortfarande. Hade en liten plan om att åka till Iksu och förnya mitt kort, kanske träna..men nej, jag orkar inte.
Ska lyckas ta mig ut på en springtur iallafall, men mer blir det nog inte. Är så jävulskt trött.
Kan ju bara hoppas att det håller i sig så man får sova gott och tidigt ikväll :)

Andra frukosten..

Var ju väldigt duktig och klev upp kl 8 idag också. Wohoo!! Äter frukost. Men vad händer? Jo samma som igår, jag blir på tok för trött vid 9 tiden och tänker att jag får väl sova en stund då, så jag tar mobilen för att ställa alarmet.
Vaknar 11.30 med mobilen i handen, alarmsidan framme, ställt in tiden, men inte sparat det!!
Haha. Lustigt.

Så nu, mammas goda mackor och en kopp the till frukost. Första frukosten mammas kex med färskost på och en kopp the. Yummie!!

Uppe med tuppen..nästan

Hmm, man är ju ganska dum egentligen. Med tanke på hur tråkigt jag hade igår, så borde jag ju sova läääänge idag istället. Mindre dag att ha tråkigt på liksom. Men icket.
Tänkte ju vara duktig, vända tillbaka på dygnet och vara en pigg människa nästa vecka. Jag har en känsla av att det inte kommer att bli så.
Klev upp kl 8 imorse. La mig vid 2 inatt. Klev upp halv 9 igår. Jag ville liksom gå och lägga mig tidigare, men jag var inte trött. Låg länge vaken och filosoferade också. Vad ska det ge? Låt mig sova!!

Aja.
God lördagmorgon.

Uttråkad

Ja, så sant som det är sagt. Jag är minsann ganska uttråkad här där jag ligger i soffan. Har mått ganska bra idag, men jag antar att jag smittar fortfarande. Inte ens mamma vill träffa mig!! :( tråkigt..det är synd om mig!!! buhu.

Jaja, jag fick iallafall prova kläder, för HM paketet hade kommit! Wioo!! Kunde faktiskt ha allt, även om träningslinnet är lite tveksamt om det fungerar att springa i, jag avskyr linnen som åker upp. Finns risk att det kan göra det. Och sportbhn måste provspringas, annars blir den annantränings-bh. Förhoppningsvis kan man springa i den :) För den var skön.. :)

Jaja, jag ligger i soffan och vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske måste se om jag hittar nått att se på tv eller så. Är ju ganska tråkigt annars att stirra på dumburken..som jag iofs gjort hela dagen nästan. Suck. suck. suck.

Visst är det synd om mig? (Jag hatar att vara sjuk)

Trött så in i bomben.

Gick och la mig vid 2. Upp vid halv 9. Innan helgen är slut borde jag väl lyckas gå och lägga mig tidigare? Morr.
Magen lite knepig fortfarande. Hoppas det ger med sig under dagen.
Vrålhungrig nu. Men inte så sugen på nått, urrk. Jobbigt.

Ska dricka lite kaffe iaf. :)

Sen ligga här i soffan och vakna till liv tror jag. Känns som att det kommer ta ett tag idag...

Pink ♥

Inatt så var jag lite galen sådär på spöktimmen..
Och idag kan man ju kalla det för tröstshopping.

Det blev nämligen ett par såna här:
Bild lånad nånstans..

Är det inte Beffa så det skriker om det? ;)

Magsjuka

Eller nått åt det hållet iallafall. Inte så nice. Inte så mysigt. Jobbigt att springa på toa, tur jag bor så litet så jag alltid har nära till toan :P
Mår konstigt. Fast är hungrig. Iofs, allt försvinner ju så kanske därför jag är hungrig. Morr.

Fick ställa in min date med finaste Fia. Mycket tråkigt. Och dessutom så har jag inte tid att vara sjuk. Jag känner mig inte så sjuk, förutom ont i magen lite illamående o sen..det på toan då. :( Blääk.

Morr.

Förresten..

