LCHF chokladtårta

Nu har jag bakat/gjort en Chokladtårta. Smeten smakade himelskt gott, så vi får se hur det färdiga resultatet smakar. Hoppas hoppas att det blir bra! Nu ska den stå i kylen så jag kommer inte hinna tjuvsmaka på den innan jag bjuder arbetskompisarna på den, men om smeten är god borde väl kakan bli god? Kan väl inte bli så mycket fel när den ska stå i kylen tycker man? Jag hade dock ingen form med löstagbar botten, men jag hoppas att det fungerar iallafall!
Återkommer med en utvärdering när jag smakat på kakan.

Hittade receptet på Kolhydrater i Fokus, samt hos 17år127kg.

Här kommer det:

(10 portioner)

  • 250 gr 70%-ig choklad

  • 4 dl vispgrädde

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 ½ tsk pulverkaffe

  • 3 msk kakao

     

  1. Hacka chokladen.

  2. Koka upp 2 dl av vispgrädden, ta ifrån värmen.

  3. Tillsätt chokladen i grädden, rör om tills den smält och krämen är blank och slät. Låt svalna till svagt ljummen temperatur.

  4. Vispa samman resten av grädden och creme fraichen till lagom tjock konsistens, smeten ska nätt och jämnt droppa från vispen.

  5. Krossa snabbkaffet till fint pulver. Sikta ner i chokladkrämen tillsammans med kakaopulver. Vänd ner i gräddsmeten under omrörning, rör till slät konsistens.

  6. Klä en rund bakform, ca 23 cm, invändigt med plastfilm. Formen bör ha löstagbar botten.

  7. Bre ut smeten i formen.

  8. Täck tårtan med plastfilm och ställ i kylen minst 10 timmar.

  9. Lossa tårtan från formen. Stjälp upp och ner på serveringsfat, lyft bort plastfilmen. Sikta över kakao eller dekorera med bär.


Kommentarer
Mamma

Mums verkar det, måste nog testa!!



Hoppas det gick bra på jobbet, att den "gick hem" hos jobarkompisarna!

kram-kram

Datum: 2009-12-09 Tidpunkt: 11:33:35



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0