Valborg

Vaknade av någon underlig anledning svintidigt imorse..(ja för att vara mig!) men lyckades somna om och det var grymt skönt med ordentlig sömn istället för slumret på tåget.
Har varit en sväng på stan idag och jag har faktiskt både hittat en klänning, ett par skor och ett linne! Ja, också ett rosa skärp, det kunde jag ju inte låta bli att köpa..(eller Sarah fick köpa, för såklart så hade jag ju glömt börsen hemma..ja hos Sarah&Johan, inte i Umeå som tur är!!)

Fika på stan, mys! Soligt och fint..

Nu ska vi iväg och grilla. :)

Axamo

Igår nästan direkt när jag kommit fram till min Sarah så stax vi iväg till Axamo och sprang där.
Det var inte en perfekt dag men det var såå skönt att få röra på benen efter att ha suttit still på tåg i typ 15 timmar..dock så kändes benen som cementklumpar och jag fick verkligen kämpa och förhandla med mig själv för att springa vidare..men jag lyckades!
Det kändes okej med förkylningen, möjligen att det därför också gick lite tungt, men jag är inte sämre idag iallafall och jag har inte haft ont i halsen, bara snuva, så jag provar att fortsätta träna så länge det känns ok!

5km, 35.15min, 7.03min/km

Hjärtat mitt



Saknar dig...

Dagens agenda

Allt går så segt idag, jag känner mig inte direkt pigg. Tror att jag har/håller på att få feber..suck. Inte bra! Hoppas det försvinner och bara är jag som är extra morgontrött idag.
Sov otroligt dåligt inatt, har ingen aning om varför jag inte kunde somna för jag var såå trött när jag gick och la mig. Så jag har legat och lyssnat på söts snarkningar och försökt typ räkna får? Jaja tillslut somnade jag iaf, haha.

Idag måste jag packa min väska, ikväll ska jag ju åka tåg till min fina Sarah! Vet inte riktigt hur jag ska få plats med allt, orkar inte släpa på nån megaväska direkt. Hoppas ju vara frisk så vi kan träna =) och springa Vårruset förstås!

Ska även iväg en sväng till stallet, har fått äran att ta hand om Pampas idag vilket känns jätteskoj. Men tänkte att jag skulle försöka packa min väska innan jag åker dit så jag inte behöver bli stressad..

Ska nog ta en ipren nu och se om kroppen känns lite piggare om ett tag. Jäkla förkylning!

Veckans träning v.16

Löpning 8km (2 tillfällen)
Ridning 3 gånger
Cykel 12 km (1 tillfälle)

Helt okej vecka med andra ord! Lite mer löpning hade väl varit trevligt men det såg ju bra ut ändå!

Helt okej runda..

Kände mig inte hundra taggad men drog ut på en runda ändå. Hade inte bestämt hur långt men bestämde mig för att försöka springa längre än 5 km iaf. Men när jag kommit till runt 7 km kändes det ju dumt att stanna innan det blev 1 mil så bara att kämpa på.
Det kändes hyffsat bra, lite stel och känningar i ett knä men annars helt okej!

Dock så känns det som att halsen börjar göra ont nu...neeeej! Eller den gör inte ont än men den känns precis som innan den ska börja göra ont..suck..Jag vill inte, jag har inte tid, fy fan. Det verkar som att jag bara ska få springa några gånger så ska jag bli sjuk igen? Hoppas hoppas det bara är nått tillfälligt, men det är väl att hoppas på för mycket.. Varför ska det alltid bli såhär..suck!

10 km, 1.11.40, 7.10min/km

Margit har varit hos oss sen i torsdags. Passade på att vara ute i det fina vädret och jama på grannarna!!