Dessa anlände igår:
(lånat bilden någonstans..)

I just löööv them!

Kvällsjogg hem från jobbet

Jajjamen, nu var det dax igen. Toby och jag sprang hem från jobbet ikväll. Nice!
Mina ben lider fortfarande efter långpasset i söndags. De kändes tunga, sega, och det kändes som att jag sprang mkt fortare än vad jag gjorde.
Men trots det, och trots mördarbacken, så var det otroligt skönt.
6,5 grader gjorde det lite kallt att springa i t-shirt, men egentligen var det bara kallt på baksidan överarmarna, annars svettas jag så mycket så jag blev rätt varm ändå. Tror dock det får bli långärmat nästa kvällsvecka.. ;)
För jag hoppas vi fortsätter ett tag till :)

3,9km, 27:15min, 06:59min/km

Kanelomelett

Jag beställde Anna Halléns bok "LCHF-husmanskost" på en gång när den kom ut på Adlibris.
Idag har jag provat ett recept på en kanelomelett (att jag aldrig tänkte på att man kan krydda den med det!) som jag kände att jag måste dela med mig av!


Kanelomelett
1 portion
2-4 ägg
½ dl vispgrädde
½ msk kanel
2 msk smör att steka i
  • Blanda ägg, vispgrädde och kanel med en gaffel.
  • Smält smöret i en stekpanna och häll sedan i äggblandningen. Stek på medelhög värme, omeletten är klar när äggsmeten är fast och gyllengul.
  • Servera med en klick créme fraiche eller vispad grädde. (Jag hade créme fraiche)
Mumsitfullibibban!

Want it!!!

Hester Denim Legging SEK 399, Vero Moda - NELLY.COM

Wihoo!

Efter lite komplettering klarade jag tentan och nu är jag godkänd på kursen!!
Känns så jäkla nice faktiskt.
I´m happy!!
:D

Snor mammas recept, som hon redan snott.. ;)

1 msk fiberhusk
2 dl skalat sesamfrö
1 tsk bakpulver
2 dl riven ost
3 st ägg
Blanda alla torra ingredienser tillsammans med den rivna osten. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet, låt den stå 10 minuter medan ugnen blir varm, 225 grader. Häll smeten på en bakplåtsklädd plåt och bred ut den ganska tunt. Grädda i 8 minuter, låt dem svalna och skär i bitar.

Ursprungsreceptet hittade mamma här.

Nybakt bröd

Det gick bra att jobba igår. Eller bra kanske var att ta i, det kändes som vanligt när man väl pushat sig själv att gå och byta om och nu är det nästan som att man aldrig haft semester..
For hem lite tidigare, det var skönt för jag var så trött och det jävlades så jag kunde ändå inget göra.
Fick ett ryck och ringde mamma och frågade om jag fick sova hos henne, hon trodde nog att jag hade sett det här men det hade jag faktiskt inte, jag saknade bara henne och Margit♥

Så imorse fick jag nybakt bröd till frukost och gosa med en söt, pratglad Margit. Och surra med mamma förstås!
Sen promenixade vi till Ålidhem och handlade, också åt vi lunch ihop innan det var dags att fara på jobbet igen.
Tack mami! ♥

Nu har jag fruktansvärda skavsår, dels för att jag inte hade några sockar när vi promenerade till affärn, och dels från allt gå-och-stå på jobbet idag. Det kändes som att mina fötter var 3000 grader, trampdynorna (heter det så på människor?) bara brann. Suck.
Fick knappt på mig mina egna skor när jag skulle fara hem. Och ändå har jag försökt plåstra tårna. Har snart plåster på alla tår..bläääk.
Jag måste prova att beställa nya skor på jobbet och se om det gör någon skillnad. Det måste ju vara någon kant i skorna som gör skavsåret på tårna iallafall, det under trampdynorna är ju för att det blir för varmt typ så det är väl svårt att komma ifrån...

En äggmacka på mammas bröd, lite surf och sen i säng!
Natti...

