Skoning

Nu har den "lille" parveln blivit skodd. Och det gick ju inte lika enkelt som med Dusty.
Det var snarare riktigt besvärligt och hovis var glad att hon tillslut fick på alla 4 skor. Ett tag verkade det nästan som att han skulle behöva gå barfota.
Men snösulor blev det icket. Fanns inte en chans att hon skulle hinna få på dom.
Och emellanåt stod han nästan som en ängel i stället. Då var han hur snäll som helst. Men sen så fick han nått "il" och det skulle dras, sparkas och hoppas omkring. Han la sig nästan på hovis ibland. Ursch.
Får hoppas det går bättre nästa gång.

Jävulskt kallt var det också, jag har ingen känsel i mina tår och nu måste jag slänga på mig andra kläder och åka till jobbet. Jag blir sen idag..

Kommentarer
Bokmalen

Ojdå, lät besvärligt det där!!

Jag såg att dom hade tomtar med sånt skägg på buketten, några som påminner om den "gråa" som vi har. Den "vita" hade dom oxå där men med grå eller röd luva. På "hjärtero" hade dom inte kvar den "vita" tomten.

Hoppas du hittar nån du gillar.

Kramen, Maria

Datum: 2009-12-03 Tidpunkt: 15:26:04
Blogg/URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
vansinnet

Jobbigt när de inte är lätta att sko. Men förhoppningsvis lär de sig ju med tiden. Alla "våra" hästar på jobbet är då lätta att sko nu och då är de flesta väldigt unga. Men har man bara en hovslagare som kan behålla lugnet så brukar det ju ge med sig.

Första gången vi klipper hästarna brukar vi dock ge dem en liten dos lugnande så de inte ska tycka att det är en jobbig uppelevelse och det har fungerat super.

Jag är så nyfiken på hästen, berätta mer och visa bilder!

Datum: 2009-12-03 Tidpunkt: 20:08:32
Blogg/URL: http://emilystighall.blogspot.com
Mamma

hmm... Tre år, borde vara klart det... Då får det bli mycket sån träning då, för se hovisar måste man vara rädda om! Det är ju inte dom som ska behöva träna dem...

Fördelen med is o snö häruppe är ju att de faktiskt snabbt blir vana att bli "knackade" på fötterna...

Datum: 2009-12-04 Tidpunkt: 09:31:26



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0