Påskhelg=hästhelg

Påsken blev en riktig hästhelg!
Imze på fredag, en tur i solskenet, dock en väldigt hungrig Beffa som varit på roadtrip, men förutom det en härlig tur.
Lördag fick jag äntligen åka till mitt "gamla" stall och ta hand om fina Pampas! Härliga pålle! Det blev också en tur i det underbara vädret.
Tömde även mitt stallskåp och ut ramlade en äcklig mus. Blää!! Den lilla saken hade gnagt på mina grejjor, fyyy.
Söndag hade jag både Imze&Pampas. Skulle ta in Pampas och Twille så jag for dit på kvällen. Grejjade på i min egen takt, lugn och ro, så himla skönt. Sen en härlig kvällstur på det, det doftade myyysigt av vår och allt kändes bara sååå underbart! Lycklig Beffa!

Den äckliga musen. Väldigt stel :P

Fina Pampas på lördagen! ♥


Osså den obligatoriska "på hästryggen" bilden! Söndagkväll, Pampas såklart!

Skanska med Krajna

Väldigt glad hund det blev när jag sa "ska vi ut och springa?" Det var någon som hade längtat hela dagen tror jag. Varmt ute, ingen sol men 11 grader typ, vart varmt i långärmad tröja faktiskt.
Gick hyffsat, benen kändes lite tunga och när jag kom till halvtinad väg så fick jag gå lite. En kämparrunda, dock mysigt att fara med Krajna..

5km, 38.26min, 7.41min/km

Snabbrunda i mörkret

I tisdags kväll blev jag så himla rastlös. Hade bestämt att jag inte skulle springa eftersom vi gjort solduschen så var det ju bra att inte duscha.
Men jag kunde inte hålla mig, fick dock inte med mig S. Så jag tyckte att det var lite obehagligt att springa i mörkret sent på kvällen, vet inte varför men så var det.
Så istället blev det en kort "snabb" runda. Får duga det med.

Idag är planen att springa med Krajna. Men först frukost. :)

3km, 20.17min, 6.46min/km

Busvovvar!

Onsdag till skärtorsdag spenderades hos Papsen. ♥
Lillebror&M var också där, och såklart Cubben! Han och Krajna passade på att busa, höhö de lekte så fort att kameran inte ville hänga med :P


Cubbens snygga ligg-stil :P

Skotran!


Åkte till Övik och kollade på Lynx roadshow på Öviks Marina.. Söt passade på att beställa sin skoter, äntligen!!
Nu börjar nedräkningen till v.47 med andra ord!!

Beffa-dag

Nä, nu ska jag strax hoppa i bilen och åka in till stan. Ska klippa mig först, och sen en sväng till mamsen. Kanske får kaffe&lunch i solskenet tro?! :P
Iaf, sen ska jag på Face och fixa bryn+fransar, och sen är det middag med laget på Lottas. Mys!

Och imorrn ska jag och Fia solduscha. Häftigt ska det bli!! Kommer känna mig som en ny beffa tror jag. Höhö. Snacka om ego-dagar liksom ;) Men det är klart, jag har ju semester!! WIHO!!

Vad-ont

Ja jämarns  vilken träningsvärk mina stackars vader genomlider. Plågade dem ju med en till joggingrunda igår, samt en kort-kort cykeltur för att handla också. Nu protesterar de ganska vilt, höhö. Fast de blev stretchade och fick vara i högläge direkt efter rundan.
Fick iallafall sällskap av S, som också fick bestämma vägen som blev lite sisådär..hrrm. Men det gick ganska bra iallafall, gick i någon uppförsbacke och genom en byggarbetsplats där det inte gick att springa. På slutet sa vaderna ifrån, det blev nog lite mycket med 2 dagar på raken redan nu.
Mina nya skor är jättesköna och vädret var kanon förutom blåsten.
S gjorde illa sin vad när han spurtade uppför sista backen hem. Får hoppas att det går över snart, annars får jag springa själv i veckan!

6km, 45.50min, 7.38min/km

Snickersbitar á la LCHF

Hittade receptet här. Jag tyckte dom var jättegoda, S gillar dom inte alls-för bittra tyckte han. Men det är ju just det som är grejjen, de är inte lika söta!