Bläää

Ursch och fy, Beffa måste börja jobba idag.
Jag vill ha semester minst en vecka till..gah!

Tur att jag börjar med kväll iaf...hade aldrig tagit mig upp vid 6 iaf. Är nog trött som det är nu. Bläk.

Och idag ska Margit<3 åka tillbaka hem till Mamsen. :( Tråkigt! Älskade kisse, det kommer bli så tomt ju!!

Veckans träning v.32

3 pass löpning, totalt 19,18 km


En ganska bra vecka även om det kändes tungt från början, så är det faktiskt väldigt bra för mig att springa elljusspår också just för att jag tycker att det är så mycket tyngre.
Som grädden på moset satt ju långpasset ikväll, snacka om att man blir peppad och endorfin hög när det går så pass bra! Nästa gång då jäklar, då blir det ingen promenad och då ska jag springa hela vägen hem dessutom! Tippar att det blir kanske 11,5 eller strax över om jag springer rundan från dörr till dörr så. Kan ju vara ganska lagomt nästa vecka :) Wohoo!

Vill bara förnya mitt Iksukort och börja styrketräna nu så skulle allt vara perfekt. Ja, och att Fia kommer hem så min gympeppande vän är tillbaka, för annars är det ju sååå tråkigt att vara där själv...!

Omplåstrad

Insåg när jag stod i duschen att mina fossingar är ganska omplåstrade.
4 plåster på 10 tår (Ja S, 10 tår inte 12! ;) hehe) samt 1 plåster på vardera fot placerat i hålfoten.
Vad har jag då gjort?

Jo, jag har sprungit. Jag har gått i mina ganska nya gladiator sandaler.
Och jag har klippt tånaglarna!

Jag råkade nämligen klippa mig själv i tån när jag klippte tånaglarna idag. :P Och sen råkade jag klippa 2 naglar för korta, alltså verkligen superhemskt korta, jag vet inte hur det gick till.

Så jaa, jag är nog ganska klantig ändå... ;)

Distansrekord 11km!!!

Yes, i did it! Nästan helt utan att gå. I´m så jävla nöjd ikväll.
Sitter precis och äter middag efter den längsta rundan ever. Men så himla nöjd och glad! :)
Sprang ÖK ner och över Kyrkbron, sedan "Hälsans stig" till Ön. Dock var den avstängd mellan typ vårdhemmet på teg och bron över till Ön så blev trottoar där men, sen hälsans stig på Ön och över Kolbäcksbron, vidare till strandpromenaden, sen följa järnvägsspåret, tunneln under till Östra gymnasiet och sedan hem.
Jag stannade och drack vatten ett par gånger, stretchade en gång, och sen gick jag i två branta uppförsbackar (dom var typ på km 8 och km 10). Gick även vid slänten ner från kolbäcksbron där man kan gena. Annars sprang jag faktskt allt! Wohoo! Dessutom bättre km-tid än milen förra söndagen med Krajna, så det är väl kalas!

11 km, 1:19:21 h, 7:12 min/km

Hemklickat

Råkade trilla in på H&M´s webbshop och med den trevliga koden 8865 får man 10% rabatt!
Oops! Det blev lite hemklickat..här är lite stuffs:



Dålig start

Ursch, jag vaknade med sprängande huvudvärk badande i svett. Försökte få i mig frukost men det gick knappt. Tog en Ipren och la mig i soffan och ömsom svettades ömsom frös och dessutom mådde jag illa! :( Blää vilken dålig start på dagen..
Men strax innan 2-tiden började jag känna mig bättre iaf så då tvingade jag mig upp. Tur att Margitgumman är här hon har myst med Matte, också har hon varit ute en stund.

