Premiärtur i skogen med mamma som sällskap

Idag följde mamma med mig till stallet och sedan ut på en tur i skogen med Ravve. Vi tog med oss longerlinan och det visade sig senare vara tur. Sen om den behövdes för att jag kände mig säkrare då, eller om den verkligen behövdes, det förtäljer inte historien.
Det gick ganska bra först, han var spänd men kändes ändå okej och jag var lugn. Sen kom vi fram till ett ställe där det förmodligen varit en vattenpöl för det var is som gick sönder över hela vägen. Då ville inte Ravve mer och jag tyckte att han kunde gå på sidan i stället. Men då skulle han upp i skogen så jag försökte få honom att gå mer åt sidan, då började han backa, och backa, backa, backa. Kände mig helt hjälplös. Jag gillar definitivt inte sånt.
Mamma kopplade på linan och då gick det bara fint.

Sen hade jag glömt bort den lilla fåran med vatten som bildas där i skogen när det regnat mycket, den som Dust älskade att hoppa över. Så gjorde även Ravve, vi tog oss ett litet skutt. Inga problem där, han hoppade mjukt så jag kunde följa med i hans rörelser utan att rycka han i munnen :)

Sen dök nästa isfyllda ställe upp, och mamma undrade om vi skulle vända. Men jag visste att jag brukade få Dusty förbi där genom att gå på sidan i skogen, så vi provade och det gick bara fint. Sen promenerade vi fram tills skogsvägen tog slut och bilvägen tog vid, där vände vi.

På hemvägen gick det sämre, han fick nått "ryck" och reste sig. Men med mama till hjälp så klarade vi ut det också och tog oss sedan hem.

Men det känns inte som att jag har så mycket "styrning". Start och stopp fungera, eller hjälpligt iallfall, han gillar inte att stå stilla någon längre tid men han stannar när jag vill iallafall.

Imorgon ska jag tömköra, och sen får vi se om mamma hinner följa med mig någon fler dag!

Kommentarer
Mamma

Det får vi allt se till att jag kan, han får inte bli stådd, och nöten måste vi knäcka!

Hoppas Curanten kan hjälpa dig fort som har allt färskare i kropp och sinne...

Datum: 2009-12-15 Tidpunkt: 00:07:00



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0