200 g 70% mörk choklad
1 dl ekologiskt osötad jordnötssmör
1 dl salta jordnötter

Smält chokladen över vattenbad
Värm jordnötssmöret tillsammans med jordnötterna (svag värme!)
Häll upp hälften av chokladen på bakplåtspapper och låt svalna. Bred sedan jordnötsröran ovanpå och toppa med resterande choklad.
Låt kallna i kylskåp och skär sedan i rutor!


Om man kanske skulle...




Underbart!

Yes! Idag blev det äntligen en urskön härlig kanon löparrunda!
Invigde mina nya skor och stack iväg innan den sena middagen, och trots att jag bara ätit frukost+en korv till lunch så blev det den snabbaste rundan på flera månader och det känns grymt!
Lyckades dessutom med att börja lungt och sen springa snabbare och snabbare för varje km, det var lite roligt tycker jag.
Solen sken och det luktade grillat här och var. Härligt!

5.01km, 34.04min, 6.48min/km

Snart helg.

Torsdag. I vanliga fall hade man haft helg nu eftersom det är kvällsvecka. Men här nere jobbar man även fredag. Så imorrn är det 9.30-14 som gäller, sen blir det taxi till flyget. Sen fort hem och hämta kläder och in till stan igen för att fira finaste Fia som fyller år!! ♥
Nu längtar jag faktiskt hem lite, men bara lite. Fast ibland jättemycket. Höhö. Mest längtar jag efter semester, den börjar imorgon kl 14. Och jag har inte ens fattat det än..att jag ska vara ledig. Så skönt. Och inte göra någonting typ. Ännu skönare. Höhö. Fast den sista veckan ska jag till bästa Sarah. Sådeså!

Idag är det pälsklings födelsedag..


Och han har varit i mina tankar hela dagen..hjärtat mitt, som jag saknar honom! ♥

22.30

Gud vad skönt att få gå hem 22.30 utan att flexa! Helt perfekt, speciellt idag då jag nästan somnade tillslut, det gick ju så långsamt och jag var megatrött med huvudvärk.
Stoppade i mig en ipren på väg ut och nu känns det genast mycket bättre. Men trött är man ju fortfarande, taxin kom ju 8.30 imorse! Nästa gång vill jag nog åka på söndag kväll ändå, det är faktiskt jobbigt att va uppe så tidigt på kvällsveckan för man blir grymt trött. Imorrn ska det sovas ut! Och ätas hotellfrukost! =)

Hann med en sväng på stan idag, skulle hitta mig nått fint till Fias födelsedags/inflyttningsfest :) Kom hem med 3 olika att välja på, höhö. Blir nog kung det. =)

Nä, om man skulle ta och kolla när frukosten stänger och sen sussa sött kanske..

Natti natti.

JAAAA!!


<3


Hihi

Alltså den här bilden är såååå Tina för mig! ♥

LOVE






http://weheartit.com/

Fartlek eller nått..

Ikväll blev det spring igen!! Solen sken och det kändes så jäkla härligt! Var en hel del människor ute och sprang.
Bestämde oss för att värma upp med någon km och sen köra lite backar. Hittade en skogsslänt som vi kutade uppför och gick nedför men den var ganska mjuk, det tog i knäna så vi sprang vidare och hittade mer av ett elljusspår eller vad man ska kalla det för. Där körde vi typ "ruscher" mot varandra, ca 60 meter, roligt att köra såna mot någon, tror man pressar sig mera då. Gåvila tillbaka till start.
Sen stack vi iväg och sprang och det var mycket uppför så det blev lite promenerande och när det var brant nedför också. Jävla stad, allt är typ brant uppför eller nedför känns det som. Men det var en megahärlig skog att springa i faktiskt!!
Sen nedjogg längs kanalen eller vad man nu kallar vattnet för. Hrrm. ;)

4km tot. :)

Kort onsdag

Så var onsdagen bortgjord. Det kändes skönt med en kort onsdag, istället för en långonsdag. Höhö. Men jeeesus vad jag har ont i fossingarna. Skavsår och liksom ont längs hela undersidan av fossingarna. Man går och står jäkligt mycket mer än hemma.
Bara två dagar kvar då med andra ord. Ligger och slappar på hotellrummet, S tar en powernap och sen ska vi ut och springa är det tänkt. Hoppas det går bättre än förra gången.