Men det är så himla varmt ute, iofs är väl det bra men inte när man mår dåligt och ligger i soffan direkt!! :(

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, det kan behövas. Sen ska vi se vad jag och sötaste Margit hittar på! <3

2,5 km elljusspår, dit&hem + kringelikrok

Efter lite trassel med letande av mp3, gett upp och tagit en gammal, slut på batteri i den, tejpade fötter, råkade skrika utanför huset när jag startade mp3 för volymen var på max, så tog jag mig äntligen ut på en kvällsrunda. Jag hoppade över joggandet igår då jag hade ont i knät när jag vaknade, och sedan ont i knävecket hela dagen.
Det hade jag inte idag.
Begav mig till I20 elljusspåren, hade en plan om att springa 5km, men insåg när vägen delade sig att det skulle det inte bli idag. Så det blev 2,5km spåret. Sen fick jag för mig att jag skulle springa mot fotbollsplanerna och se om det är där borta spåren kanske börjar, eftersom det inte riktigt blir 2,5km från där jag började och det finns inte heller några skyltar där om vilka spår det finns, bara två stolpar med olika färgmarkeringar på. Men jag hittade bara till hinderbanan, så jag gav upp efter att ha gått och kikat på den en stund och sprang sedan hem. Eller, jag sprang tills jag nått 4 km och stannade då klockan och gick lugnt hem eftersom jag helt plötsligt hade ont i båda mina knän.

Stretchade ordentligt när jag kom hem så får hoppas att det går över snart. Men vågar nog inte springa imorgon som planen var, får nog vänta till söndag.

4,18 km, 27:54 min, 06:40 min/km

Flying squirrel

Mamma, jag upptäckte en sak idag... Margit är ingen siames, hon är helt enkelt en:

Flygekorre

Saxat från Wikipedia:
Längs sidorna, mellan fram- och bakbenen, har den ett hudveck för glidflykt.

Ägg och bacon-muffins

Har ägg&baconmuffins i ugnen. Ska bli mums. Fick ut 10 st den här gången.
Men kom plötsligt på att jag glömde att ha i svartpeppar. Men skitsamma, de går säkert å käka ändå å i värsta fall får jag väll peppra ovanpå dem då. Haha.

Börjar vara lite smått hungrig så de ska naturligtvis provsmakas med en gång. Men är ju inte första gången jag gör dem så jag vet att jag brukar gilla dom :) yummie!!

Tacopaj och Wallander

Igår blev det tacopaj och Wallander maraton med J. Såg de båda sista Wallander filmerna, fast jag hoppas att de inte är de sista filmerna. Den som lever får se. Bra var dom iallafall!

Sen så började vi se True Blood också, jag tror vi hann se 3 avsnitt innan jag for hem för att fixa tentan. Spännande, precis som förra säsongen och man vill bara se mer! :)

Tack för en mycket trevlig kväll! :)

Plugg plugg plugg

Sådärja, mitt i natten så är tentan äntligen hopskriven och ivägskickad. Nu är det bara att hålla tummarna och hoppas att det inte är alltför mycket som behöver göras om. Hade en hel del frågetecken men som tur är har man ju tex. en lillebror att fråga :)
Dock så känns det som att svaren på en del frågor var för enkla för att de skulle vara rätt, men så har det ju kännts tidigare också och då har jag ju faktiskt bara inte trott på mig själv för jag har ju fått godkänt.
Blir spännande att se hur mycket som ev. måste göras om, jag hoppas att man får chansen att göra det isåfall. Och att man inte glömt bort på tok för mycket.
Nu ska jag ta mig i säng och sova med en mjuk och len Margit. <3

Kvällsjogg

Kvällsjogg i elljusspår där inga lampor var tända. En aning jobbigt när man inte ser vars man sätter fötterna. Men det gick iallafall, snubblade till någon gång men trillade inte och vrickade inte fötterna iallafall.
Vad kan man annars säga, det var tungt. Geggigt efter allt regn så det var inte på nått sätt lätt att springa.
Blev 3,3km på ca 23 minuter iallafall, strax över. Sen var jag "tvungen" att jogga 700 meter asfalt också, för jag ville ju springa 4km idag. Då blev det så också :)

4km, 28:02 min, 7:00min/km

Veckans träning v.31

3 joggingturer, totalt 18,02 km


Så nice att jag äntligen fick till ett ordentligt långpass denna veckan (ja det är långt för mig!) och fick springa min andra mil. Samtidigt så blev de kortapassen lite längre och det känns också bra.
Vill få upp veckomängden och samtidigt få upp längden på långpasset litegrann. Men skynda långsamt är väl det som gäller!
Ikväll ska det springas igen, wohoo!

