Smärtans hus av Jo Nesbø

Spännande, spännande. Det var många twistiga vändningar tyckte jag, som gjorde att jag inte hade listat ut vem den skyldige var, det gillade jag faktiskt. Är inget roligt när det är för uppenbart!!

Bild och text lånad från adlibris.com

I en banklokal i Oslo får chefen 25 sekunder på sig att tömma bankvalvet. Han behöver 31, vilket får rånaren att skjuta en kvinnlig anställd. Trots att allt finns på video står polisen handfallen inför det brutala mordet.
Samtidigt kallas Harry Hole till en brottsplats som visar sig vara exflickvännens lägenhet. Nu är hon död, och Harrys ärkefiende Tom Waaler är inte sen att utnyttja det faktum att Harry var den som sist såg henne i livet.
För att rentvå sig tvingas Harry ta hjälp av Oslos mest fruktade bankrånare, en man som kontrollerar stadens undre värld från sin cell i fängelset. Samtidigt som huvudstaden skakas av ännu ett bankrån ger sig Harry ut på en desperat jakt på sanningen som för honom tillbaka till hans eget mörka förflutna.

Kommentarer
Bokmalen

Ja, visst är dom bra!!! Håller du med mig att böckerna blir bara bättre å bättre??

Kramen, Maria

Datum: 2009-01-25 Tidpunkt: 15:39:03
Blogg/URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Sofi

Utmaning i min blogg till ALLA bloggare =) Jag har sammanställt 20 frågor, fria att kopiera.. Du besvarar dom i din egen blogg och på så vis får dina läsare veta lite mer om dig =)

Datum: 2009-01-25 Tidpunkt: 15:41:14
Blogg/URL: http://beciell.blogg.se/
sandrahedman

Åh jag har aldrig tid för att läsa längre! Uscha.



sv: Jo. Ja det har inte regnat här men töat har det och nu har det frusit på. Helt galet halt!



Ja verkligen fruktansvärt. Så många misstag och hon kollade inte ens om hästen var hjärndöd efter att hon bultat fel. Och så bara en varning på det! Hon var säkert i chock men ändå alltså, det får inte låtas gå så många "chanser" att rätta till det.



Datum: 2009-01-25 Tidpunkt: 16:08:19
Blogg/URL: http://sandrahedman.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0