Igår åt vi middag på O´learys. Mums. :) Får se vars det blir ikväll, kanske samma? ;)

Näe, ska nog käka en yoghurt till mellanmål och slöa en stund till innan jag väcker S så vi kan ut och kut =)

Mer Ferry

Såg att det finns fler recept ur Ferry Food på svd.se! Bland annat:

Omelett med kantareller och västerbottensost



5 km i solen

Fick med mig S på en springtur igår. Solen värmde så gött så man fick ta av sig vindjackan och springa i underställströjan, det är vår ju! Härligt.
Själva springet gick väl mindre bra. Hade ont överallt efter ett tag, och fick stanna ett par gånger samt gå litegrann. Blir så jävla förbannad, vilket iofs kanske är bra för då ger man ju inte upp, höhö. Höll nämligen på att övertyga S om att det var färdigsprunget vid 3km. Men då tvingade han mig vidare och sen blev jag förbannad så då blev det strax över 5km tillslut höhö :P

Sprang innan middag, typ 6 timmar efter lunch, så förhoppningsvis bidrog det lite till den tunga känslan. Bättre lycka imorrn =)

5.04km, 39.44min, 7.53min/km (asdåligt ju! suck, men bättre än förra gången iaf)

Säljes: Hörnakvarium

Måste sälja mitt akvarium pga. flytt. Se Blocket-annons!


Lycka

Jag har ju glömt att skriva att jag var i stallet i fredags och fick rida Imze!! Jippie vad det var roligt.. :D
Fast jag har visst inte ridit på ett tag, jag höll på att tappa ridbyxorna när jag red lätt..de gled ner hela tiden ;) nått rätt kanske man har gjort iallafall..
Vi red då över bron som går över E4an, skitläskigt tycker jag som minns hur Dusty höll på att kasta av mig på den. Sen följde vi efter en tjej som red, men vände efter ett tag och tog vägen in i skogen som jag ridit med Dusty. ROLIGT. Men jag är så sjukt ringrostig, balansen är helt kass och det tar ett tag innan det känns ok igen. Men både trav och galopp hann vi med. Ett litet byte också ;) höhö jag kommer fortfarande ihåg hur man gör ;)

Lycka! ♥

Imze förra vintern

Mars månad..

..blev en otroligt tråkig månad att sammanfatta träningsmässigt.
Såhär såg det ut:
Totalt antal pass: 12 pass
Total tränad tid: 7h 36 min
Total sträcka: 10.00 km   

Jättetråkig månad!! Jag sprang bara 2 gånger, körde spinning 1 gång och styrketräning 1 gång, resten är promenader.
Nu får jag se till och göra april till en bättre månad!! Har ingen lust att vara sjuk mer och vill ha tillbaka min motivation. Jag har tappat den..helt. Men nu får jag sätta tjurskallen till och tvinga mig att köra de tunga tråkiga kilometrarna i början, för sen när jag kommit igång och tycker att det är kul så brukar jag alltid lyckas springa. Annan träning har jag svårt att få till, finns ingen lust eller motivation att hitta tid till den alls, men springa går bra!

Mysig helg

Igår, en härlig dag hos Paps trots att solen aldrig tittade fram. Grillning på Flinkbacken och skoterkörning :) skoj! Sen snabbade vi oss hem och hämtade möbler i min lgh, stuvade in dem och städade undan stuffs för sen kom J&H och hälsade på. Trevligt!!

Idag trodde vi att det skulle bli sol, men icket än iaf. Nu ska vi hoppa in i bilen, lämna igen släpet på jobbet och sen åka ut till skotern igen. Det är typ klubbträff vid en grillstuga så vi tänkte köpa lunch där :)

Ikväll blir det flyget till Sthlm för jobb i Södertälje hela veckan.


RSS 2.0