Uppochnerdag

Trött. Uppe och nattsuddade på tok för länge i natt. Tog mig ändå upp i kring 11 tillslut, satte på kaffet men..
La mig i sängen i väntan på att kaffet skulle bli klart, Margit-mys. Somnade. Vaknade 13.30!! Helt galet.
Tur det är några dagar kvar på semestern så man kan hinna vända tillbaka det stackars dygnet, och tur att man börjar med att jobba kväll..

Aja, nu ska jag ta tag i de sista föreläsningarna, sen hoppas jag att jag kan förstå mig på tentan så pass att jag iallafall kan göra den..morr.!

Pluggkompis

Med söt kisse i knät har jag nu ägnat några timmar åt föreläsningar och plugg. Känns som att allt bara snurrar i skallen just nu och jag vet inte hur mycket jag egentligen har förstått. Men är iaf bara ett delmoment kvar nu, och lite läsning. Laborationerna orkar jag inte göra, de är ändå frivilliga och det känns som att det viktigaste är att jag lyckas göra tentan och lämna in den innan kl 12 på torsdag. Annars blir den underkänd. Så det måste jag iaf klara.

Har iaf funderat och läst på lite utbildningar och det känns som att jag kanske har hittat något jag skulle vilja plugga nästa höst (om man inte får något jobb förstås) men för att göra det behöver jag plugga några kurser på Komvux först som jag inte läste på gymnasiet. Jäkla samhälls. :( Iaf så måste jag nog ta mig i kragen och ta kontakt med studievägledarna och se om dom kan hjälpa mig, för jag såg att kurserna finns på distans. Så då kanske jag kan plugga dom i höst. Istället för de andra som jag kommit in på..inte så roliga kurser, men det måste ju göras om det nu är den här utbildningen jag vill komma in på. Får väl se hur det går...

Skavsårspass

Paps och Krajna har ju varit hos mig sen igår, så idag när jag fått tillbaka Garmin gav vi oss ut på en långtur. Visste inte riktigt vars jag skulle springa men ville inte springa allt på asfalt så begav mig mot I20. Tänkte först att jag kanske skulle springa 5km spåret 2 gånger men det verkade tråkigt så jag sprang efter vägen som går in i skogen där. Kom fram där jag vek av åt ett annat håll när jag sprang från regementet sist, så jag fortsatte på vägen mot regementet men det blev ju så mycket kortare än vad jag trodde, så tog en liten svängom till på vägen hem. Då blev det också för kort så jag fick springa lite kringelikrokar också, innan vi tillslut var hemma.
Skavsår på bägge fötterna på det vanliga stället, och en trött vovvsing gjorde att det blev lite promenerande under de sista 3km. Men ändå blev medeltempot helt okej för ett långpass ju! Glad. Min andra mil, wohoo!!
Nu ska det bara bli fler och lite snabbare, gärna lite mindre skavsår också tack.

10 km, 1:14:22h, 7:26min/km

Snabbdistans

Snabbdistans med den bästa springkompisen man kan tänka sig, nämligen Krajna! Åh vad hon tycker det är roligt när vi ska ut och springa, hon blir helt till sig! Söt-voff. <3
Det blev iaf en slags snabbdistans idag, kanske inte så mycket snabbdistans om man tittar till tempot, däremot det snabbaste jag sprungit denna distans på, och i värmen och solen idag fick jag kämpa hårt för att nå det. Så nog blev det en snabbdistans ändå.
Väl hemma, lägga sig på bron och dö ett tag, sen ropar Paps att det fanns jordgubbar och grädde <3 mums. Bästa efter-träning mumset som finns, Paps egna jordgubbar!! :)
Nu kaffe och vatten, sen dusch.

4km, 25.52min, 6:28min/km

Bästa träningskompisen ever!! <3




Hos Papi

Snart middag hos Paps, grillat yummie!! Sen jordgubbar (från pappas jordgubbsland, de är YUMMIE) och grädde. Mums.
Senare ska jag nog ta med mig Krajna på en joggingtur. Känns som att det vore dags efter några dagars svullande i stugan.

Det var iaf helt underbart mys i stugan med goda vänner och god mat. Synd att vi regnade bort första dagen, men vi fick vakna upp till en strålande sol iallafall. Klockan 8 på morgonen ;) hehe.

Näe nu ringer Paps matklocka så nu är det nog middag!

Inget vidare mysväder direkt

Packning pågår. Men vädret är inte det bästa direkt?

Jag kunde inte sova inatt. När jag nästan höll på att somna kittlades det på armen och när jag kollade var det en spindel som sprang iväg. Jag är förvånad att jag inte skrek. Men det blev lite lätt svårt att somna efter detta.
Vaknade före klockan imorse, av Margit, eller av mig själv. Kl 08:15. Och låg nog vaken till 03:30 typ.. trött!

Aja, ska hälla i mig sista kaffet och stoppa in Margit i buren. Väldigt morgon pratande Margit.

Tung kvällsrunda 4 km

Stack ut strax efter 10 på en runda som jag skulle försöka få ihop till 4 km tänkte jag. Skulle lämna över Garmin till mamma, så hon har nått att leka med när jag är i stugan ;)
Fick ihop det ganska bra, tryckte av klockan precis vid infarten och då stannade den på 4,1 km.
Men det var tungt idag och jag mådde inte så bra när jag sprang, så det kändes ganska jobbigt. Synd för benen kändes så himla lätta först, men sen blev det bara kämpigare och kämpigare. Iofs uppför med en typ brant backe på slutet, men ändå. Gillar inte när det går tungt. Men man ska väl ta sig igenom sånna pass också.

4,1 km, 27:39 min, 6:54 min/km

Shower

Tog nog världens längsta dusch och gjorde världens megainpackning av mitt hår. Handdukstorrt som det står på förpackningen, med en handduk virad runt skallen dessutom. Nu kändes håret väldigt nice när jag sköljde ur den och jag kunde faktiskt borsta det och dra fingrarna genom det utan att fastna i ett fågelbo. Yey, i like.
Fossingarna fick sig en omgång också, det behövdes nog och nu är dom insmorda med. Ja typ hela jag är insmorslad, don´t like the kladdiga feelingen som blir men annars så doftar det ju så jäkla gott.
Om man inte råkar använda en härsken bodylotion som gick ut förra året typ. ;) Det råkade jag göra i veckan. Oops!

Iaf, ska nog slänga mig på soffan nu. Se en film. :) Sleep tight!

Berocca Boost


Under sommaren är det lätt att känna att varken tid eller ork räcker till - det finns ofta så mycket roligt som ska hinnas med. Låt en Berocca Boost lösas upp i ett glas kallt vatten, drick upp och känn energin återvända tack vare Berocca Boosts kombination av vitaminer, mineraler och uppiggande guarana.

Jag är en Buzzador (om du vill bli medlem, skriv bollen__ i fältet för vem du värvades av när du blir det) och som sådan får man vara med i olika kampanjer och testa på olika saker samt "buzza" dem för sina vänner och bekanta.
Denna gång har jag fått testa Berocca Boost. Jag har bara testat några gånger ännu och låtit ett par stycken prova, men de flesta verkar positiva inklusive jag själv. Så testa du också!


Sen måndagsmiddag

Njuter av en något sen middag så här en måndagskväll i semestertider. Ja, för det är ju faktiskt semester även om det vackraste vädret "lyser" med sin frånvaro. Får hoppas på bättre väder de sista 2 veckorna.
Anyhow så blev middagen dagen till ära sambalkotletter, eller ungkarlskotletter som Paps säger. Vandringsrecept eller liknande tror jag också är en benämning på denna väldigt enkla men mycket goda måltid. Mums.

Veckans träning v.30

3 löppass, totalt 13,24 km
1 styrketräningspass 60 min

Känns helt okej att ha tränat 4 pass denna vecka trots semester och på resande fot. Känns mindre okej att veckomängden tycks minska istället för att öka. Not like. Får skärpa mig på det och försöka få till längre pass. Fast det är ju jäkligt kul att springa typ 3km fort också.. ;)

Söndagsjogg med Krajna

Krajna och jag tog oss ut på en skön söndagsjogg. Snurrade runt i Gideåbruk, kände inte för att springa rakt fram och vända och springa samma tillbaka som jag gjort tidigare, börjar bli lite less på det.
Trots huvudvärk större delen av dagen och lite sömn, samt att jag mått knasigt, så kändes det helt okej.
Höjde farten ordentligt sista km hem, spurtade sista 200 tom, Krajna hängde glatt på, sötaste gumman. Känns iallafall kanon att man kan höja tempot väsentligt sista km när man ändå sprungit 5 sega km. Dessutom efter en dålig dag. Så en helt okej joggingtur!

6,1 km, 43:53 min, 7:11 min/km

Juli månads träning

55,7 km fördelat på 12 pass (löpning) och totalt 6 tim 30 min
60 min övrig träning (styrka)

Sammanfattning av månadens träning, jag tycker att det överlag har gått bra med joggandet, det blev mängdrekord denna månad :) Dock hoppas jag att det kan fortsätta flyta på bra och att jag kan öka längden på passen, iaf det passet som ska föreställa långpass. Vill gärna få upp det i 1 mil iaf.

Styrketräningen var såå skön. Träningsvärken också. Måste köra mer styrka!

Festsugen far = lång natt

Min festsugna far höll mig uppe länge igår. Tänkte först gå och lägga mig men kom fram till att det inte var någon idé för han skulle ju säkert ringa strax. Det gjorde han inte, och tillslut var klockan så mycket så det var verkligen lika bra att stanna uppe och vänta.
Någon gång vid 3 hämtade jag honom och blev chaufför in till Husum också, så vid typ halv 4 eller nått kom jag äntligen i säng.
Väldigt väldigt trött imorse, ont i huvudet och nästan lite bakis-känsla. Ursch. Har suttit i hela dagen.
Börjar känna mig lite piggare nu, så tänkte försöka ta mig ut på en springtur efter maten iaf.
Synd att den inte blev av igår bara, hade suttit fint. Men ärsch, får bli en lugn runda idag i stället med Krajna. Sötaste gumman vill säkert hålla mig sällskap! :)

Hör du ljudet av juli där utanför?

Hör du ljudet av juli där utanför?
Sist vi sågs var det vinter och en meter snö
Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Så här lät det medan ångesten kom ikapp

Jag vill höra en öde helg explodera utanför ditt fönster
Ibland blir jag så störd av tystnaden här

Jag tänker på dig
Jag tänker på dig
Jag tänker på dig ibland

Ge mig en ny drog som tar mig nånstans
Jag behöver en ny medicin och ett nytt land
När jag faller lycklig och fri var det falskt alarm, falsk marknadsföring
men även inbitna lögnare har sin charm

Jag kan höra musiken du gav mig i natt
Stå still, jag loopar samma tack
men det finns nåt där som bara måste bli sagt

..och Jag blöder ihjäl


Så länge hjärtat mitt slår
så minns Jag dig när
Du stack ett hål i min Kevlarsjäl
Och så blev Du mitt sår
och Jag blöder ihjäl
Kom gör ett hål i min Kevlarsjäl

747

Lyssnar
stel & fastspänd
& när paniken bryter ut
ler Du svagt
och viskar till Mig Du
är värd att dö för
Men mot gummi, glas & metall
betyder ett mirakel inget alls…

RSS 2.0